Ana Sayfa
Görele'nin Muhteşem Kurtuluş Gecesi
15 Şubat 2010 Pazartesi 21:19
13 Şubat Görele'nin Kurtuluşu münasebetiyle Beyoğlu Belediyesi Şişhane Kültür Merkezi'nde bir panel düzenledi.












































İstanbul’da faaliyet gösteren Giresun Görele Dernekleri Birliği, 13 Şubat Görele’nin Kurtuluşu münasebetiyle Beyoğlu Belediyesi Şişhane Kültür Merkezi’nde bir panel düzenledi…

Oturum başkanlığını TRT eski spikerlerinden Harun Yöndem’in yaptığı panelde, Araştırmacı Tarihçi Yazar Ayhan Yüksel Görele’nin işgal dönemini anlatırken, Araştırmacı Yazar Seyfullah Çiçek de Topal Osman Ağa’nın kurtuluş sürecindeki rolünü anlattı.
Görele’nin ünlü kemençe sanatçılarından Ömer Akpınar’ın oğlu TRT Sanatçısı Hüseyin Akpınar’ın da Görele’nin müzik ve folklor kültürüyle ilgili bilgiler verdiği panelde, TV Program Sunucusu Uğur Bilgi de görsel bir sunum gerçekleştirdi.
Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Görele Dernekleri Birliği Başkanı Birol Kardaş’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tahmaz, Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Bilir, dernek başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda Göreleli Vatandaş katıldı.

Öncesinde Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş’ın bir selamlama konuşması yaptığı panelin ardından sırasıyla Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tahmaz ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli birer konuşma yaptılar. Tahmaz, Görele’nin 1,5 yıllık işgal döneminde gösterdiği dayanışma örneğine vurgu yaparken, Görelelilere desteğinden dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etti.
İstanbul Milletvekili ve Göreleli Hemşehrimiz Hüseyin Besli ise panelde anlatılan konularla ilgili görüşlerini dile getirerek, programı gerçekleştirenleri tebrik etti.
Ayrıca program sonunda Kemençe Sanatçısı Hüseyin Çınar ve Hüseyin Özdemir davetlilere kemençe ve horon ziyafeti verdi.

Haber - Fotoğraflar : Timur TAHMAZ



Kaynak: görelegentr Etiketler : Görele'nin, Muhteşem, Kurtuluş, Gecesi,


Bu Haber Toplam 8275 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: