Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Vakfı'ndan Görkemli Gece
11 Aralık 2011 Pazar 12:29
Giresun Vakfı Son Yılların Gurbette En Görkemli Gecesini İstanbul Gayrettepe'de Point Otel'de yaptı.

EN GÖRKEMLİ GİRESUN GECESİ...

İstanbul Gayrettepe'de Point Otel, son yılların en görkemli bir Giresun gecesine sahne oldu.Giresunluların birbirini ile tanıştığı ve teşekkürü bol olan geceye Giresun’dan gelen Vali Dursun Ali Şahin ile Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’da katıldı.

Ev sahipliğini Giresun Vakfı’nın, sunuculuğunu Musa Ada’nın yaptığı ve Bakırköy Karadeniz Halk Oyunları ekibinin sahne alması ile başlayan geceye çok sayıda kurum çalışanları, Giresunlu dernek ve federasyon başkanları, işadamları ve basın mensupları katıldı. Mavi Karadeniz TV de olup gecede olup biteni kayıt altına aldı.

Giresun Vakfı Başkanı Dr. Adil Emecan, 15 aydır Giresun Vakfı için çok çabaladığını, belediye başkanlığı döneminde bu kadar yorulmadığını belirterek, vakıf gecesine katılan   başta Vali Şahin olmak üzere Giresun vakfı kurucularına, Giresun STK’na emeği geçenlere ve Giresun’a katkı sağlayan işadamlarına teşekkür ederek;” Zor şartlarda vakfımızı kurup bugünlere taşıyanlara teşekkür ederim.1992 yılında kurulan vakfımız o günlerde sahip olduğu mal varlığı dışında başka mal varlığı kazanamadı. Vakıflar ata yadigarıdır. Vakıflar bir iş yapmıyor gibi göremeyiz. Vakfımıza sahip çıkmalıyız.”

Her meslekten insanlara Giresun Vakfı’nın kapısının açık olduğunu belirten Emecan;” Vakfımızda Giresun’daki ilçelerimizin de temsilcileri olsun diye yönetim kurulumuzun sayısını 9’dan 16’e çıkardık.Ben Giresun için her şeyi yapan, yaşantımın her döneminde Giresun’un yanında olan biriyim.”diyerek Giresun Vakfı’nın, siyasetin arka bahçesi olmayacağını sözlerine ekledi

Gecede kısa bir konuşma yapan Vali Şahin;”Gecede birlik, beraberlik ve kardeşliğin ışığını burada görüyorum.Zaman akıp gidiyor.İnsan yaşına her yıl birini koyuyor.Zamanın hakkını vermeliyiz.Ben Giresun’un kiracısıyım.Nöbetçisiyim.Misafiriyim.Ne yapsak Giresun’da kalacak.Kısa zamanda çok şeylerin yapıldığını görüyorum.14 metre genişliğinde yollarımız, tünellerimiz, havaalanımız hizmete girdiğinde Giresun daha da güzelleşecek.Herkesi yatırıma bekliyorum.Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağımı da buradan söylüyorum.Giresun Kalesinde  Adamızda ve yaylalarımız adına  güzel projelerimiz var.Hayata geçirmeye çabalıyoruz”dedi.

 

Toplantıya Giresunspor eski Başkanı Osman Çırak  ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'da katıldı.

Giresun Vakfının dün akşam İstanbul’da düzenlediği yemekli toplantıya yoğun katılım oldu. Giresun Kalkınma, Eğitim, Kültür, Spor ve Tanıtım Vakfının dün akşam Beşiktaş Point Hotel’de yemekli bir toplantı düzenledi.   

Giresunluların bu şekilde organize olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Vali Şahin, bu toplantıyı organize ettikleri için vakıf yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti. Ada, Kale ve Gedikkaya arasına kurulacak teleferik ile ilgili açıklamada bulunan Vali Şahin, proje için başvuran üç firmanın tekliflerinin incelendiğini, yap-işlet-devret modeliyle özel idarenin bütçesinden harcama yapmadan bu projeyi hayata geçireceklerini kaydetti.

Turizm konusuna da değinen Vali Şahin, Giresun’un çok sayıda yaylasıyla bu yönde önceliğinin olduğunu, Kümbet başta olmak üzere birçok yaylanın cazibe merkezi haline gelmesi için çalışma başlattıklarını belirtti. Vali Şahin ayrıca yarın ilimizde Turizm Bakanımızın Başkanlığında 8 il Valisinin katılacağı, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Toplantısının yarın ilimizde toplanacağını sözlerine ekledi.

Havaalanının süresi içerisinde tamamlanması için Ordu Valisi ile konuyu yakından takip ettiklerini, havaalanı yapılmasıyla ilimiz ve bölgemizin çok süratli şekilde kalkınacağını, bunun için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. Tüm Giresunlu işadamlarına memleketlerine yardım yapmaya davet ederek bu konuda her türlü yardıma hazır olduklarını kaydetti.

Toplantı için İstanbul’a gelen Vali Dursun Ali Şahin, salonda bulunan tüm davetlilerle tokalaşarak hal hatır sordu. 

Konuşmasında Giresunspor’a da değinen Vali Şahin, Giresunspor bizim markamız, her şeyimiz. Düşmemesi ve daha yukarı taşınması için elimizden gelen her şeyin yapılması gerekir. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.

Vali Şahin konuşmasının sonunda; Vali Şahin, gurbetteki işadamlarından memleketlerine yatırım yapmaya davet ederek, kendilerine her türlü desteğin verileceğini söyledi. Konuşmaların ardından hizmetlerinden dolayı Selahattin Turan ve Cemal Dandin’e Vali Şahin tarafından Vakıf adına plaket verildi.

    Vakıf Başkanı Dr. Adil Emecan, Giresunluları tanıştırma ve kaynaştırma, sorunlarına katkıda bulunma amacıyla düzenledikleri toplantıya Vali Dursun Ali Şahin’in de katılmasının kendileri için onur verici olduğunu belirterek, Giresunlular adına Vali Şahin’e şükranlarını sundu. Vakfa sahip çıkmasını da isteyen Dr. Emecan, Vakıf olarak Giresun için faaliyette bulunduklarını ve çalıştıklarını belirterek herkesi gücü oranında Vakfa katkı sağlamaya davet etti.

                       GİRFED BAŞKANI HASAN TURAN'dan DEĞERLENDİRME...

Giresun Vakıf Gecesi’ne katılan GİRFED Başkanı Hasan Turan, gözlemlerini  anlattı. Turan,her şehrin önemli STK olduğunu bunların başında vakıflar geldiğini belirterek; ” Eskiden “bir Giresun Vakfı vardı.” derlerdi ama ortalarda bir şey görünmezdi. Uzun zamandır görülmüyordu. Başından nahoş hadiselerin geçtiğini duyardık. Şimdi bir arkadaşımız çıkmış, Giresun Vakfı’nı ayağa kaldırmaya çalışıyor. Giresunluları bir arada görmek istiyor. Bizlerde bu çabaya destek veriyoruz. Bizden vakıf adına ne istenirse yönlendiriyoruz. Bunlar insanlarımız olabilir. Derneklerimiz olabilir.” dedi..

Hasan Turan, dernekçilikte sürekliliğin önemli olduğunu belirterek, ”Geçenlerde Feshane’de gün yapmak isteyen Konyalılar kapımızı çaldı. Yardım istedi.Bizim Feshane’de ki etkili görünüşümüz ekonomik yönden en gelişmiş Konya’da duyulmuş. Kendilerine teşekkür ettim. Bunlar planlı, programlı çalışmaların ve sabrın ürünü. Vatandaşı, siyasileri, brokratı, sivil toplum kurumlarını bir arada tutmak o kadar kolay değil. Arkadaşları yönlendirdik iyi gelişmeler var. Giresunlu gücünü bir arada tutmak istiyoruz. Dağınıklık fayda getirmiyor. Geleceğe yönelik başarılı olmak için gelecekten ders almalıyız ki, gelecek günler güzel olsun” diye konuştu…



Kaynak: Zeki AL Etiketler : Giresun, Vakfı'ndan, Görkemli, Gece,


Bu Haber Toplam 8137 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: