Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Vakfı'nın Kongre ve İftarı
29 Temmuz 2012 Pazar 20:30
Giresun Vakfı'nı ayağa kaldıran Dr. Adil Emecan Başkanlığı işadamı Bahattin Şener'e bıraktı.

Dr. Adil Emecan varlığı ile yokluğu pek belli olmayan Giresun Vakfı'nı adeta küllerinden yeniden doğdurarak ayağa kaldırdı ve Giresunlulara buyrun hep beraber daha ileriye taşıyalım diyerek Başkanlığın kendisi için çokta önemli olmadığını, önemli olanın Giresun olduğunu söyleyerek ve bunu uygulayarak bir kez daha Giresun tarihine ismini altın harflerle yazdırmasını bildi.

Giresun Vakfı Genel Kurulu yapıldı. Adil Emecan’ın başkanlığı bıraktığı Genel Kurul’da yeni yönetime Giresun’un önde gelen isimleri girdi. Bahattin Şener’in başkanlığında oluşan yeni yönetime Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Dr. Reşat Bahat, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, Dr. Adil Emecan gibi güçlü isimler girdi.

Giresun Vakfı’nın Olağın Genel Kurul Toplantısı, Bayrampaşa Titanic otelde yapıldı. Toplantıda dönemiyle ilgili bir sunum yapan Başkan Dr. Adil Emecan, Vakfı içinde bulunduğu tozlu raflardan çıkartıp yeniden hayat kazandırdıklarını ifade etti. Emecan, Giresun Vakfı’nın siyaset üstü bir kurum olarak Giresun’u her yönüyle, her alanda, tüm sıkınntılarına çözebilecek bir çatı kuruluş haline getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Ben artık aday değilim. Ancak aday olan arkadaşlarımızın bu hedefe yönelik çalışmalar yapacağına inanıyorum. Bundan sonra Giresun Vakfı hiç bir siyasi yapı gözetmeksizin, Giresun’un çatı bir kuruluşu olarak hizmet etmelidir. Ben de belki yeni yönetimde yer alacağım. Giresunluyum, Giresun’a hizmet edeceğim diyen herkesin bu çatı altında bulunması gerekir” dedi

Aynı zamanda İstanbul Giresunlu işadamları Derneği Başkanı da olan Bahattin Şener "Bundan sonra Giresunlular için yep yeni bir dönem başlıyor, hep birlikte ele ele vererek Giresunu layık olduğu yerlere çıkaracağız" dedi.

Kongreye Vakıf üyelerinin tamamına yakını katıldı. Bazı üyeler ise mazeret bildirip gelemediler ancak Dr. Adil Emecan var ise sorun yoktur diyerek kongrede alınan kararların yanında olduklarını bildirdiler.

Üyeler Kongreyi dikkatle takip ettiler. Bazı üyelerin üstüne Ramazan rehaveti çöktü ve uyudu. Tek liste gidilen seçimde uyku kaçıracak herhangi bir tartışma yaşanmaması sonucu salonda oldukça samimi bir havada hakimdi. Dr. Adil Emecan ise rehavete kapılıp uyuyanlara takılmadan edemedi ve "Hayatım Giresunu uyarmak için geçti, bu yönetim Giresun için bir şanstır, bu şansı iyi değerlendirelim ve daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere dim dik ayakta bir Giresun teslim edelim" dedi.

Giresun deyince BAHAT Grubu ve özellikle Dr. Reşat Bahat ilk akla gelen isimlerden. Hem Vakfın ve hemde Giresunspor'un yönetiminde. Bölgesindeki Giresun Derneği Başkanı Mehmet Cebeci ve Nuri Yılmaz'ın küçük kardeşi Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakultesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile kongreyi takip etti.

Cumhur Melikoğlu'da kongreye katılarak yönetime girdi.

Giresunspor eski Başkanı Osman Çırak'ta yeni Başkan Bahattin Şener'i ilk kutlayanlar arasındaydı.

Kongrenin yeni misafirleri de vardı. Küçük Çekmece Yeşil Giresun Derneği Başkanı Mehmet Cebeci, bir yanına Yıldız Teknik Üniversitesinden ve Türkiye'nin en genç profesörlerinden Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ı, diğer yanına ise Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Öztürk'ü alarak oturdu. Cebeci her iki hemşerisine de sizleri daha sık bu gibi toplantılarda görmek isteriz dedi. Hemşerileride vaktimiz uygun olduğu ölçüde katılmaya çalışacağız dediler.

 

Yıllardır söylüyoruz ve yazıyoruz. Konu Giresun ise eğer, Ahmet Dokumacı dinlemeye değer. Ahmet Dokumacı her zamanki gibi parlak fikirleriyle kongreye renk kattı. Bu kadar büyük bir potansiyalin halen buralarda olması hepimizi üzüyor, artık icraata geçmemiz gerek diyerek Giresunluların ufkunu açıcı konuşmalarından birini daha yaptı ve salondan büyük alkış aldı. 

Veysel Ekmen Giresunluların gözden kaçırdığı bazı önemli konulara temas etti. Giresun olarak her yerde ve her sahada varız, bazı ufak tefek ayrıntılara takılmanın bir anlamı yok, mevcut durumu daha ileriye taşıyabiliriz, ancak bulunmuş olduğumuz konumları da küçümsemeyelim dedi.

Mehmet Karamustafaoğlu ise Giresun artık bir disiplin altına alınmalı, her ilçenin bir federasyonu olmalı ve bu federasyonlar bir araya gelerek Konfederasyon kurmalı dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İstanbul şube Başkanı Hüseyin Öztürk ise Çöp sorununa değindi ve "Şuanda ilçelerimiz arasında çöp kovalamacası var. İyi bir araştırma yapılarak artık bu işe son noktayı koymak lazım. Su havzalarımıza zarar vermeyecek ve hemşerilerimizinde rahatını bozmayacak bir yer tesbiti yapılmalı" dedi.

İftar yemeği neşe içinde geçti.

Kongre sonrası iftar yemeği büyük bir samimiyet ve neşe içinde geçti.

Titanic Oteller Zinciri sahibi Aygün Kardeşlerde değişik masalara dağılarak hemşerileriyle birlikte iftar ettiler. Her masada ve herkesin dilinde konu hep Giresun'du. Aygün kardeşler konu Giresun ise biz her zaman varız diyerek hemşerilerine desteklerini esirgemediler.

Aydınses gazetesi sahibi ve Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği eski Başkanı Murat Aydın, yeni Başkan Bahattin Şener'i kutlayarak başarılar diledi.

             TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tek Liste ile Gidilen seçimde Yönetim Şu Şekilde Oluştu.

***** Yönetim Kurulu Asil

Bahattin Şener

Adil Emecan

Reşat Bahat

Birol Dandin

Hakan Yılmaz

Veysel Ekmen

Mehmet Ceylan

Yakup Engin

Aydın Bay

Hamit Topçu

Prof. Ahmet İncekara

Bilal Kavrazlı

Galip Tiryaki

Nurettin Ocak

Mustafa Kuruca

Sabri Karataş

***** Denetleme Kurulu

Av. Kemal Temel

Nurettin Aydın

Av. Engin Yıldırım

Metin Koç

Cumhur Melikoğlu

***** Onur Kurulu

Nurettin Canikli

Adem Tatlı

Selahattin Karaahmet

Mehmet Geldi

Enver Yücel

Öner Hekim

Temel Aygün

Dursun Özbek

Kenan Öner

İlker Aycı

Murat Bolat

İlhan Ergün

Süleyman Torlak

Murat Aydın

Şükrü Genç

Lokman Çağrıcı

Osman Çırak

Prof. İbrahim Balcıoğlu

Sefer Sucu

Mehmet Karamustafaoğlu

Bülent Çağrıcı

Aydın Kirman

Ferhat Abidinoğlu

İbrahim Güler

Ahmet Dokumacı

***** Yönetim Kurulu Yedek

Yaşar Kümbetli

Yaşar Güner

Ahmet Hira

Gündüz Kılıç Saymaz

Sedat Temur

Hüseyin Öner

Uğur Gürer

Ali Saim Kurt

Atilla Yakupoğlu

Bekir Alim

Bekir Yılmaz

Vefa Turan

Hasan Aydın

Nazif Turan

Özer Köse

Salih Dilki

***** Denetleme Kurulu Yedek

Tayyar Aksu

Rüştü Odabaş

Reşat Gürsoy

Faittin Yılmaz

Şadi Yılmaz

HABER VE RESİMLER : Nuri YILMAZ



Kaynak: vatangiresun.com Etiketler : Giresun, Vakfı'nın, Kongre, ve, İftarı,


Bu Haber Toplam 19156 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: