Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Vakfı Yeni Söylemlerle Geliyor
01 Haziran 2013 Cumartesi 16:38
Giresun Vakfı yeni şeyler söylemek lazım diyerek, Vakfı amacına uygun hale getirmek için çalışmalara başladı ve üst düzey ilk toplantısını yaptı.

Kısa adı Giresun Vakfı olan, Giresun Kalkınma Eğitim Kültür Spor ve Tanıtım Vakfı tarafından düzenlenen gecede Giresunlu Bürokrat, İşadamları ve Akademisyenler bir araya geldi. 30 Mayıs 2013 Perşembe günü akşamı Yeşilyurt Polat Otelde, ‘’Giresun Toplantıları 1’’ adı altında düzenlenen geceye katılım oldukça fazlaydı.

 

Haber : Şaban Kutlu ve Nuri Yılmaz

 

(Vatan Giresun Gazetesi)

 

Resimler : Aydın Kömürcü

 

(Vatan Giresun Gazetesi)

Sunuculuğunu Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda TİRDEF Başkanı olan Haldun Domaç’ın yaptığı gecede oturum Başkanı Haldun Domaç söz isteyen tüm konuşmacılara söz vererek herkesin gönlünü aldı ve hatta söz istemeyen ancak konuşmasını istediği isimleri tek tek kürsüye çağırarak konuşmalarını istedi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Ahmet İncekara. Giresun Vakfı hakkında ve vakıflarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Giresun Vakfının geçmişe dönük süreci ile bir bilgi sunan Giresun Vakfı Genel Sekreteri Dr. Adil Emecan ise bu süreçte yaşananlara kısaca değinerek,1992 yılında Giresunlu işadamları, bürokrat ve siyasilerin oluşurduğu, 48 kurucu üye bugün buluşmamıza aracı oldukları için huzurlarınızda onlara teşekkür ediyor ve onları anıyoruz. Bu vesileyle hepinize hoş geldiniz diyerek katılımcıları selamladı.

Dr. Adil Emecan "aramızda çok değerli hemşehrilerimiz var, zaman zaman atılım, zaman duraklama yaşadık, yol arkadaşlarımızla beraber idari ve hukuki sıkıntıları aştık, devam eden davalarımız var, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada inşaallah davaları vakfımızın lehine sonuçlandıracağız. Üye sayısını artırdık, üyeliği kolaylaştırdık, üye olmayanları üye olmaya davet ediyorum. Bundan sonra her ay toplantılar yapacağız, burs vermek isteyen iş adamlarımıza bir çağrım olacak, öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak zorunda olduğumuzu unutmayalım ve burslarımızı vakıf aracılığıyla verelim. Giresun ismi bir markadır, bu markaya sahip çıkalım. Giresun'da Giresun'a hizmet edecek seçilmiş insanlarımız vardır, bizler gurbette sadece Giresun'u düşünüyoruz ve Giresun için varız. Bizleri Giresun'daki hemşehrilerimiz bu şekilde kabul etsin. Giresun'un ve Giresunluların hizmetinde olmaktan ben ve arkadaşlarım onur duyuyoruz" dedi.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482825831791029.1073741842.100001908482874&type=1

Vakıf Başkanı Bahattin Şener ise yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;

Sayın milletvekillerim, belediye başkanlarım, işadamlarmız, bürokratlarımız, basınımızın değerli temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili Giresunlular; Giresun Toplantıları 1 adını verdiğimiz toplantımıza hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Bizi onurlandırdınız. Giresun Vakfı yönetim kurulunda ki arkadaşlarım adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Vakfımızın kurucularından ahirete intikal edenlere rahmet, yaşayanlara sağlıklı ve huzurlu bir yaşam, vakfımızı bu günlere taşıyan başkan, yönetici ve üyelerine de şükranlarımı sunarım. Sizlere bu günkü toplantıyı hazırlayan yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Değerli davetliler; medeniyetimiz bir vakıf medeniyetidir. Bu iddia içi boş bir iddia değildir.Bugünkü millet şuurumuzu, bugünkü sosyal dokumuzu bu anlayışa borçluyuz.Vakıf medeniyetimizin temsil ettiği değerlerin, sevginin, paylaşmanın, iyiliğin somutlaşmış bir halidir. Vakıf hayatı sadece kendimiz için yaşamamanın, tek başına mutluluğa inanmamanın ifadesidir. Eğitim gören öğrencinin, fakirin, yolda kalmışın ihtiyaçları hep bu yolla karşılanmıştır. Hayırseverlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Hemşerilerim; Hepimiz değişik siyasi partilere, sosyal kulüplere, farklı cemaat ve oluşumlara üye veya sempatizanız. Söz konusu Giresun ise gerisi teferruattır diyerek, bugün Giresun için buradayız. Doğduğumuz büyüdüğümüz bölgemiz için ne yapabiliriz. Yaşadığımız ve fethini dün kutladığımız İstanbul’da nasıl örgütlü, güçlü olabiliriz. Beraber istişare edeceğiz. İstanbul’da yaşayan her yirmi kişiden biri Giresun biri Giresunlu. İşadamlarımız, üst düzey bürokratlarımız, kamuda ve özel şirketlerde üst düzey, orta düzey yöneticilerimiz, memur ve işçilerimiz var. Kısaca bu dünyanın önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’un her yerinde Giresunlu var, derneklerimiz var, işadamları derneklerimiz federasyonumuz var. Federasyon Başkanımız sayın Hasan Turan ekibinin ve derneklerimizin organize ettiği Feshane Günleri var. Başkanın şaşında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. Fakat tek eksiğimiz güçlü bir Giresun birliği, işte bu yok.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482842811789331.1073741847.100001908482874&type=1

 

Vakıflar bir ülkenin güç kaynağı ve sosyal dinamikleridir. Giresun Vakfı bu birlik oluşumu için çalışmaktadır, onun için buradayız. Amacımız Giresunlular’ın birbirlerini sevdiği güçlü, etkili, samimi, plan yapan, uygulayan, paylaşan, güç birliği oluşturup siyasette, ticarette, bürokraside hayatın her alanında etkili olacak bir oluşumun temelini atmak; bunun için buradayız ve inanıyorum başaracağız.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482839328456346.1073741846.100001908482874&type=1

 

Değerli hemşerim; Bireysel başarılarıyla siyasette, bürokraside, ticarette belirli mevkilere gelmiş hemşerilerimizi kutluyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482835708456708.1073741845.100001908482874&type=1

 

Güç birliği arzu ettiğimiz gibi oluşursa daha fazla Giresunlu’yu organize olarak etkili alanlarda daha yüksek makamlarda görebiliriz. Değerli hemşerim; İki büyük şehir arasında kalan Giresunumuz için proje üretelim. Gelişimine etkiedecek çalışmalar yapalım. İstanbul’da güçlü olabilmek için çalışalım. Biz bu projelerin alt yapısını oluşturduk. Prestijli bir binada Vakıf Merkezimizi kurduk. Dünya Ticaret Merkezinde ki  A/1 Blok 12 Katta değerli Yönetim Kurulu arkadaşlarımız  sizler için  ve bu gayelerimize hizmet için çalışıyor. Katkılarınızı, desteklerinizi bekliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

 

Cumhur Melikoğlu Vatan Giresun Gazetesini beğendi.

 

Gecede HSYK Üyesi Resul Yıldırım, İstanbul eski Milletvekili Hüseyin Besli, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Maliye Bakanlığı Muhasebet Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş, Prof. İbrahim Balcıoğlu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Emine Gülizar Emecan, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, İşadamı Ahmet Dokumacı, U-20 Milli Takım sorumlusu Futbolcu Gökhan Keskin, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu ve Fiskobirlik eski başkanı Cemal Öztürk katılımcılara hitaben birer konuşma yaptılar.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu "bir süre duraklama devri yaşamış olsada vakfımız çok güzel işler yapmaya başlamış, bundan sonra bende elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım, hepimizin soy adı ve sevdası GİRESUN olduğuna göre birlik ve beraberlik içinde cennet vatan Giresun'umuza hizmet etmek için gayret göstermeliyiz. Havalimanı faliyete geçtiği zaman yollar uzak bahanemizde ortadan kalkıyor, hepinizi Giresun'a bekliyoruz" diye konuştu.

İstanbul eski Milletvekili Görele'li hemşerimiz Hüseyin Besli yaptığı kısa konuşmada verimli çalışmaların önemine değindi.

Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu ise Giresun Karadeniz'in yetim illerinden birisidir diye konuştu.

 

GİMEV mütevelli heyeti Başkanı Ahmet Dokumacı "nüfusumuz çok, nüfus yok diyerek, ortaya net hedefler koyarak ve Giresun Holdingi kurarak bireysel başarıların yanında kurumsal ve toplumsal başarıları da yakalamalıyız, bunun yoluda birlik ve beraberlikten geçer" dedi. Dokumacı parlak fikirleriyle geceye damgasını vurdu.

A 2 Milli Takım teknik direktörü Gökhan Keskin "görevim icabı çalışmalarınıza katılamasamda her zaman Giresunlu olmaktan gurur ve onur duydum, kendi alanımda spor konusunda yapacaklarım olursa emrinizdeyim, mensubu olmaktan gurur duyduğum vilayetim için vaktim elverdiği ölçüde yanınızda olmaktan şeref duyarım" diye konuştu.

 

HSYK üyesi Resul Yıldırım ise eğitimin önemine değindi ve burslar mutlaka vakfımız aracılığıyla verilmeli diyerek gençlerimizin eğitimine duyarlı olmak zorundayız dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan "bir Giresun kurumunun ayağa kalkması bizlere gurur verir, bu toplantıların hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Toplantının tek bayan katılımcısı Emine Gülizar Emecan ise "bugün burada sadece kadın olarak ben varım, önümüzdeki dönemde bu sayının artmasını diliyorum, kadın girişimcilerimizi mutlaka desteklemeliyiz" dedi.

 

Fiskobirlik eski genel müdürü ve MÜSİAD İzmir şube Başkanı Cemal Öztürk, Vakfımızın İzmir ayağında üzerimize düşen bir görev olursa seve seve hazırım dedi.

Mehmet Karamustafaoğlu ise geçmiş zamanlarda Giresun için bir çok çalışma ve programlar yaptıklarını artık Giresun Vakfı Giresunun vizyonunu belirleyen projeler üretmeli dedi.

Prof. Dr. Ahmet İncekara, Osmanlıdan günümüze vakıfların önemine değindi.

TOKİ Başkan vekili ve İller Bankası yönetim kurulu üyesi Veysel Ekmen, "öğrencilerimize burs vermek geleceğe yatırım yapmak demektir" diyerek eğitimin önemine dikkat çekti.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482833901790222.1073741844.100001908482874&type=1

 

Akşam saat 1900 da kokteyle başlayan Giresun Vakfı Gecesinde ayrıca bir ilkede imza atıldı. Birbirinden değerli birçok akademisyen, üst düzey bürokrat , siyasi ve işadamı katılımcılara yönelik yapılan tanıtımda, salon girişinde yaka kartı taktim edilen misafirlerin birer fotoğrafları çekilerek gece boyunca slayt gösterisi olarak sunumları yapıldı. Ayrıca Gecede birçok siyasi, bürokrat tarafından yollanan kutlama telgrafları okundu.

Programa çekim ekibiyle beraber katılan Kaçkar TV Genel Müdürü Metin Ruşen, muhteşem gecenin en güzel görüntülerini kaydederek en kısa zamanda ana haber bülteninde yayınlayacağını söyledi.

Kendiside eski bir gazeteci olan, Kaçkar TV Genel Müdürü hemşerimiz Metin Ruşen, Vatan Giresun Gazetesi (Nuri Yılmaz) ile röportaj yaparak başarılar diledi.

Haber  : Şaban Kutlu ve

Nuri Yılmaz  (Vatan Giresun Gazetesi).

Resimler : Aydın Kömürcü (Vatan Giresun Gazetesi).

Toplantının önemli ayrıntıları Vatan Giresun

Gazetesinde yayınlanacaktır.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482831211790491.1073741843.100001908482874&type=1

 



Etiketler : Giresun, Vakfı, Yeni, Söylemlerle, Geliyor,


Bu Haber Toplam 18047 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: