Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Kültür Merkezi Tapusu Alındı
07 Şubat 2013 Perşembe 12:16
Giresun Federasyonu Giresun Kültür Evi inşa etmek amacıyla bir süreden beri satın almak için girişimlerde bulunduğu arsanın tapusunu aldı.

Giresun Kültür Evi’nin temellerinin üzerinde atılacağı arsanın üçte birlik kısmının tapusu için dün Giresun Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan Tapu Müdürlüğü’nde imza attı.

 

Başkan Hasan Turan konuyla ilgili değerlendirmesinde “İnşallah hayırlı olur. Arsamıza, daha önce de ifade ettiğimiz gibi, Giresun Kültür Evi adıyla bir bina imar edilecek. Giresun’un bütün ilçelerinin kültürel değerlerine sadık kalınarak inşa edilecek yapımız külliye tarzında olacak. Biz burayı Giresun’un İstanbul’daki merkezi olarak değerlendirilmesini arzu ediyoruz ve bunun için gereken çalışmaları yapmak için kolları sıvadık.” diye konuştu.

 

Hasan Turan, "İstanbul'daki varlığımız burada güçlü kurumlar oluşturmamızı gerekli kılmaktadır. Biz İstanbullu Giresunlularız. Hayatımızı İstanbul'da sürdürüyoruz ve burada güçlenmek mecburiyetimiz var." diyerek İstanbul’da daha önce yapılmayan bir çalışmaya imza atmaya hazırlandıklarını belirtti.

 

Turan, “Giresunlu hemşerilerimden bu konuda duyarlı olmalarını arzu ediyorum. Maddi ve manevi destek bu tip meselelerde çok önemli. İstanbul’da yapılmayanı yapıyoruz. Bu, kendi alanında bir ilk. Bu sebeple hemşerilerimden konuya biraz daha duyarlı olmalarını bekliyorum.” dedi.

 

İstanbul Bağcılar Mahmutbey Yeldeğirmeni Mevkii’ndeki Arsanın diğer bölümlerinin alınması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.



Kaynak: giresunhaberi.com Etiketler : Giresun, Kültür, Merkezi, Tapusu, Alındı,


Bu Haber Toplam 8040 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: