Ana Sayfa » Dernekler
Giresunlular Türkiye için Kan Veriyor
29 Ekim 2013 Salı 16:41
Kısa adı Bey-Gi-Der olan Beylikdüzü Giresunlular Derneği Türkiye için çalışıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği, Beylikdüzü Kızılay Şubesi ve Giresun Federasyonu koordinasyonu ile hazırladığı organ

Giresunlular Türkiye için kan veriyor
 
Kısa adı Bey-Gi-Der olan Beylikdüzü Giresunlular Derneği Türkiye için çalışıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği, Beylikdüzü Kızılay Şubesi ve Giresun Federasyonu koordinasyonu ile hazırladığı organizasyonla bir kan bağışı kampanyası düzenledi.
3 Kasım 2013 Pazar günü Beylikdüzü Belediyesi Metrobüs Çıkış Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan “Bir Damla Kan, Bir Ömür Hayat” isimli program, 10.00 ile 17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 300 ünite kan bağışı yapılması beklenen programda, kan bağışı ile ilgili
Kan verme kriterlerine uygun sağlıklı vatandaşların kan bağışı yapabilecekleri programda, ziyaretçiler için çeşitli sürprizler de hazırlandı.
Hamsi Şenliği
“Bir Damla Kan, Bir Ömür Hayat” isimli programda ziyaretçileri bir hamsi şenliği bekliyor. Izgara yapilarak pişirilecek hamsiler etkinlik alanina gelen konuklara ikram edilecek. Diğer yandan 50 gr.lık yüzlerce Giresun fındığı paketi dağıtılacak, topluma “Fındık ye, kan ver” mesajı verilecek.
Konuk Sanatçı
Giresunlu yorumcu Yücel Öner’in de konuk olarak katılacağı organizasyonda kan bağışının eğlenmeye engel olmadığı vurgusu yapılacak.
“Yerel bir dernek, vatana yönelik çalışıyor”
Beylikdüzü Giresunlular Derneği Başkanı İhsan Yüksel konu ile ilgili açıklamasında Beylikdüzü’nde Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve kan bağışı kampanyalarının toplumdaki yardımlaşmanın göstergesi olduğunu vurgulayarak “Bu açıdan kan bağışı kampanyalarının toplumda dayanışma ölçüsü olduğunu düşünüyorum.”dedi.
 Beylikdüzü’nde 5000’in üzerinde Giresunlunun yaşadığını kaydeden Yüksel, bu ilçede farklı vilayetlerden vatandaşlarımız bulunduğunu söyledi. Yüksel, “Beylikdüzü ilçesinde Giresunlular nüfus yoğunluğu olarak ilk sıralarda yer aliyor.” şeklinde konuştu.
Bu ülke için daima çalıştıklarını söyleyen İhsan Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Giresunlular İstiklal Harbi döneminde de vatanın tümü için canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler 42. ve 47. Gönüllü Alaylar ile o dönemde vatan için kanımızı ve canımızı verdiğimiz gibi, bugün de aynı vatanda kader birliği yaptığımız bütün kardeşlerimiz için kan bağışı kampanyasıyla dayanışma içinde olduğumuzu gösteriyoruz.
1 ünite Kan’ın 3 kişiye hayat verdiğini bilmek, konunun boyutlarını idrak etmek açısından çok önemlidir. Çünkü hayat akışı içinde hasta ve yaralılar için sürekli kana ihtiyaç duyuluyor. Bunu göz önünde bulundurduğumuz zaman ne kadar çok insanın hayata tutunmasına vesile olduğumuzu da anlarız.”
Kan vermenin insan sağlığı açısından çok faydalı olduğunu da hatırlatan Yüksel, “Uzmanlar yılda iki kere kan veren sağlıklı bir insanın sağlığının daha da kuvvetlendiğini ifade ediyor. Kan vermek hücreleri yeniliyor, kalp krizi gibi ciddi hastalıklarda da önleyici rol oynuyor. Bütün bu sebeplerden dolayı İstanbul da yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye için “Bir Damla Kan, Bir Ömür Hayat” kampanyamıza iştirak etmelerini temenni ve tavsiye ediyorum.” diye konuştu. Haber Zeynep Yıldız


Etiketler : Kısa, adı, Bey-Gi-Der, olan, Beylikdüzü, Giresunlular, Derneği, Türkiye, için, çalışıyor., Beylikdüzü, Belediyesi’nin, desteği,, Beylikdüzü, Kızılay, Şubesi, ve, Giresun, Federasyonu, abdurrahman, ada, ihsan, yüksel,


Bu Haber Toplam 8993 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: