Ana Sayfa
Görele Dernekler Birliği Toplantısı
02 Şubat 2010 Salı 23:31
Görele Dernekler Birliği toplantısında önemli gelişmeler yaşandı.

Görele Dernekler Birliği (GDB), Başkan Birol Kardaş’ın öncülüğünde Ümraniye’de bir araya geldi. Önemli gelişmelerin kaydedildiği toplantıda, fakülte inşaatından Çavuşlu çöp tesisi sorununa, Devlet Hastanesi’nden Göreleliler Şöleni’ne kadar birçok konuda önemli gelişmeler yaşandı…
Ümraniye Hızarcıoğlu Karadeniz Sofrası’nda bir araya gelen Görele Dernekler Birliği, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bütün derneklerin başkan ve temsilcileri ile katıldığı, Beykoz Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve Eski Görele Dernekler Birliği Başkanı Ali Bilir, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aydın ve Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Ulusoy’un da katıldığı toplantıda yaklaşık 100 kişi hazır bulundu. 

İşte toplantıdan önemli başlıklar…
                                                                 
Kardaş: “Emek veriyoruz, sonucunu da almamız gerekir”…
Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, konuşmasında çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Fakülte inşaatının sona yaklaştığını söyleyen Kardaş, “inşaatımız durma noktasında, sizlerden son bir gayret daha göstermenizi istiyorum. Binamız bittiğinde alnımızın akıyla rektörlüğe bırakacağız ve onlar da son olarak binayı eğitime hazır hale getirecek. Emek veriyoruz, gayret ediyoruz, tabiî ki sonucunu da almak istiyoruz” dedi.

“Ben Göreleliyim diyen herkesin boynunun borcu!”…
Kardaş ayrıca, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Görele’nin Kurtuluşu programının 13 Şubat’ta İstanbul’da Beyoğlu Belediyesi Şişhane Kültür Merkezi’nde olacağını duyurdu. Öte yandan 12. Göreleliler Şöleni’nin zaman ve mekan konusunda da fikir alışverişinde bulunan Kardaş, hemşehrilerinden programlara gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Kardaş, “Birlik olarak her konuya duyarlı olduklarını, imkanlar ölçüsünde herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimseyi bu kapıdan boş çevirmedik. Ama sorunlarımız çok. Ancak hep birlikte çalışır isek çözüm bulabiliriz.Ben Göreleliyim diyen herkesin bu tür faaliyetlere katılmalarının bir boyun borcu olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra duygu ve düşüncelerini paylaşan, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aydın ve Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Ulusoy, Görele Dernekler Birliği’nin çalışmalarını başarılı bulduklarını ve yönetimi takdir ettiklerini belirtti.

Ulusoy: “Artık hastalarımızı başka illere sevk etmeyeceğiz”…
Görevine 4 ay önce başlayan Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Ulusoy, “göreve geldiğimde Görele Devlet Hastanesi için hedeflerim vardı ve bu hedeflerimi bir bir gerçekleştiriyorum. Hastanenin en önemli eksiklerini gidermeye başladık. Trabzon’a, Giresun’a sevk ettiğimiz hastalar artık oralara gitmeyecek. Görele bence bir efsane, herkes de bunu bilir. Görele’nin artık o uyuyan devi uyandırma zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi.
Hastayı hastane kapısında karşılayacak, güler yüzle tedavisini olabilecek bir seviyeye getirmeyi de hedefleyen Ulusoy, “daha şimdiden birçok cihazı hastanemize kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Görele Devlet Hastanesi’ne, Kuşçulu Köyü Derneği’nin bir Bebek Ünitesi, Daylı, Haydarlı ve Arduç Köyü Dernekleri de bin 500 TL değerinde birer adet monitör sözü verdiği toplantıda, bir başka gündem maddesi olan Çavuşlu Çöp Aktarma Tesisi ile ilgili sorunlar konuşuldu.

Uğur Bilgi, çöp aktarma tesisine karşı destek aradı!…
Tv Sunucusu Uğur Bilgi’nin de söz alarak düşüncelerini paylaştığı toplantıda Bilgi, çöp tesisi konusunda sert konuştu.
Bilgi, “Göreleliler bu soruna dur demelidir ve Görele’ye karşı bu bir boyun borcudur. Bu konuda Zıva köy derneklerini de hassas olmaya çağırıyorum” dedi. Bilgi toplantıda, “ihanetle suçladığı” ve “alçakça bir projedir” dediği projeye destek aradı. Dernek başkanları ise sorunun sadece Zıva deresinin, Çavuşlu'nun değil,tüm Görele'nin sorunu olduğunu ifade ettiler.
                                                          
Kılıçarslan: “Görele’yi daha iyi tanıtmak istiyoruz”…
İsmailbeyli Köyü Dernek Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan, Görele Dernekler Birliği’nde yeni ve farklı etkinliklerle ilçemizi daha iyi tanıtmayı arzuladıklarını ifade etti. Kılıçarslan, “Görele Fotoğraf Sergisi ve buna benzer etkinliklerle İstanbul’da çalışmalar yürütmek istiyoruz. Artık Gençlik Kolları Komisyonu’nu oluşturmak istiyoruz” dedi.
Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş da, Kılıçarslan’ın bu isteği üzerine projelerini hazırlamasını, konu ile ilgili gerekli alt yapıyı oluşturma sözü verdi.

Dernekler Birliği, “Federasyon” mu oluyor?..
Toplantıda, Görele Dernek Birliği’nin artık federasyon olarak yeni bir çatı altında büyümeye gideceği de belirtilen toplantıda gerekli çalışmaların yapıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili gelişmeler yakında…





















Haber – Fotoğraflar: Timur TAHMAZ


Kaynak: görele.gen.tr Etiketler : Görele, Dernekler, Birliği, Toplantısı,


Bu Haber Toplam 8565 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: