Ana Sayfa
   Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 21 Aylık Çalışmalarını Taka Gazetesine Anlattı: ‘21 ayda vaat ettiğimiz hizmetin yarısından fazlasını yaptık. Öncelikle bir hedef koyduk. Ulaşım, yeşil alan, sağlık, eğitim, spor, kültür, sanat, kentsel tasarım ile Giresun’un görünümünü değiştiriyoruz.” “Giresun sokaklarını ve su yollarını yeniliyoruz. Başarımız Giresun’da yaşayanlara hiçbir siyasi parti, din, dil, kültür ve inanç ayırımı yapmadan hizmet vermemizden geliyor.’

Kerim Aksu’yu Tanıyalım

   9 Mart 1969 tarihinde Giresun Merkezde doğdu. İlk Öğrenimini Giresun Gazi Paşa İlk Öğretim okulunda, Orta öğrenimini Merkez Orta Okulu`nda tamamladıktan sonra 1983 - 1984 yıllarında Almanya`da Dil kursunu bitirdi. Daha sonra 1987 yılında Giresun Lisesi`ni, 1992 yılında da Kütahya Meslek Yüksek Okulu İnşaat bölümünü bitirdi. 1992 yılında SHP üyesi ve Gençlik Kolları Giresun İl Başkanlığı görevini http://takagazete.com/uploads/kerimaksu.jpgyürüttü. 1995-1997 yılları arasında Ankara’da vatani görevini tamamladıktan sonra, ilk iş hayatına 1997 yılında Giresun`da Beyaz Eşya Mağazası kurarak atıldı. Kurduğu firma halen faaliyet göstermekte. Yine 1998-1999 yıllarında CHP Giresun Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği , 1999-2004 yılları arasında CHP Giresun Belediye Meclis üyeliği ve Belediye Başkan vekilliği görevlerini yaptı. 2003-2008 yılları arasında CHP Giresun Merkez ilçe Başkanı ve 2008 - 2009 yılları arasında CHP Giresun İl Başkanı olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Giresun Belediye Başkanı seçildi. Almanca bilen Kerim Aksu, evli ve iki kız çocuğu babasıdır..

   29 Mart 2009’da göreve gelen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, görevde geçen 21 ay içinde hedeflediklerine ne kadar ulaştı. Giresun’a yaptığı hizmetleri, yapımı devam eden hizmetleri ve hedefteki hizmetleri anlattı. İktidar nimetlerinden pek faydalandığı söylenemeyen CHP Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya biz sorduk, Aksu yanıtladı:

TAKA: Sayın Aksu, 21 ayda neler yaptınız anlatır mısınız?

KERİM AKSU: Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığına aday olduk. Yerel seçimde halktan beklenilenin üzerinde oy alarak Giresun Belediye Başkanı seçildim. Belediye başkanlığının ilk 21 ayında Giresun’a en iyisini yaptık. Gittiğimiz her yerde halkın büyük sevgi, saygını görüyoruz. Bu ilgi çalışmalarına daha da ağırlık vermemizi zorunlu kılıyor. Projelerle şehrin  her tarafını şantiye haline getirdik. Hizmetleri halkın ayağına götürüyoruz.

   İktidar partisinin çeşitli engellemelerine rağmen yılmıyoruz ve büyük projelere imza atıyoruz. Bu yıla kadar Giresun’a yapılamayan büyük projelere imza attık. 21 ayda seçim öncesi verdiğimiz sözün hemen hemen yarısından fazlasını Giresun’a hizmet olarak sunduk. Giresun’a getirdiği hizmetlerden başkahttp://takagazete.com/uploads/kerimaksubirosu.jpg kültüre, sanata ve spora da büyük destek verdik. Sivil toplum örgütleri yöneticileri ve üyeleri tarafından destek gördük.

TAKA: En önemli icraatınızdan birisi de kent konseyi, söz eder misiniz, Ondan başlamak isterim?

KERİM AKSU: Şehrimizin daha çok kalkınması sorunlarımızın gerçek bir platformda çözüme kavuşması için çalışıyoruz. Özellikle sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızla bir araya gelmek için Kent Konseyi’ni kurduk. Giresun’da yaşayan halk adına çeşitli kararlar almak için büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Giresun’da herkes bilir ki belediyesiz verdiği hizmetlerde tüm Giresun merkezde yaşayanlara eşit mesafededir. Giresun’da yaşayanlara hiçbir siyasi parti, din, dil, kültür ve inanç ayırımı yapmadan hizmet veriyorum.

TAKA: Belediyenin proje ofisi yararlı oldu mu?

KERİM AKSU: ‘Proje Ofisi’ ile Giresun’da ne kadar eksiklik varsa tespit etmeye çalıştık. Yine Giresun’da bugüne kadar yapılmayan ya da düşünülmeyen projelerin ortaya çıkmasını sağladık. Hayata geçecek bu projeler ile Giresun kent uygarlığını yakalayacaktır. Yine bu  ‘Proje Ofisi’nin ürettiği projelerle her gün şehrin bir mahallesine ve ya bir sokağına çeşitli hizmetler kazandırılıyor. Ben sosyal demokrat bir dünya görüşüne sahip insanım. Bu dünya görüşünün bize verdiği vizyon ile projeler üretmek ve kentimde yaşayan halkıma hizmet olarak sunmak zorundayım. Proje ofisi de bu düşünceden doğmuştur.

TAKA: Giresun Belediyesi Çağdaş Şehircilik Uygulamalarına başladı
Bizimle paylaşır mısınız?

KERİM: AKSU: Tarihi Zeytinlik Semtinde Kentsel Tasarım Projesini hazırladı.  Kentsel Yenileme Projesi http://takagazete.com/uploads/kerimcalismasi.jpgçerçevesinde yapılacak Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut projesi çalışmaları TOKİ ile Belediye arasında imzalandı ve ön protokol hükümleri çerçevesinde devam ediyor. Bu çalışmalar sonunda Giresun’un görüntüsünde önemli değişimler olacaktır.

TAKA: Giresun için Kültür ve Tabiat Varlıkları da önemli?

KERİM AKSU: Kültür ve Tabiat Varlıkları ile ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek üzere Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu’nu ( KUDEB )  kuruldu. Büro değişik hizmetler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kurum sayesinde Giresun’un kültürü ve tabiat varlıkları gelecek kuşaklara aktarılmış olacaktır.

TAKA: Kadınlar pazarı projesi büyük ilgi gördü, destek buldu?

KERİM AKSU: Kent merkezine nefes aldıracak olan ‘Kadınlar Pazarı’ projesi hayata geçirdik. 25 yıllık bir eksiklikti. Yıllardır bir türlü yapılamayan Kadınlar Pazarını bir yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bu büyük projeyi bir yıl önce başladı. Çok kısa bir zaman için de hizmete açılacak.

TAKA:Sayın Aksu, alt yapı projelerini bizimle paylaşır mısınız, sel geçirdiniz?

KERİM AKSU: Sayın Zeki Bey biliyorsunuz alt yapısı tamam diye devraldığımız Giresun’u sel vurdu. Hatta sel sonrası şehrimize gelen hükümetin bakanları su birikintisi diye espriler de yaptılar. Onlarca ev yıkıldı. Onlarca arabalar denize sürüklendi. Can kayıpları oldu. Hayvanlar telef oldu. Belediye olarak bizler bir yıllık süreçte önemli derecede alt yapı çalışması gerçekleştirdik. Artık aşırı yağışlardan korkmuyoruz. Meydana gelebilecek sel, Giresun’da afete ve felakete dönüşmeyecek!

TAKA:Kent girişini daha modern hale getirdiniz?

KERİM AKSU: Sel afeti sonrası, kentimize yakışmayan, kullanışsız ve tehlike arz eden kent girişini bir nebze rahatlatma adına genişlettik. Şehrimize rahat bir nefes aldı. Bölgedeki trafik sorununu bir nebzehttp://takagazete.com/uploads/kerimanasi.jpg olsun çözmüş olduk. Çevre düzenlemesi ve Saat Kulesi yaparak şehrimize ayrı bir görsellik kazandırdık. Giresun’a görsel güzellik kazandıracak başka projelerimiz de var. Onları da en kısa sürede hayata geçirerek, insan ruhunu okşayan, kentsel değişme devam edeceğiz.

TAKA:Halkın sosyal yaşamına katkı sağlayacak olan Kumyalı Cumhuriyet Parkı, Can Yücel Parkı için neler söyleyeceksiniz?

KERİM AKSU: Giresun’un batı sahilinde en eski yerleşim yeri olan Kumyalı Mahallesi mevkiinde bulunan 26.000  Metre karelik alanın park ve eğlendirme  alanı olarak hayata geçirdik. “Kumyalı Cumhuriyet Parkı” adı ile 2009 Mayıs ayında açılışı gerçekleştirildi. Artık Giresunluların sahilde doyasıya gezip eğlenebileceği, çocuğunun elinden tutup nefes alacağı bir yeri var..Yeterli mi? Değil..Bu tür alanlar açmaya devam edeceğiz. Yine Güre Mahallesi`ne Giresun`un en büyük parklarından biri olan Can Yücel Parkı’nı yaparak halkın hizmetine açtık . Mahalle çocukları büyük sevinç yaşadı..

TAKA: Sayın Başkan muhtarlarımızı da unutmadınız?

KERİM AKSU: Mahalle muhtarlarımızı da unutmadık. Muhtarların seçmenlerine daha iyi hizmet edebilmesi için Güre, Gaziler, Aydınlar, Küçük köy, Kavaklar, Teyyaredüzü, Çaykara, Gedikkaya mahallelerine yaklaşık 112.000 TL’ye mal olan 8 adet muhtar evi yaptık. Diğer mahallelerimize de bu tür evleri zamanla ve sırası geldikçe yapmaya devam edeceğiz.

TAKA:Arka sokalar, Ulaşılamayan sokaklara hizmet götürüldü mü?

KERİM AKSU: Bu güne kadar hatırlanmayan şehrin kıyı semtlerine ekipler gönderdik. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışarak, mahallelerin yollarını hem genişletti hem de asfalt ve beton yollara kavuşturdu. Kentimizin bu  bölgelerine 50 yıl sonra ilk hizmeti CHP olarak biz götürdük.

TAKA:Peki daha fazla hizmet, daha az maliyetle sorunları nasıl çözdünüz?

KERİM AKSU: Halk ile birlik olmayı, onlarla  sohbet edip dertlerini ve sorunlarını dinlemeyi onlarla iç içe olmayı seviyorum. Gece ve gündüz halkın arasında olmaya çalışıyorum. Çoğu hizmetlerimiz halkımızın bu isteklerinden doğuyor ve yerine getiriliyor. Hedeflerimiz arasında olmayan hizmetler ile ancak halk arasında olmakla ortaya çıkıyor. Gittiğimiz mahallelerde dert ve  sorunları yerinde dinliyor, izliyor ve sorunlara çözüm buluyoruz. İlinizi oturduğunuz koltuktan yönetmeye kalkarsanız başarılı olamazsınız. Benim mesai saatim yok. Sürekli halkın içindeyim. Ürettiğimiz projelere, halkımızı ortak ediyoruz. Belediye’ye Kurdurduğumuz  ‘Bilgisayarlı Ambar Sistemi’ sayesinde kullandığımız malzemeleri  %75 daha ucuza almayı da başardık ve kurumu ekonomik alanda da sıkıntıya sokmadık.

TAKA:Belediye denince Parke çalışmaları, asfalt çalışmaları akla gelir, sizler 21 ay da hedefe ulaşabildiniz mi?

KERİM AKSU: Göreve başladıktan sonra kent genelinde yaklaşık 312.000 adet parke çalışması ve 7866 adetlik bordür çalışması yaptık. Kentimize modern yollar ve kaldırımlar kazandırdık. Bu tür yeni kazanımlar devam edecektir.

Giresun kent merkezinde yaklaşık 22.000 ton asfalt çalışması yaptık. Kış mevsiminde dahi güzel giden http://takagazete.com/uploads/kerimcanali.jpghava şartlarını değerlendirerek, hem yollarımızı kentimize yakışır bir hale getiriyoruz, hem de halkımızın mağduriyetini gideriyoruz. Kent merkezimizde ve kenar mahallelerimizde asfaltsız yol kalmayacaktır.

TAKA:Vaatlerinizi bir bir yerine getirmek için ekibinizle birlikte çalışıyorsunuz. Giresun çehresini değiştirebilecek mi?

KERİM AKSU: Göreve geldikten sonra söz verdiğimiz ve hedeflediğimiz hizmetleri sırasıyla yapıyoruz. Allah’tan bir mani olmaz ve bu hizmet hızımızı sürdürmeye devam ettiğimizde, Giresun’umuzun çehresi büyük ölçüde değişecektir. Başarımızdaki önemli faktör, Giresun’da tüm toplumsal katmanlara eşit hizmet götürüyor olmamızdan kaynaklanıyor. Esas olan toplumun ihtiyaçlarıdır. Yasa elvermiyor diye elimizden gelen hizmeti sınırlamıyoruz. Bizler temel belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yapmak zorundayız.

Etiketler : Giresun'u, Çağdaş, Bir, Kent, Yaptık,


Giresun'u Çağdaş Bir Kent Yaptık
12 Ocak 2011 Çarşamba 18:40
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,"21 ayda vaat ettiğimiz hizmetin yarısından fazlasını yaptık" dedi.

Bu Haber Toplam 7064 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: