Ana Sayfa
GİMEV Sakarya Üniversitesinde
30 Kasım 2010 Salı 18:29
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne atanan GİMEV Mütevelli Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın devir-teslim töreninde yalnız bırakmadılar.

        GİMEV SAKARYA'da HEMŞEHRİSİNİN YANINDAYDI.

   GİMEV Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin USTA, Yönetim Kur. Baş. Mehmet KIRDEMİR, Başkan Yard. Ali AYDIN, Üye Ramazan EKİZOĞLU, Müt. Üyesi Kenan KARADENİZ, Öğr. Üyesi Kemal KARADENİZ, İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Prof.Dr H:Mehmet GÜNEY, Dr. Ekrem GÜLŞEN Giresunlular olarak törene katıldılar.

   Rektör PROF. DR. MUZAFFER ELMAS hemşerilerinin yanında olmasından duyduğu mutluğu dile getirerek, programa katıldıklarından dolayı teşekkür etti.

   Giresunlular da Rektöre yeni görevinde başarılar dilediler.

SAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUZAFFER ELMAS

   Prof. Dr. Elmas ise 8 yıl birlikte görev yaptığı Durman'dan bayrağı devir almanın onurunu ve sorumluluğunu yaşadığını söyledi.

   Üniversitede yapılan seçimde öğretim üyeleri, YÖK ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün takdiriyle göreve getirildiğini hatırlatan Elmas, ''Sayın rektörüm, 2002 yılından itibaren rektör yardımcısı olarak görev yaptığım süre içinde sizin öncülüğünüzde ekip arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizi her alanda ileri götürme hedefleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalıştık. Hiçbir zaman küçük işler ve küçük hesaplar içinde olmadık. Kurumumuzda oluşturduğumuz motivasyonla yükseköğretim alanında ulusal ve uluslararası örnek çalışmalar yaptık. Bundan sonraki yaşamınızda bu alanda edinmiş olduğunuz bilgi ve deneyimlerinizi aktarmaya devam edeceğiniz ortamlar bulacağınıza inanıyorum'' dedi.
Üniversitelerin bulunduğu bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına öncülük eden ve yol gösteren kurumlar olduğuna işaret eden Elmas, ''SAÜ, ilimizin, bölgemizin ve ülkenin sorunlarını çözmedeki duyarlılığını arttırarak devam ettirecektir''
diye konuştu.

   Öncelikli hizmetleri arasında ilgili kuruluşlarla ortak projeler hazırlayıp çözümler üretmek, TEKNOPARK'ı daha etkin hale getirerek üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirmek, organize sanayi bölgeleri ve KOBİ firmaları ile işbirliğini arttırmaya yönelik SAÜ Bilgi Transfer Ofisi'nin hayata geçirilmesi, AR-GE çalışmalarıyla topluma hizmet sağlama konularının bulunduğunu kaydeden Elmas, herkesin katkı ve desteğini beklediklerini söyledi.

   Üniversitelerin özgürlüğün merkezi ve teminatı olan kuruluşlar olduğunu anlatan Elmas, ''SAÜ bu alanda atılacak her adımın destekçisi olacaktır. Akademik özgürlük anlayışı ve liyakat doğrultusunda, çalışanlarının önündeki her tür engeli kaldırmayı, rahat, huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı sağlamayı yöneticinin temel görevi haline getirmek, akademik özgürlüğü her şeyin üstünde tutarak, öğretim üyelerimizi, özellikle bilimsel araştırma yapma, yayma, öğretme ve toplumla paylaşma konularında her türlü baskının dışında tutmak, bilimsel araştırmalara daha fazla ağırlık vermek ve bilimsel araştırmaları daha fazla kaynakla desteklemek, içinde yaşadığımız kentle daha fazla bütünleşerek, Sakarya'nın ve bölgenin sorunlarına olan duyarlılığımızı artırarak devam ettirmek temel ilkemiz olacaktır.



Kaynak: Ali Aydın Etiketler : GİMEV, Sakarya, Üniversitesinde,


Bu Haber Toplam 8845 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: