Ana Sayfa » Dernekler
GİMEV'in Konuğu Ahmet Gündoğdu
05 Aralık 2011 Pazartesi 20:34
GİMEV'in Aralık ayı konuğu MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu idi.

Her ayın ilk Pazar sabahı Eyüp’te bulunan vakıf merkezinde kahvaltı programı yapan GİMEV 4 Aralık ta mezun ve mensuplarına kahvaltı verdi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU da kahvaltı sonrası yapılması için çaba sarf ettiği yeni Anayasadan beklentilerini anlattı.

1924, 1961, 1982 Anayasalarına atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Gündoğdu; Yapılması için yoğun çaba harcanan Anayasadan beklentilerini anlattı.

2007 e-muhtıra kırılma noktası, sivil toplum uyanışı olmuştur. 28 Şubat süreci sendikaların kabuğunu kırması ve kendi kimliğine kavuşması dır.

Anayasanın 174. Maddesi çok eleştirilmiş, vesayetin bazı unsurları devam ediyor, Vesayetin esiri olunmuş, Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi askere verilmiş, Kur’an Kursları, İmam-Hatipler ve Yurtlar basılmış,nasıl yanlış yapıldığı ortadadır.

Memur-Sen olarak çalışmalarımızı tamamladık ve en kısa zaman da Kamuoyu ile paylaşacağız.

Yeni Anayasan beklentilerimiz vardır. İnsan unsurlu bir anayasaya ihtiyaç vardır. Çağdaş, özgürlüklerin teminatı, insana endeksli ve kısa olmasından yanayız. İngiltere’nin bir anayasası yoktur.

Cinsiyet  ayırımı  yapılmayan  bir  anayasa.

Genel ahlak kurallar arına uygun bir anayasa. Merkezinde insan olmalı ve öteki oluşmamalıdır.

GİMEV olarak da sorunların içerisindeyiz ve çözüm yollarında yeni yapılacak anayasa ya katkı yapmalıyız. Gimev’in bir üyesi olarak katıldığınız için hepinize teşekkür derim, dedi.

Uzm. Dr. Hakan Keküllüğüoğlu, Maltepe Tapu Md.Fahri Ekizoğlu, Mecli üyeleri Av. Fahri Biçer, Sebahattin Kayas, İşdamları İzzet Fat, Ali Kamat,Durmuş Top, Mehmet Aydın, Ahmet Maraş, Engin Şenol, Em.Vaiz Mürsel Sıradağ, Milli Eğt.Şube Md. Ünal Mamur, Eğitinci Sinan Telli , eğitimciler, din görevlileri, vakıf  yönetim kurulu  ve mütevelli üyeleri , İbrahim Balcıoğlu. Ali Şükrü Kara (Gazeteci) katıldılar.



Kaynak: Ali AYDIN Etiketler : GİMEV'in, Konuğu, Ahmet, Gündoğdu, ,


Bu Haber Toplam 6444 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: