Ana Sayfa » Siyaset
KENAN TATLI AKPARTİ GİRESUN İL BAŞKANLIĞI
17 Mart 2021 Çarşamba 22:58


 

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, Çanakkale Deniz Zaferimizin 106. Yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ettiklerinin belirterek, Çanakkale’de destan yazan tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ettiklerini bildirdi.

Tatlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Tatlı, Çanakkale Zaferi'nin sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Çanakkale deniz zaferinin, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ve Türk ecdadının yazdığı şanlı bir destan olduğuna vurgu yapan Tatlı, “Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır.

 

Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da timsalidir. Vatanın, milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüz binlerce kahraman, göz kamaştıran mücadeleleriyle “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşetmişlerdir. Kardeşliğin, dayanışmanın, muhabbetin, birliğin ve beraberliğin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı savaş meydanında, imanımız, inancımız, fedakarlığımız ve bin yıllık medeniyet değerlerimiz milletimizi zafere taşımıştır. Tüm olumsuz koşullara rağmen, iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur.

 

Bizlere düşen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı  mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkmak için, Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizde hissetmektir. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

 

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zafer’imizin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

 

                                             



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 4734 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: