Ana Sayfa
Mehmet Yüksel Sitem Etti
17 Aralık 2010 Cuma 21:43
Giresun İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yüksel, 2010 yılı çalışmalarını değerlendirerek 2011 yılı çalışmalarından beklentilerini açıkladı.

   2010 yılı çalışmalarına büyük umutlarla başlamalarına rağmen her alanda boş bir yıl geçirdiklerini söyleyen MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yüksel “Özellikle turizm, eğitim ve tarım alanında kalkınmak istiyoruz. Fakat ne yazık ki 2010 yılında ne eğitim, ne turizm ne de tarım alanında hayata geçirdiğimiz bir projemiz bulunmamaktadır. 2010 yılında ilk defa bütçeden 100 bin TL mikro kredi ödeneği konuldu. Fakat bu proje dahi hayata geçirilemedi. 2010 yılında bütçeye konulan ödeneklerden 51 kalemindeki ödenekler süresi içerisinde harcanamadığından ödenek üstü harcama yapılan başka kalemlere aktarıldı. İhtisas Komisyonlarımız verimli bir dönem geçirdi. İyi raporlar hazırladı. Meclisten geçerek ilgili birimlere iletildi fakat ilgili birimlerde hayat bulmadı” dedi.

   İl Genel Meclisi’nin projeleri hayata geçirememesindeki gerekçeleri de açıklayan Yüksel, “İl Özel İdaresi’nin çalışabilmesi için Vali, Özel İdare Genel Sekreterliği ve İl Genel Meclisi’nin koordineli çalışması gerekmektedir. Ancak İl Genel Meclisi Başkanı, Özel İdare Genel Sekreteri ve Valilik arasındaki sürtüşme kamuoyuna olumsuz yansımaktadır. Bu da mecliste alınan kararların hayata geçmesinde verimliliği düşürmektedir” diye konuştu.

   2011 yılından da beklentilerini dile getiren MHP Grup Başkan Vekili Yüksel, “İl Genel Meclisi olarak 2011 yılının da çok verimli geçeceğinden umudum yok. Çünkü 2011 yılı tahmini bütçesini yaptık. Aylar öncesinden özellikle İl Özel İdare tarafından finanse edilen müdürlüklerden proje desteği istedik. Ancak hiçbir kurumdan proje desteği ve talebi gelmedi. Bunun yanı sıra 2011 yılı bütçesi ilk defa komisyondan geçtikten sonra en az beş defa değişti. Komisyon siyasi düşünmeseydi böyle değişmezdi. Bunun sorumlusu İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu bulunan AK Parti iktidarınındır” şeklinde konuştu.



Kaynak: giresunhaber Etiketler : Mehmet, Yüksel, Sitem, Etti,


Bu Haber Toplam 6808 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: