Ana Sayfa
Küpeleme İçin 15 Gününüz Kaldı
06 Temmuz 2010 Salı 13:47
Hayvanların kayıt sistemlerinde değişiklik yapıldı.Buzağılara doğumundan itibaren 20 gün içerisinde küpe taktırılmak zorunda.

Bakanlığımız tarafından Hayvan Kayıt Sisteminin (TÜRKVET) AB mevzuatı ve uygulamalarına uyumu amacıyla “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması,Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde” yapılan değişiklikler yürürlüğe girmiştir.Yapılan bu değişiklikle daha önce yeni doğan buzağısını doğumunu müteakip 6 aylığa kadar kayıt ettirebilen yetiştiriciler; 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren “20 gün içerisinde küpe taktırıp,  kayıt sistemine kayıt ettirmeleri” gerekecektir. Bu tarihten sonra 20 günlükten büyük hayvanların sisteme kaydı yapılamayacağından küpe takılmayacaktır.

Yetiştiricilerimiz, 20 gün içerisinde yeni doğan hayvanlarının küpeleme ve kayıt işlemleri için;

*İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerine,

*Küpeleme yetki sözleşmesi yapılmış Serbest Veteriner Hekimlere,

*Yetiştirici Birliğine başvurabilecektir.

Ayrıca üreticilerimiz, işletmesinden başka yerlere ve başka yerlerden işletmesine olacak sığır cinsi hayvan hareketlerini, işletmesindeki hayvanların doğum ve ölümlerini tarihleriyle beraber olayın oluşunu takip eden 7 gün içinde bağlı bulunduğu İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirecektir. Buzağı kayıtları,  anne kulak küpesi numarası olmadan yapılamadığından yetiştiricinin doğan buzağısının anne kulak küpe numarasını da bilmesi gerekmektedir. 

Hayvan yetiştiricilerine ve canlı hayvan ticareti yapanlara duyurulur.                                          



Kaynak: Zeki AL Etiketler : Küpeleme, İçin, 15, Gününüz, Kaldı,


Bu Haber Toplam 5491 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: