Ana Sayfa » Siyaset
MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK'TEN BASIN AÇIKLAMASI
15 Ağustos 2018 Çarşamba 00:26


 

                                              

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk, “Gemilerçekeği’ndeki Park, Giresun Fındığın tanıtımı ve sunumu için bir cazibe merkezi olacak ”

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Gemilerçekeği Mahallesi’ne yapılan ve proje aşamasında Giresun Botanik Bahçesi olarak adlandırılan parkı ziyaret etti.

Bölgede incelemelerde bulunan Milletvekili Öztürk, barınakları hariç toplam 23 bin 600 m² alanda; Giresun fındığı ve mamüllerinin satış reyonları, Giresun yöresinin özel ürünleri, Giresun’a özgü hediyelik eşya satış noktası, Giresun’u turizm yönünden tanıtım ofisleri, 1’er adet bay-bayan tuvaleti, 1’er adet bay-bayan mescit, 1 adet 680 m² çocuk oyun alanı, 152 araçlık otopark, gezinti alanı ve sosyal alanlar, 5 bin m² yeşil alanlar, süs havuzları ve yürüyüş yolu bulunan ve Giresun İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen Botanik Bahçe Projesi’nin, adını Fındıkla ilgili günceleyerek Giresun’un yeni çekim merkezi olacağını ifade etti.

Öztürk yaptığı açıklamada: “Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun fındığı diyoruz, Giresun fındığın başkenti diyoruz; ama yıllardır şehrimize gelen yerli yabancı turistlerin, ziyaretçilerin aracıyla uğrayarak fındık ürünleri, hediyelik eşya alabileceği, bu arada kısa bir mola verip Giresun’u tanıtabileceğimiz bir merkezimizin yokluğundan şikayet ediyoruz. Herkes leblebiyi, Çorum’u ve buradaki mağazaların bir arada kümelenerek ilin ekonomisine yaptığı katkıyı örnek gösterip Giresun’da da olması gerekir diyerek yıllardır sitem ediyordu. İşte bu ihtiyacı karşılamak için burası en uygun alandır. Burada Giresun Kalite fındığımız ve çikolatasından kuruyemişine, Giresunlu girişimcilerimizin ürettiği her çeşit mamulümüz, yine Giresun’a özgü kadayıfımız, simidimiz, Tirebolu 42 çayımız, dondurmamız, pestilimiz, kömemiz, içeceğimiz ve daha sayabileceğimiz bir çok Giresun’un kendi öz değeri ürünleri ile Giresun’un kendi ürettiği hediyelik eşyaları ziyaretçilere sunulsun, satışı yapılsın.Böylece hem ilin ekonomisine bir katkı sağlayalım, hem de şehrimizin tanıtımını yapalım. Buraya gelen ziyaretçi Giresun’a ait bütün değerleri görsün, buradan memnun ayrılsın.

Milletvekili Sabri Öztürk açıklamasının devamında; “Buranın adının da Fındık Durağı gibi, Fındık Pazarı, fındık Bahçesi gibi mutlaka fındıkla ilgili olmalıdır. Böylece Karadeniz’de ilk kez Giresun’da fındıkla ilgili tüm ürünlerin bulunduğu, otoparkı, millet kıraathanesi, lavabosu, mescidi olan ve gelen geçen binlerce insanın uğrak yeri olacak bir çekim merkezi Giresun’umuza kazandırılmış olur.

Bu konuları Milletvekillerimiz, Valimiz, Özel İdare yetkililerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ve  Esnaf Odamız ile istişare ettik. Gördük ki, Giresun’un ortak aklı,  buranın şehrimiz için bir cazibe merkezi olması konusunda herkes elinden gelen desteği vermeye hazır. İnşallah Giresun’un bu ortak aklıyla  bu proje hayata geçirildiğinde Ak Parti iktidarının vatandaş odaklı hizmetlerine çok güzel bir örnek daha eklenmiş olacaktır. Burada hem vatandaşlarımız için yeni bir yaşan alanı oluşturacağız hem de en önemli milli ürünümüz fındığı ve yöresel ürünlerimizi ön plana çıkaracağız. Fındığın Merkezi olacak bu yer, seyahat halindeki vatandaşlarımız için de yeni bir cazibe ve çekim merkezi olacak. Bu proje ile hem ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağız hem de ilimiz ekonomisine mali anlamda çok ciddi girdiler sağlayacağız. Yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hayata geçirilen Millet Kıraathanesi de burada hayata geçecek. Kısacası ilimizin ve vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yaptığımız bu proje ilimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Durmak yok halkımız için, ilimiz için, ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün Gemilerçekeği Park alanı ziyaretinde; AK Parti İl Başkan Vekili Kenan Tatlı, İl Başkan Yardımcısı Emrah Altıyaprak, Merkez İlçe Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Çetin Çakıroğlu, İl Özel Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ve İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdem Kılavuz’da hazır bulundular.

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5419 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: