Ana Sayfa » Dernekler
GİMEV Giresun Üniversitesi Ziyareti
29 Kasım 2012 Perşembe 15:57
Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezunları, Mensupları Vakfı (GİMEV) Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'a ziyarette bulundu.

İstanbul’da faaliyetlerine devam eden GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, Haberciler Derneği Başkanı ve GİRESUN GÜNDEM Gazetesi Yazı İşleri Müdür Yardımcısı, Ethem Bakar, GİMEV Giresun Temsilcileri Ebubekir Çavuşoğlu, Fethi Elmas ile birlikte Giresun Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Aygün Attar’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Mezunları, Mensupları Vakfı (GİMEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın Giresun Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Aygün Attar’ın Giresun için büyük bir şans olduğunu sayın rektör döneminde Giresun Üniversitesinin önemli projelere imza atacağını söyledi. Ali Aydın “ Sayın Rektörümüz Üniversitemize geldiği günden buyana gece gündüz üniversitemizin gelişmesi için çalışıyor. Biz kendisine bu çalışmalarında ne yapabiliriz nasıl yardımcı olabiliriz diye güç vermeye geldik. Şehirlerin gelişmesi kalkınması ve ilerlemesi o şehirde yapılan ilim ve irfana bağlantılı olarak artmaktadır. Giresun Üniversitesi gelişmekte olan ve her geçen gün büyüyen bir kurum olarak şehrimizin en önemli tanıtım kaynağıdır. Son dönemlerde gündeme gelen çöp bertaraf yada çöp tesisi konusunda Giresun Üniversitesi yol gösterici bir rapor ile elini taşın altına koymalıdır.” Dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Aygün Attar ise “ Sivil Toplum Örgütleri çağımız dünyasında en önemli kurumlardır. GİMEV Giresun ili için birçok konuda önem arz eden görevleri gönüllü olarak uhdesine almış ve halen yürütmektedir. Vakfın özellikle İmam Hatip Okullarını değil mensuplarını da içeriyor olması ayrıca takdir edilmesi gereken bir yanıdır. Benim çok bilinmeyen bir yanımda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Siyeri Nebi (Yani Peygamberimizin Hayatı) kitabının tarafımdan Rusça’ya çevrilerek 100 binin üzerinde baskı yapmış olmasıdır. Benim o kitabın önsözüne yazdıklarımı 1993 senesinde söyleyecek bir babayiğit yoktu. Yani sadece tarihçi değilim, aynı zamanda İslam tarihçisi kadar bilgi ve donanıma sahibim. Giresun için her şeye değer ben nefes aldığım müddetçe Giresun iline hizmet etmeye çalışacağım. “ dedi.

Ziyaret katılan diğer temsilciler de Giresun Üniversitesinin kazandığı ivmeler konusunda Giresun Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Aygün Attar’a teşekkür ettiler.

GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın Ziyaret anısına Prf. Dr. Aygün Attar’a bir süre önce Vakfı Merkezinde bir atölye açan Ahşap Kakma Sanatçısı Filiz Uzun tarafından yapılan bir Hat Tablosunu takdim etti.



Kaynak: gurbetcigiresun.eu Etiketler : GİMEV, Giresun, Üniversitesi, Ziyareti,


Bu Haber Toplam 8264 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: