Ana Sayfa » Dernekler
Ömer Ülkü ve Çalık GİRFED'te
28 Şubat 2012 Salı 19:55
Giresun Federasyonu (GİRFED) şike davasında tahliye olan Ömer Ülkü ve Coşkun Çalık'ı ağırladı.

8 aydır cezaevinde yatan Giresunspor eski Başkanı Ömer Ülkü ile Giresunspor eski Asbaşkanı Coşkun Çalık GİRFED’in misafiri oldu.

Giresun STK Federasyonu Merkezi’ndeki toplantıya, federasyon yönetim kurulu üyeleri, Giresun dernek başkanları ve medya mensupları katıldılar

Turan ”Sevinçleri paylaşma toplantısı”

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, arkadaşlarının cezaevinde sıkıntılı günler geçirdiğini, ailelerinden 8 ay uzak kaldıklarını belirterek” Camia olarak bizler de sıkıntılı günler geçirdik. GİRFED olarak her zaman yöneticilerimizin yanında olduk. Basın açıklamaları ile desteğimizi sürdürdük. Ziyaret ettik.Camiamızı diri tuttuk.Basın açıklaması yaptık..Ortada insani bir dram vardı. İlk mahkemede tahliye edildiler. İnşallah beratta edecekler” dedi..

 “Yaşamın Öznesi İnsandır”

Baki kalanın dostluk olduğunu belirten Turan” Ömer ve Çalık arkadaşlarımızla federasyon olarak sevincimizi paylaşalım istedik.İnsanlar bir birine sahip çıktıkça, korkunun üzerine gidildikçe gelecek günlerimiz aydınlık olacağını düşünüyoruz.Bizler, misyonumuz gereğince üzerimize düşeni yaptık.Örgütlü davrandık.Bundan sonraki süreci izleyeceğiz.Bu durumlardan bizler de ders alacağız.Arkadaşlarımızın berat edeceğini umut ediyoruz”dedi.

 Çalık “ FB’nin Haksızlığa Uğradığını Düşünüyorum”

 Zeytinburnu’ndaki GİRFED binasına kendisine “geçmiş olsun”a gelenlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Giresunspor eski Asbaşkanı Coşkun Çalık “3 Temmuz benim için bir milattı.Ülkü beyin  ısrarı ile Giresunspor yönetimine girdim.Kendisinin Giresunspor için gelecek adına bir takım projeleri olduğunu söyledi.Beni de yanında görmek istediğini belirtti. Dernek ve federasyonun çok desteğini gördük. Giresunspor’u Giresunlular ile yönetmeye çalıştık. Şehrin ileri gelenlerinden destek gördük” diyerek, Fenerbahçe’nin haksızlığa uğradığını belirtti..

“Yanlış Bir İş Yapmadık!”

8 aylık cezaevi sürecini anlatan Çalık” 8 ay beraber olduğumuz yeni arkadaşlarımız oldu.8 ay yattığıma üzülmedim.Bir imtihandan geçtik. Giresun’u utandırma adına görev yapmıştım.Giresun’a leke sürmedik.Yanlışlık yapıldığını düşünüyorum. 8 ay hep annemi düşündüm.Tutuklandıktan sonra ilgilerini gördüğüm Hasan Turan’a, Mustafa Eren’e, Mehmet Kuğu’ya, Halil Kütük’e, Mustafa Coşkun’a teşekkür ederim.Yanlış bir iş yapmadık.Yapsaydık burada olmazdık. Memleketimi karşılıksız sevdim.Ömrümün kalan kısmını Giresun’da geçirmek isterim”dedi.

Ülkü” Giresunspor için Yattım.Giresun’u Seviyorum”

Şike davasında tutuklanan ve 8 ay sonra serbest bırakılan Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü camiaya yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Allah’ın, ölmeyeni kavuşturduğunu belirten Giresunspor eski bBaşkanı Ömer Ülkü “ Uzun süre aranızda yoktum.Giresunluların ortak paydası olan Giresunspor’da Başkanlık yaptım.3 Temmuz’da tutuklandım. 25 Şubat 2012 günü serbest kaldım.Hapse girdik-çıktık.Ben suç işlemedim.Bizler bir şey yapmadığımız için rahat yattım.Giresunspor için yattık.Giresun’u Giresunspor’u  seviyorum”dedi.

 “Hiç Kimse İhtiyacımızı Sormadı”

Bağcılar ve Zeytinburnu Belediye başkanları Lokman Çağrıcı ile Murat Aydın’a teşekkür eden Ömer Ülkü” 8 ay içinde gördüğüm kadarıyla Giresun birlik ve beraberliği hala yakalanamamış. Kenetlenemediğimizi gördüm.Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.İstanbul’da bu kadar, şu kadar Giresunlu var deniliyor.Hani? Neredeler? Çoluğumun, çocuğumuzun nafakasını Giresunspor’a harcıyoruz. Yalnız bırakıldık. Hiç kimse ihtiyacımız sormadı.

Giresunspor, 220 sporcusu ile kocaman bir kurum. Hepsinin ihtiyacı var. Samsunlular gibi olalım. Ordulular gibi olalım. Samsunspor’un geçen yıl 27 milyon borcu vardı.Sıfırladılar.Ara transfer de yaptılar. Şampiyon oldular. Giresun neden bu şekilde olamıyor? Önce onu araştıralım” dedi.

“Bizim İstifa Diye Bir Düşüncemiz Yoktu!

İstanbul’dan değil, Giresun kanadından istifalar geldi.”

Ömer Ülkü “Ben hiçbir şeyi yarıda bırakıp gitmedim. Devraldığım Giresunspor’da mevcut futbolculara 4 futbolcu ile takviye yaptım.1-2 yabancı ile güçlü bir Giresunspor yaratmaya çalıştım.Cezaevine girince, Giresun’dan baskı gelmeye başladı.İçerdeyken, dışarıdaki gelişmelerden net olarak haberimiz olmadı.Giresun’dan;  yeni birini bulduklarının, yeni başkanla devam etmek istediklerinin, bizlerinde istifa etmemiz gerektiğinin duyumunu aldık.

Giresun’daki arkadaşlar istifa edecek, yönetimin altı boşaltarak, yönetimi düşüreceklerdi.Bu baskılar karşısında İstanbul’dan değil, Giresun kanadından istifalar geldi. Bizleri adam yerine koymadılar. İstanbul kanadı yöneticilerinin 3-5 kuruşunu Giresunspor’a harcatma gayretleri olunca arkadaşlar durumu öğrenmişler istifa ettiler. Halbuki bizim istifa diye bir düşüncemiz yoktu. Asbaşkanı Mustafa Eren’e vekalet verdim.Giresun’a gitti.Devam edeceklerini belirtti.Mustafa Eren’e  Giresun’da “Biz bir yönetim bulduk.istifa edin” denmiş. 5-6  ay takıma bir başkan bulmadılar..”

“Gelip Özür Dileyecekler!”

“Ben hapse düşünce Giresun’da başka şeyler gelişmiş.  İstanbul’dan yönetimde bulunan arkadaşlarıma, ‘biz başka başkan adayı bulduk, siz istifa edin yönetim düşsün’ şeklinde baskılar olmuş. Ben bunlardan haberdar değilim. Sadece noter aracılığı ile Mustafa Eren’e başkanlık vekaleti verdim. İçerdeyken gelişmelerden haberdar olamıyorsun.  Nitekim Giresun’da bazı grupların baskısı ile yönetim düşürülmüş, sonra yönetim yapılamamış, kayyuma gitmiş ve daha sonra bir yönetim yapmışlar.  Ben bu toplantıya Giresunspor’a tekrar başkan olmak için gelmedim. Giresun’da arkadaşlarımı istifaya zorlayanlar çıkıp kamuoyundaözür dilerlerse anca öyle dönerim.  Takımı da bu halden kurtarırız. İstanbul’daki Giresunlular üzerinden kimse rant sağlamayacak.” Şeklinde konuştu.

Ömer Ülkü “ Giresun’da arkadaşlarımı istifaya zorlayanlar, İstanbul’a gelip özür dileyecekler. Ancak o zaman tekrar Giresunspor’a yönetici olurum. 2.5 milyon para harcadım. 500 bin TL de açıktan harcadığım var. Kimse İstanbul’daki Giresunlular üzerinden rant sağlayamaz. Gelip özür dileyecekler.

“Herkes Özgürdür.Gider Çalışır”

Ömer Ülkü cezaevindeyken kendi yönetiminden arkadaşlarının “Kayyum Heyeti” ve “Ferhat Abidinoğlu” yönetiminde görev almalarının eleştirilere neden olması karşısında açıklama yaparak “ Özgür iradeye kimse ipotek koyamaz. Herkes özgürdür. Gider çalışır. Gönül kırıklığım asla olmaz. Bu arkadaşlarım her yönetim ile çalışabilir”dedi.

Fuat Kuş “Giresun’un Bakan’a İhtiyacı Var”

Giresunspor’un 7 milyon borcu olduğunu belirterek,”Geriye dönük futbolculara borcu var. Resmi olan-olmaya borcu var. 1.5-2 milyon para harcadık. Kulübün her türlü gelirlerine el konulmuş durumda. Giresunspor’un o kadar çok borcu var ki! Bank Asya 1.Ligde en az borcu olan da Giresunspor. Giresunspor Valisi Sayın Şahin, o kadar çok çaba sarfediyor ki..Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu, kömüründen, yiyeceğine kadar ne varsa karşılıyor. Sayın Dr.Cengiz Cindemir,heykeli dikilecek adam.İnanılmaz çaba sarfediyor.Sayın Ömer Ülkü yönetimdeyken inanılmaz paralar  vermiş.Çilenin en büyüğünü çekmişler. Paralarını vermişler.İdarecilik o kadar zor ki..Bu durumlar düzelir mi? Giresun’un Bakan’a ihtiyacı var!. Bana 50 bin TL harcayacaksın dediler,  şu ana kadar 150 bin TL harcadım. Bu kadar para harcayacağımı bilseydim yönetime girmezdim. Eski yönetimin ve Ömer Ülkü’nün kulübe verdiği paraları gördüm 2, 2,5 Milyon TL’yi bulmuş. Kulüp yöneticiliği çok zor bir işmiş, yaşayarak öğrendim.  Kulübün şu anda 7 Milyon gibi bir borcu olduğunu biliyorum. Kasamıza giren para alacaklılar tarafından hesaptan hemen aldırılıyor. Deplasmanlara zar zor para bulup gidiyoruz. Ömer Ülkü Başkan bugün yeniden geliyorum desin, bende bugün As Başkanlığı’da bırakır, istifa ederim”dedi….

 “Bizler Yönetime gelmedik

Giresunspor’u Kayyum’dan Kurtardık”

 Giresun’da bir Giresun, İstanbul’da bir Giresun olduğunu Giresunspor yönetimine girince öğrendiğini belirten Giresunspor Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Kuş,” Spor yönetimi dışarıdan bakılınca güzel, içine girince çok zor. Hele Giresun, çok değişik bir yer. Tahta açıldı. Ara transferde 12-13 futbolcu aldık. Ciddi borçların yanında mecburen yine borçlanıyorsunuz.. Gelir yok. Yönetim kendi aralarında 3’er 5’er toplayarak götürüyoruz. Sonra bizler Giresunspor’a yönetime gelmedik Giresunspor’u Kayyum’dan kurtardık. Daha 11 maçımız var..Bu maçların masraflarını düşünüyoruz. Eski yöneticilerin Giresunspor’u ayakta tutmak için nasıl çabalar harcadığını şimdi daha iyi anlıyorum.Osman Çırak inanılmaz paralar harcamış.Takıma futbolcu almış.Ülkü Bey 2.5 milyon para harcamış. İdarecilik zor iş!”

 Mustafa Eren”İstifa etmedik,

İstifa Ettirildik”

 “Başkanımız cezaevindeyken bizler devam edecektik”diyen Giresunspor eski Asbaşkanı Mustafa Eren “Ülkü Bey’den vekalet almıştım.Yönetim devam edecekti.Giresun’a gittik.Vali Bey’e çıktık.Biri geldi”Bizler bir yönetim bulduk.Sizler istifa edin”dediler.Bizlerde istifa etmeye mecbur kaldık!”

 http://www.giresunhaberal.com/HD21591_omer-ulku-ile-coskun-calik-girfed-in-misafiri-oldu--.html



Etiketler : Ömer, Ülkü, ve, Çalık, GİRFED'te,


Bu Haber Toplam 22505 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: