Ana Sayfa
Giresun'da İşçiler Valiliğe Yürüdü
08 Aralık 2010 Çarşamba 22:38
Doğankent ilçesinde bir taşocağında çalışan 76 işçi işyerlerinin siyasi baskılarla kapatıldığı gerekçesiyle Valiliğe yürüdüler.

   Giresun'un Doğankent ilçesinde bir taş ocağı firmasında çalışan 76 işçi bir ay içerisinde iki defa işyerlerinin kapatılmasına isyan ettiler. İşyerlerinin siyasi baskılar sonucu kapatıldığını ileri süren işçiler toplanarak Giresun Valiliği'ne geldiler.

   Valilik önünde işçiler adına konuşan Fikret Patan “Doğankent ilçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren firmamızın bir ay içerisinde iki kez faaliyetini durdurma kararı verilmiştir. Siyasi ve menfaat yüzünü kullanarak, işçilerin haklarını geri plana atarak üstümüze gelen her seferinde daha da siyasi baskıyı üzerimizde hissetmemizi sağlayan siyasi güç unsurlarına tepkimizi koymak için buradayız.

   İşyerlerinin kapatılmasından dolayı mağdur durumda kalan işçiler olarak, siyasi dönemlerinde bir işçiye dahi istihdam sağlayamayan siyasetçiler 76 personelin geleceğiyle, ekmeğiyle oynamaktadır. Biz çalışanlar olarak haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Vekillerimizden işsiz kalmama riskimizi, çocuklarımızın ekmek parasının teminini taahhüt etmelerini bekliyoruz. Haklarımızı aramayı sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
VALİ YAMAN'I MAKAMINDA BULAMADILAR
Valilik önünde yapılan açıklamanın ardından işçiler valilik makamına çıkarak Vali Mustafa Yaman ile görüşmek istediler. Ancak Vali Yaman'ı yerinde bulamayan işçilerden Beytullah Balcı, defalarca Valiliğe randevu talebinde bulunmalarına rağmen görüşemediklerini ileri sürerek görüşünceye kadar beklemeye devam edeceklerini söyledi.

   Bir grup işçi temsilcisiyle görüşebileceği bilgisi verildi. İşçileri temsilen Piraziz ilçesinde Vali Mustafa Yaman ile görüşen Beytullah Balcı verdiği bilgide “Valimiz Mustafa Yaman, bizi kabul ederek sıkıntılarımızı dinledi. Gerekli incelemelerde bulunacağını belirtti. Sayın Valimize hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.



Etiketler : Giresun'da, İşçiler, Valiliğe, Yürüdü,


Bu Haber Toplam 5618 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: