Ana Sayfa
Giresun ve Bulancak Varız Dedi
13 Kasım 2010 Cumartesi 08:57
Sel felaketinde mağdur olan Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmaya yönelik olarak başlatılan yardım kampanyasında Giresun ve Bulancaklılar bizde varız dedi.

  

 Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) tarafından organize edilen toplantıya G.O. Paşa Giresunlular Derneği, Bağcılar Bulancaklılar Derneği, Bayrampaşa Bulancaklılar Derneği, Bulancak Kayhan Köyü Derneği, Bulancak Süme Köyü Derneği, Bulancak Erdoğan Köyü Derneği, Bulancak Ataköy Derneği, Keşap Halkalı Derneği, Tirebolu Ataköy, GOP Bld.Meclis üyesi Zeki Kemal, G.O. Paşa ilçe teşkilatı ve birçok davetli katıldı.

   G.O. Paşa Pazariçi Yurdakul Düğün Salonunda Cuma günü akşam saat 20.30’da Pakistan’a Yardım kampanyasına destek sunumunda açış konuşması yapan BUFED Başkanı İhsan Yüksel, göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı katılımcılara teşekkür ederek sözü GİFED Başkanı Hasan Turan’a bıraktı.

Her akşam bir dernekte yapılan Pakistan için "paylaş ki kardeş olasın" yardım kampanyası toplantıları devam ediyor.Hasan Turan Pakistan izlenimlerini anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşanıyor.Resimlerle desteklenen sunumdan sonra bir çok hemşerimiz durumun bu kadar vahim olduğunu görmeden anlamak imkansızdı, bize bu insanlık dramını yerinden görüntülerle anlatan Hasan Turan'a teşekkür ediyoruz, üstümüze düşeni yapmak için elimizden geleni yapacağız  dediler.

   Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (GİFED) tarafından organize edilen Pakistan’a yardım kampanyasına öncülük eden GİFED Başkanı Hasan Turan, Kurban Bayramı öncesi Pakistan’a yapmış olduğu ziyarette gözlemlerini katılımcılar la paylaştı.

   Sel felaketinde evlerini, tarım arazilerini, şehir alt yapılarını ve on binlerce insanını kaybeden Pakistanlı kardeşlerimizin dertlerine ortak olmaya Giresun halkı olarak bizde varız demeliyiz diyen başkan” burada duygularımı size ifade etmekte zorlanıyorum Kurban bayramı öncesi Pakistan’a yaptığım ziyarette gördüğüm manzara karşısında çok üzüldüm bazen gözyaşlarıma hâkim olamadım.

   Geçmiş sıkıntılı dönemlerde Türk milletinin yanında olan Pakistan halkı, sel felaketinden dolayı çektiği sıkıntılar karşısında duyarsız kalamazdık bu nedenle GİFED olarak ülkemizin önde gelen Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yardım kampanyasına başladık.

   Pakistan’da bir Giresun Mahallesi kurmayı ve hedefliyoruz. Şu ana kadar onun üzerinde ev başlattık inşallah hedeflerimizi sizlerle birlikte daha yukarılara çıkartarak Giresunlu hemşerilerimi zinde Pakistan halkının yanında varlığını hissettirmek olacaktır.

   Diğer yandan Kurbanlarınızı sizin adınıza Pakistan’da keserek, orada bulunan yetim ve kimsesiz çocuklara ve ailelere biz dağıtalım. Zekât ve bağışlarınızı orada mağdur olan Pakistan halkına gönderelim. Bu konuya duyarlı olan hemşerilerimizin en geç Pazar günü akşamına kadar Kurban bedeli 350 TL. Bir evde ben yaptırayım diyenler olursa 5500 TL olarak, kendi ilçe Birlik veya Federasyonlarına katkılarını iletmelerini arzu ediyorum” dedi.

   Hazırlıklı gelen bazı hemşeriler katkılarını Başkan Hasan Turan'a teslim etti.(Bulancakmedya).

Toplantı sonrası Bulancak Ataköy Derneği Giresun Federasyonunu Dernek merkezinde ağırladı.Sohbet gece yarılarına kadar sürdü.

Giresun'dan toplantıya katılan ve OR-Gİ imza kampanyasında topladığı 250 bin imzayı Ulaştırma Bakanına bizzat teslim eden OR-Gİ Yılmaz lakablı gazeteci Yılmaz Turan gazetemizin sahibi Nuri Yılmaz'dan İstanbul'daki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : Giresun, ve, Bulancak, Varız, Dedi,


Bu Haber Toplam 9033 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: