Ana Sayfa
Paşakonağı Yayla Şenliği
10 Temmuz 2010 Cumartesi 13:45
18 Temmuz 2010 tarihinde yapılacak olan 5.Paşa Konağı yayla festivali çalışmaları netleşti.

Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) başkanı İhsan Yüksel yaptığı açıklamada şu konulara değindi."2005 Yılından bu yana İlçemizde Yayla festivali yapıyoruz. Bu yıl ise 5 düzenliyoruz.

 Yaptığımız bu çalışmayı önemsiyor, içeriğinin hazırlanması konusunda ise çok özel gayret ve fedakârlık yapıyoruz. Aynı fedakârlığı yerel idarecilerden ve bölgemiz sanayici, iş adamları ve esnaflarımızdan da bekliyoruz” dedi.

Yüksel sözlerine şöyle devam etti. “2005 Yılından bu yana Paşa Konağında yayla festivali yapıyoruz. Şenlikler vasıtasıyla, yaz dönemlerinde insanlarımızın birlik ve beraberliğinin pekiştiğini, dostluk ve akrabalık ilişkilerinin daha çok kaynaştığını görüyoruz. Fakat bu güne kadar yapılan yayla şenliklerinde alt yapı sorunları bizleri ümitsizliğe götürüyor.

Beş yıldır bölgemizde yayla şenliği yapıyoruz bu şenliklere 100 binin üzerinde insan katılmıştır. İlçemiz sınırları içinde bulunan Paşa Konağı yaylasında alt yapı sorunları hala devam etmektedir.

 Bu gün Güneydoğu’da Mezralara kadar atıl durumda olan asfalt yollar işe yaramazken, İlçemizde 8 aylık hareketlilik göstererek On binlerce insanın geçtiği 13 km’lik yol asfalt olmayı bekliyor.

Yayla şenliğin yapıldığı bölgede sorunlarımız hala devam ediyor Tuvalet ve Su konusunda bu güne kadar bir ilerleme yok her dönemde olduğu gibi bu dönemde sıkıntılarla yayla şenliği yapacağız” dedi

Beşincisi düzenlenecek olan Paşa Konağı Yayla Şenliğinde yöresel sanatçılara ağırlık verileceğini söyleyen Yüksel, sözlerini şu şekilde tamamladı.” Bu dönemde bölgemiz sanatçılarına ağırlık veriyoruz

Şenlik 17 Temmuz Cumartesi günü akşamı Şenlik ateşi yakılarak başlanacak ve 18 Temmuz Pazar günü ise Mavi Karadeniz ve Tempo Tv ekranlarından canlı yayınlanacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.



Kaynak: bulancakmedya Etiketler : Paşakonağı, Yayla, Şenliği,


Bu Haber Toplam 8426 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: