Ana Sayfa
Giresun'da Turizm Masaya Yatırıldı
17 Ekim 2010 Pazar 08:52
Giresun Valiliği, Giresun Üniversitesi ve Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Doğu Karadeniz Turizm Sempozyumu' başladı.

Giresun Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Giresun Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Doğu Karadeniz Turizm Sempozyumu” Üniversitenin Güre Yerleşkesi Salonunda başladı. 

           Panele,Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edip Özer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Üniversitenin akademik ve idari personeli, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

             Açılışta Sempozyum Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Giresun Üniversitesi rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ve Vali Mustafa Yaman birer konuşma yaptılar.

 

 

 

 

 İlk konuşmayı yapan Sempozyum Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Uluslararası Doğu Karadeniz Sempozyumunun, Bölgemizin mevcut turizm arz ve taleplerinin incelenmesi, yeni turistik ürünler geliştirilmesi, bölgenin güncel turizm sorunları ve turizm politikaları üzerinde durmayı amaçlayan, akademik sektörel ve Bakanlık temsilcilerinin buluşmasının planlandığı bölgenin Turizm alanındaki farklılıklarını ortaya koyan bir sempozyum olarak tasarlandığını belirterek, “Öncelikli amaç, rekabet şartlan her gün zorlaşan turizm pazarında yeni bîr turizm pazarı olma konusunda Türkiye'nin daha fazla pay alabilmesini sağlayabilmek için yeni turizm stratejilerini, politikalarını ve ürünlerini ortaya koyabilmek ve Doğu Karadeniz Bölgesinin şimdiki ve gelecekteki turizm sorunları, turizm potansiyeli ve turistik ürünleri ele alınarak, bölgenin turizm açısından talebini artırmak için çözüm önerileri aramayı planlamaktadır.” dedi.            

 

 
  Türkmen konuşmasını söyle tamamladı. “Bölgenin değerleri öncelikli olarak ele alınmalıdır. Bundan kasıt mevcut durumunun analizinin doğru bir biçimde yapılmasıdır. Bu sayede yayla turizmi öncelikli olmak üzere kış turizmi, kültür turizmi, spor Turizmi, sağlık Turizmi, konferans Turizmi gibi alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi öncelikli hedef olmalıdır. Yeni iş alanlarının yaratılması ve istihdamın arttırılması ile de bu gelişim sürecinin doğal bir sonucu olarak bölge ekonomisine doğrudan ve dolaylı katkılar sağlayacağı kaçınılmazdır.

 

 

            Bu amaçla markalaşma, OR-Gİ Hava alanı, Giresun Adası, Giresun Kalesi, Gedikkaya, yaylalar, alt yapı sorunları, bu ve benzer daha pek çok konuda bir Giresun Platformu oluşturulması Giresun ile ilgili ilk akla gelen hususlardır.

           

 
Bu anlamda, önümüzdeki yıllarda da Turizmin önemini bölgemizin gündeminde tutabilmek ve bu konuya süreklilik ve sürdürülebilirlik kazandırmak adına bu kapsamdaki etkinliklerin geleneksel hale getirilerek diğer illerde de düzenlenmesi en büyük dileğimizdir”

 

 

            Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’da Samsun ile Trabzon arasına sıkışmış Giresun’un turizm başta olmak üzere her bakından kalkınabilmesi için İl’in imajının artırılması gerektiğini söyledi. Rektör Vekili Bocutoğlu, Doğu Karadeniz Turizm Master Plan’ının tartışıldığı bugünlerde düzenlenen bu sempozyumun çok yararlı olacağına ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağına inandığını belirtti.           

Vali Mustafa Yaman’da, Doğu Karadeniz Turizm Master Palanı’nın başlangıcı ve gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. Vali Yaman, Plandaki eksikliklerin giderilmesi için çalışıldığını ve bu konuda kurumlardan bilgiler istendiğini belirterek, palandaki eksikliklerin giderileceğini, yetkililerinde bu yönde açıklamaları olduğunu kaydetti.

 

 

            İlimizde turizme yönelik hizmetlerle ilgili bilgilerde veren Vali Yaman, Bu alanda öneli alt yapı çalışmalarının yapıldığını, kuzeyden güneye yolların iyileştirildiğini, Kümbet yolundan sonra, Çaldağ- İnişdibi -  Kulakkaya yolunun yapıldığını ve yine birçok yolda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

            Kalenin restorasyonun yanında Zeytinlik Mahallesindeki 2 evin de restorasyonuna başlandığını belirten Vali Yaman, Zeytinlik Mahallesini Beypazarı İlçesinde olduğu gibi turizme açmak istediklerini söyledi.

            Vali Yaman, İlimizde açılan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden yetişecek kalifiyeli elemanların turizmin gelişimine katkı sunacağını belirtti.

            Vali Yaman, bu önemli organizasyondan dolayı Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, ve Sempozyum Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Türkmen ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Panel  Cuma ve Cumartesi günleri Turizmle ilgili yerlerde incelemeler yapmakla devam edecek.

(Giresunsonhaber).

*****************************

 

 

Sempozyum’da konuşan Giresun Valisi Mustafa Yaman, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nın başlangıcı ve gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Doğu Karadeniz Turizm Sempozyumu” Üniversitenin Güre Yerleşkesi Salonunda açılış konuşmaları ile başladı. 

Açılışta Sempozyum Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Giresun Üniversitesi rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ve Vali Mustafa Yaman birer konuşma yaptılar.

Sempozyumda konuşan Vali Mustafa Yaman, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nın başlangıcı ve gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. Vali Yaman, Plandaki eksikliklerin giderilmesi için çalışıldığını ve bu konuda kurumlardan bilgiler istendiğini belirterek, palandaki eksikliklerin giderileceğini, yetkililerinde bu yönde açıklamaları olduğunu kaydetti.

İlimizde turizme yönelik hizmetlerle ilgili bilgilerde veren Vali Yaman, Bu alanda önemli alt yapı çalışmalarının yapıldığını, kuzeyden güneye yolların iyileştirildiğini, Kümbet yolundan sonra, Çaldağ- İnişdibi -  Kulakkaya Yolu’nun yapıldığını ve yine birçok yolda çalışmaların devam ettiğini, ayrıca Master Planı çerçevesinde ilimizin güneyinde batıdan doğuya doğru Paşa Konağı, Karagöl, Bektaş, Yavuzkemal, Kümbet, Çıkrıkkapı, Çakrak, Gölyanı, Karadoğa ve Sisdağı yaylaları arasında ulaşımı sağlayacak yeni yollar açmak istediklerini söyledi.

Kale’nin restorasyonun yanında Zeytinlik Mahallesindeki 2 evin de restorasyonuna başlandığını belirten Vali Yaman, Zeytinlik Mahallesini turizme açmak istediklerini söyledi.

İlimizde açılan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden ve üniversitemize bağlı turizme yönelik yüksekokullardan yetişecek kalifiyeli elemanların turizmin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Vali Yaman, Turizmde yatak sayısının önemli olduğunu, belirterek işadamlarının ilimizde konaklama tesisi ve otel yapmaları halinde kendilerine her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Vali Yaman, İlimizdeki yaylaların bağlı oldukları ilçe veya belde belediyelerinin mücavir alanı içerisine alınarak hem kaçak yapılaşmanın ve imar konusunda ki sıkıntıların giderilmesi hem de kentsel dönüşüm çalışmaları içerisinde TOKİ ile müşterek projelerin yapılabileceğini kaydederek, bu önemli organizasyondan dolayı Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, ve Sempozyum Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Türkmen ile diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLMELİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Genel Müdürü Hakan Himmetoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin çeşitlendirilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sempozyumda konuşan Himmetoğlu, "Diğer ekonomik sektörlerde yaşanan kısıtlamalar bölgenin ekonomik kalkınmasında potansiyeli olan dinamik bir sektör olarak turizmi ön plana çıkarıyor. Bölge doğa sporları, yayla ve kırsal turizm, flora-fauna turizmi, çiftlik turizmi ve kültür turizminde zengin kaynaklara sahiptir. Bunlar bir an önce çeşitlendirilmelidir." dedi.

Himmetoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda yükselen bir turizm hareketliliği gözlendiğine işaret etti. Trabzon ve Rize, Sümela Manastırı, Uzungöl, Fırtına Vadisi ve Ayder Yaylası gibi popüler noktaları içeren turlara ayrılan kapasitelerin her yıl arttığına işaret eden Himmetoğlu, "Yüzde 100 doluluklara ulaşılmaktadır. Trabzon ve Uzungöl’e son yıllarda Arap turistler de ilgi göstermeye başlamıştır. Bölgeye Arap turist getiren bazı seyahat acentaları bölgede uygun konaklama tesisleri olsa çok daha fazla Arap turisti yaylalara getirebileceklerini ifade etmektedirler. Bu üyelerimiz bölgede bilhassa yaylalarda indoor ve outdoor aktiviteleri olan lüks tesisler yapıldığı takdirde bu tesislere Arap pazarlarından ilgi olacağına inandıklarını belirtmektedirler." diye konuştu.

“TURİZM TALEBİNİ ARTIRICI ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

Sempozyum Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Uluslararası Doğu Karadeniz Sempozyumunun, Bölgemizin mevcut turizm arz ve taleplerinin incelenmesi, yeni turistik ürünler geliştirilmesi, bölgenin güncel turizm sorunları ve turizm politikaları üzerinde durmayı amaçlayan, akademik sektörel ve Bakanlık temsilcilerinin buluşmasının planlandığı bölgenin Turizm alanındaki farklılıklarını ortaya koyan bir sempozyum olarak tasarlandığını belirterek, “Öncelikli amaç, rekabet şartlan her gün zorlaşan turizm pazarında yeni bir turizm pazarı olma konusunda Türkiye'nin daha fazla pay alabilmesini sağlayabilmek için yeni turizm stratejilerini, politikalarını ve ürünlerini ortaya koyabilmek ve Doğu Karadeniz Bölgesinin şimdiki ve gelecekteki turizm sorunları, turizm potansiyeli ve turistik ürünleri ele alınarak, bölgenin turizm açısından talebini artırmak için çözüm önerileri aramayı planlamaktadır” dedi.

“YAYLA TURİZMİ GELİŞTİRİLMELİ”

 Türkmen konuşmasını söyle tamamladı. “Bölgenin değerleri öncelikli olarak ele alınmalıdır. Bundan kasıt mevcut durumunun analizinin doğru bir biçimde yapılmasıdır. Bu sayede yayla turizmi öncelikli olmak üzere kış turizmi, kültür turizmi, spor Turizmi, sağlık Turizmi, konferans Turizmi gibi alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi öncelikli hedef olmalıdır. Yeni iş alanlarının yaratılması ve istihdamın arttırılması ile de bu gelişim sürecinin doğal bir sonucu olarak bölge ekonomisine doğrudan ve dolaylı katkılar sağlayacağı kaçınılmazdır.

Bu amaçla markalaşma, OR-Gİ Hava alanı, Giresun Adası, Giresun Kalesi, Gedikkaya, yaylalar, alt yapı sorunları, bu ve benzer daha pek çok konuda bir Giresun Platformu oluşturulması Giresun ile ilgili ilk akla gelen hususlardır.

 Bu anlamda, önümüzdeki yıllarda da Turizmin önemini bölgemizin gündeminde tutabilmek ve bu konuya süreklilik ve sürdürülebilirlik kazandırmak adına bu kapsamdaki etkinliklerin geleneksel hale getirilerek diğer illerde de düzenlenmesi en büyük dileğimizdir”GİRESUN, SAMSUN-TRABZON ARASINA SIKIŞTI

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’da Samsun ile Trabzon arasına sıkışmış Giresun’un turizm başta olmak üzere her bakından kalkınabilmesi için İl’in imajının artırılması gerektiğini söyledi. Rektör Vekili Bocutoğlu, Doğu Karadeniz Turizm Master Plan’ının tartışıldığı bugünlerde düzenlenen bu sempozyumun çok yararlı olacağına ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Açılışa; Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edip Özer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Üniversitenin akademik ve idari personeli, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.(Giresunekspres)



Etiketler : Giresun'da, Turizm, Masaya, Yatırıldı,


Bu Haber Toplam 7267 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: