Ana Sayfa » Dernekler
GİRFED Giresun'da İftar Verdi
27 Ağustos 2011 Cumartesi 23:38
Giresun Federasyonu (GİRFED) İstanbul'dan sonra Giresun'da da iftar verdi.

Tirebolu ilçesinde Mavi-Yeşil Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğine Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Espiye Kaymakamı Mitat Gözen, ilçelerimizin kaymakamları, belediye başkanları, il müdürleri,siyasi parti yetkilileri, üniversitelerden öğretim görevlileri, yazarlar, basın mensupları ve sanatçılar ile işadamları katıldı.
 

Düzenledikleri iftar yemeğinde konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, şöyle konuştu: “Giresun’a hizmet için kurulmuş  Sivil Toplum Kuruluşumuz yoğun çaba göstermektedir.Bu çabalarımıza da Valiliğimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız  büyük katkılar sağlamaktadır. Giresun Federasyonu olarak hem sosyal  hem de ekonomik anlamda hemşerilerimize kuruluş amacımıza uygun olarak hizmet vermeye çabalıyoruz. Bugüne kadar öne çıkan hizmetlerimizin başında Feshane Giresun Günleri gelmektedir. Burada İstanbul’da yaşayan bir milyonu aşkın Giresunluyu 3 gün boyunca buluşturmakta ve  ilimizin tanıtımını sağlamaktayız. Aynı zamanda Giresun Federasyonu olarak Pakistan’a gittik, burada her  ilçemiz adına bir ev yaparak bir Giresun Sokağı oluşturduk. Irak yetimlerinin yanında olmamız gerektiğine inanarak, Irak'a gittik. Ramazan ayı başında açlıktan ölüm vakalarının görüldüğü Sudan'a; geçtiğimiz günlerde de Somali’ye gittik. Giresunlu yetim çocuklarımızı da unutmadık: Bayramda onların yüzünü güldürmek için Sayın Valimizin himayelerinde bir yardım kampanyası düzenledik. Bayram öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla  bir miktar katkıyı Valiliğimize teslim edeceğiz. 
 
Misyonumuzu kısaca insanlık vicdanının ortaya konması olarak ifade edebilirim. Bu şu demektir: İnsanlığın dertlerine gözlerimizi yummayacağız. Nerede bir çığlık varsa, Giresun Federasyonu olarak orada olacağız.  Ceddimizin aynı şeyi yaptığını tarihler yazıyor. Vatanı istila ve işgal eden düşmana karşı, 2 gönüllü alayıyla göreve atılan ve şehit olan ceddimizin de fikriyat ve hissiyatı bundan daha başka bir şey değildi. Onlar da çığlığın olduğu yere gittiler. Bizim yaptığımız da prensip olarak aynı."

giresun federasyonu giresun iftarını gerçekleştirdi

İftara katılan isimlerden AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi de bir konuşma yaparak, memleketinde hemşerileriyle böyle bir toplantıda birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Halkının hizmetkârı olduklarını bir kez daha vurgulayan Geldi, bu toplantıların Giresun'u güçlendireceğini ifade ederek Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'a gayret ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



Giresun Federasyonu’nun çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Vali Dursun Ali Şahin ise; “Görülmektedir ki 1000 kilometreden Giresun Federasyonu Giresun’a elini uzatmakta. Dernekçilik  farklıdır, fedakar olmalısın, cebin dolu olmalı, zamanın bol olmalı, gönül adamı olmalı. Giresun Federasyonu, memleketlerini unutmaması, yalnızca İstanbul’da değil yurtdışında da önemli faaliyetler göstermesi gurur verici. Sadece dernek adını kullanmak fayda  vermez. İşte böyle  olacaksın.” dedi.
 



Etiketler : GİRFED, Giresun'da, İftar, Verdi,


Bu Haber Toplam 6721 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: