Ana Sayfa » Dernekler
Giresun Dernekleri Avrupa'da Federasyon Kurmalı
11 Temmuz 2013 Perşembe 10:22
Avrupa'nın çeşitli ülke ve şehirlerinde faaliyet gösteren 10 un üzerinde Giresun Derneği olmasına rağmen Giresunlular Avrupa da bir federasyon kuramadılar.

Ürolog Dr. Ömer Er Derbeder, Giresunluları birleştirecek oluşumun liderliğine aday oldu.
 

AVRUPA nın çeşitli ülkelerinde ve şehirlerinde faaliyet gösteren en az 10 Giresun Derneği bulunuyor. Avrupa da bu kadar çok Giresun Derneği bulunmasına rağmen Giresunlular bir türlü bir araya gelip hala federasyonlaşamadılar.
 

Almanya nın tel sanayisi ve kalesiyle ünlü Altena şehirinde ürolog doktor olarak muayenehane işleten Giresunlu hekim Ömer Er Derbeder, Avrupa da kurulacak Giresun Dernekler Federasyonu için elini taşın altına koyabileceğini ve Giresunluları birleştirebileceğini ifade ederek şöyle devam etti: “Çok küçük yaşlarda Giresun u terkedip, İstanbul a  yerleşmemize rağmen ben kendimi Giresunlu olarak kabul ediyorum ve öyleyim de. Son 10 yılda Avrupa nın çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren Giresun Dernekleri hızla çoğaldı ve çoğalmaya devam ediyor. İnsanımızın örgütlenmesi çok güzel bir şey ancak dernekleşirken de güç birliği yapmalıyız” dedi.
 

FEDERASYONLAŞMAK ŞART OLDU
 

Hızla örgütlenirken bir taraftan da arada kopukluklar olduğunun altını çizen Dr. Ömer Er Derbeder şöyle devam etti: “Dernekleşirken istemeden de olsa bölünüp-parçalanıyoruz. Bu dernekleri bir arada toparlayacak bir çatı örgütü gerekli. Bu da Avrupa Giresun Dernekler Federasyonu dur. Giresun markasını kullanan tüm dernekler  bu çatı örgütü altında birleşip, ortak kararlar alıp, birlikte faaliyetler gösterebiliriz. Ben Giresun un bir evladı olarak elimi taşın altına koyup, gerekli sorumluluğa talibim. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Zaman güç birliği yapmanın zamanıdır” dedi.
 

DR. DERBEDER İN GÖREV YAPTIĞI DERNEKLER
 

Son 10 yıldan beri kendini STÖ çalışmalarına adayan Dr. Ömer Er Derbeder, halen SATİAD ın (Sauerland Türk İş Adamları Derneği) başkanı,  Umut Yıldızı Derneği 2. başkanı ve  Türk-Alman Toplumu in NRW yönetim kurulu üyesi.



Kaynak: harşitvadisi Etiketler : Giresun, Dernekleri, Avrupa'da, Federasyon, Kurmalı,


Bu Haber Toplam 7634 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: