Ana Sayfa
Otobüse Müdahale Edenler
11 Haziran 2011 Cumartesi 12:34
Görele'de 9 kişinin yanarak can verdiği trafik kazasında yaralananları kurtaran işçiler, teşekkür plaketiyle ödüllendirdi.

Soğuksu Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu'nda meydana gelen kazaya gözünü bile kırpmadan müdahale eden Güneydoğulu inşaat işçileri, esnaf ve belediye personeline Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu teşekkür belgesi verdi. Yoldaki trafik levhasına çarparak devrilen ve bilinmeyen bir sebeple alev topu haline dönen otobüsten 35 yolcu son anda kurtarılmıştı.

Belediye Başkanı Melikoğlu, "Öncelikle Güneydoğu'dan buralara kadar gelerek Görele'mizin güzelleşmesi için inşaatlarımızda çalışan kardeşlerimize göstermiş oldukları bu ulvi gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Fen işlerimizde ve itfaiyedeki mesai arkadaşlarımı da bu başarılarından dolayı kutluyorum. Göreleli esnafımıza da bu elim olayda göstermiş oldukları gayret ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah, böyle bir hadiseyi bize bir daha göstermesin." dedi.

Yaralıların kurtarılmasında büyük gayret gösteren Ali Kırtorun, 'itfaiye olay yerine geç geldi' suçlamasını kabul etmediklerini söyledi. Kırtorun, "Çarşı içindeki MOBESE kameralarından olay yerine ne zaman gittiğimiz bellidir. Olayın olduğu saat belli, kesinlikle geç kalmadık. Eğer olay yerine geç gitmiş olsaydık, ölü sayısı en az 35 olurdu. Kendi gayretleriyle kurtulanlar dışındaki yaralıları, itfaiyenin aracı söndürmeye başlamasıyla biz araç içerisinden çıkardık. İnsanları alevlerin içinden çekip aldık." diye konuştu.

Kazadan yaralıları kurtaran belediye çalışanları ve inşaat işçilerinin isimleri şöyle:

Salih Emanet,

Sami Çolakoğlu,

Cemal Ekiz,

Ali Kırtorun,

Fuat Aycı,

Ahmet Yayla,

Şadan Kol,

Rüstem Kaya,

Şerafettin Kondal,

Yalçın Karadeniz,

Ahmet Yazgan,

Hasan Hasbaş,

Mustafa Gürel,

Yüksel Tavacı,

Allahverdi Keserci,

Hakan Koçak,

Murat Koçak,

Zeynel Görer ve Orhan Görer.

Öte yandan kazada yanarak hayatını kaybeden otobüs sürücüsü Ali Yılmaz'ın cenazesi dün Trabzon'un Arsin ilçesinde toprağa verildi. Ulu Cami'de kılınan cenaze namazına Yılmaz'ın babası Necip Yılmaz, akrabaları, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile çeşitli partilerin milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Kaynak: Turhan Sinirlioğlu Etiketler : Otobüse, Müdahale, Edenler,


Bu Haber Toplam 9831 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: