Ana Sayfa
Kümbet Şenliği Coşkuyla Yapıldı
20 Temmuz 2010 Salı 18:04
Her yıl düzenli olarak yapılan Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivalinin 22.si çoşkuyla gerçekleştirildi.

Giresun adına önemli bir yere sahip olan Kümbet bu yıl yine gurbet ile sılayı bir araya getirdi.
 
 
Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı.
Aymaç Mevkiinde yapılan festivale,Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal,Dereli Kaymakamı Murat Özdemir, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez,Ak Parti İl Başkanı Mehmet Geldi, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden,CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Dereli Kaymakamı Murat Özdemir burada yaptığı konuşmada, düzenlenen bu festivalle gurbet ile sılanın buluşturulması, gelenek, görenek ve kültürün yaşatılmasının amaçlandığını söyledi.
 
 
 
Düzenlenen festival ve şenliklerin yaylaların turizme açılan bir kapısı olduğunu kaydeden Özdemir, ''Yayla turizmi sahil turizmine alternatif bir turizmdir. Kümbet Yaylası ve diğer yaylalarımızın turizmden hak ettiği payı alması için yol, altyapı ve tanıtım çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu festivalin birlik ve bütünlüğümüzü daha da pekiştirecek bir organizasyon olmasını diliyorum'' diye konuştu.
 
 
AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez ise Giresun'un Türkiye'de yaylalarıyla tanınmış bir il olduğunu ifade ederek, Doğu Karadeniz yaylalarını turizme kazındırmak için TBMM'de Doğu Karadeniz Master Planı Projesi bulunduğunu, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile 5 milletvekilinin bu projenin hayata geçirilmesi için yoğun çalışma içinde olduğunu bildirdi.
 
 
Sönmez, Kümbet yaylasında gölet yapılacak yerde İl başkanı Mehmet Geldi,İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden ve beraberindekilerle incelemeler yaptı.Gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi.
 
 
Kulakkaya  yaylasında ziyarette bulunan Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez vatandaşlara referandum konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
 


Etiketler : Kümbet, Şenliği, Coşkuyla, Yapıldı,


Bu Haber Toplam 8623 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: