Ana Sayfa
Giresun'da Teröre Bayraklı Tepki
29 Nisan 2010 Perşembe 09:25
Giresun kent merkezindeki taksi ve minibüs kooperatiflerine bağlı 600'ü aşkın araca Türk Bayrağı asılarak terör protesto edildi.

   Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin (GESOB) gerçekleştirdiği organizasyona katılan 600'ü aşkın taksi ve minibüs sürücüsü, Gazi Caddesi, Yeniyol ve Sokakbaşı mevkisi yönünde ilerleyerek Kumyalı Caddesi yönünü takip edip Atatürk Bulvarı'nda konvoy oluşturdu.
     Protesto eyleminin sona erdiği Atatürk Bulvarı Batlama Köprüsü mevkisinde gazetecilere açıklama yapan GESOB Başkanı Ali Kara, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin, oyunlarına Giresunluları alet edemeyeceklerini söyledi.
     Kara, Giresun'un, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana memleketin istikrar ve güven sembolü olduğunu belirterek, ''Bağrından iki gönüllü alay çıkaran Giresun, devletimizin sigortasıdır. Bu ile sızmak isteyen teröristler şunu çok iyi bilmelidir ki Koçgiri isyanı ile Türkiye'ye nam salan Osman Ağa'nın torunları hiçbir zaman teröre müsaade etmeyecek'' dedi.
     Giresun'un hiçbir zaman terör bölgesi yapılamayacağını vurgulayan Kara, şöyle devam etti:
     ''Türkiye'yi bölmek isteyen gafiller, oyunlarına Giresunluyu asla alet edemeyecekler. Vatanın ve milletin bölünmezlik ülküsüne sahip çıkan Giresunlular, terörü mutlak suretle bitirecek adımı atacaktır. Askeriyle, polisiyle, halkıyla bir bütün olan Giresunlular teröre asla müsaade etmeyecekler. Bizi yıldırmaya çalışmak isteyenler, kırsalda nifak tohumları ekmek isteyenlerin güçleri varsa, Giresunluların sabrını ölçmek istiyorlarsa, Giresunlular bunlara göstereceklerdir.''
     Kara, birlik ve bütünlük içerisinde, kanlarının son damlasına kadar Mehmetçik'in ve polisin yanında olduklarını dile getirerek, ''Atatürk'ün muhafız alay komutanlığını yapmış olan Giresunluların teröre asla müsamaha etmeyeceği herkes tarafından bilinmelidir'' diye konuştu.
     Konuşmanın ardından protesto eylemine katılan taksi ve dolmuş sürücüleri, bağlı bulundukları durak ve kooperatiflere döndüler.


Kaynak: yeşilgiresun Etiketler : Giresun'da, Teröre, Bayraklı, Tepki,


Bu Haber Toplam 6867 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: