Ana Sayfa
GİMEV İlahiyat Fakültesi İstedi
03 Aralık 2010 Cuma 23:34
GİMEV Başkan vekili Ali Aydın, Giresun'a İlahiyat Fakültesi açılmalı dedi.

GİMEV Başkan vekili Ali Aydın'ın basın açıklaması;

GİRESUN’A İLAHİYAT FAKÜLTESİ NE ZAMAN AÇILACAK ?

Değerli Basın Mensupları ve

 Giresun’umuzun Sivil Toplum Kuruluşlarının Kıymetli Başkanları….

Giresun ve Ordu illerimizde ve hatta yakın zamana kadar Trabzon’da olmayan İlahiyat Fakültesinin artık Giresun Üniversitesi bünyesinde açılmasının gerektiğini düşünüyoruz.

Giresun Üniversitesinin Rektörünün de İlahiyat Fakültesi mezunu ve Samsun 19 Mayıs İlahiyat Fakültesinden gelmesi Giresun’a İlahiyat Fakültesinin açılmasını kolaylaştıracaktır.

İlahiyat Fakültesi nereye yapılmalı? Hangi imkânlarla yapılacak diye sorgulanabilir?

Giresun ve İlçelerine açılan Fakülteler, Üniversitenin, Belediyelerin, İşadamlarının ve özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli Başkan ve Yöneticilerinin maddi ve manevi çok büyük katkıları ile yapılmıştır.

İlahiyat Fakültesi için en uygun yer olarak Bulancak ilçesi düşünülebilinir. Hem Giresun’a ve hem de Ordu’ya yakın olması bir avantajdır. Ordu- Giresun havaalanı kardeşliğinden sonra Ordu- Giresun İlahiyat Fakültesi dayanışması da olabilir. Hatta Tatbikat Camii olarak da kullanılacak ve arazi bakımından sorun teşekkül etmeyecek diye düşündüğümüz Sarayburnu Camisinin bulunduğu alan olabilir. Camiden benzinliğe kadar olan alan fakültenin inşaatı için yeterli olacaktır. Kamulaştırması yapılarak Bulancak Belediyesi başta olmak üzere işadamlarımız, S.T K’lar, vatandaşlarımız fakültenin yapılmasına katkı sağlayacaklardır.

Bizler Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yöneticileri olarak geçmişte her ilçede yapılan fakültelere destek verdiğimiz gibi yapılacak olan başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere tüm Fakültelere destek vereceğimizi açıkça beyan ediyoruz.

Haydi, Giresun ve Giresunlular İlahiyat Fakültesi için harekete geçelim. Açılan ve açılacak olan Fakültelerimize sahip çıkalım.  Giresun halkı da Giresun ilimize gelen tüm öğrencilerimize kendi evlatları gibi sahip çıkmalı, sevgi göstermeli ve şefkatle yaklaşmalıdırlar.

SAYGILARIMIZLA KAMUOYUNA DUYURULUR.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ADINA

ALİ AYDIN                   

GİMEV BAŞKAN VEKİLİ



Kaynak: GİMEV Ali Aydın Etiketler : GİMEV, İlahiyat, Fakültesi, İstedi,


Bu Haber Toplam 8475 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: