Ana Sayfa
Gezmiş,AKP'nin Yaptığı Yanlıştır
27 Temmuz 2010 Salı 22:52
Paşakonağı Yayla Şenliğinin, AKP'nin referandum için EVET şovuna dönüştürmesi CHP'yi çileden çıkardı.

Siyasi partiler referandum kampanyaları için meydanlara inmeye hazırlanırken yayla şenlikleri gerçek ve özgün anlamından uzaklaşarak, AKP'nin referandum için “evet” kampanyasına dönüştürmesi tepki çekti. Bunun son örneği Bulancak Paşakonağı Yayla Şenliği’nde yaşandı. CHP, Paşakonağı'nda AKP'nin referandum için “evet” şovuna dönüşen şenliğin Tertip Komitesi’ni kınadı. Konuya ilişkin Bulancak İlçe Örgütü’nde basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş, Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eşref Karaibrahim ve Bulancak İlçe Başkanı Rüştü Kurt, şenliğin AKP'nin ilçe kongresine dönüştürüldüğünü belirttiler.

              ÇAĞRICI SUÇ İŞLEDİ

İlk sözü alan Bulancak İlçe Başkanı Rüştü Kurt, şenlikte AKP Giresun Milletvekili Ali Temür ve AKP'li İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın konuşturulduğunu, kendilerine ise söz verilmediğini söyledi. Şenliğin AKP’nin 12 Eylül'de yapılacak olan referandum için “evet” kampanyasına dönüştürüldüğünü kaydeden Kurt, alanı terk ettiklerini ve yaşananların çirkin ve üzücü olduğunu ifade etti. Kurt; “Bunlar acz ve panik içinde. Korsan ve kural tanımaz bir halde şenliği referandum için “evet” kampanyasına dönüştürdüler. Hele AKP’li İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın vatandaştan referandumda 'evet' oyu istemesi tam bir suçtur. Çünkü kendisi kamu görevlisidir' dedi.

              SİYASİ AHLAKSIZLIK

CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş de AKP'nin panik-atak halinde olduğunu belirterek her tarafa saldırdıklarını vurguladı. Her siyasi partiden vatandaşların bulunduğu şenliğin AKP'nin siyasetine alet edildiğini belirten Gezmiş; “AKP'nin yaptığı siyasi ahlaksızlıktır. Tertip Komitesi’ni kınıyorum. Halkın parasıyla yapılan şenliklerde siyaset yapılması doğru değildir. Hele hele AKP'li İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın referandum için “evet” pankartı astırması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

CHP Giresun Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eşref Karaibrahim ise yapılanların yanlış olduğunu, şenliklerde siyaset yapılmasının doğru olmadığını kaydetti. Karaibrahim, şenliklerde Belediye Başkanları ve Tertip Komitelerini dikkatli olmaya çağırarak onları uyardı.

Haber: www.yildiz-haber.com



Etiketler : Gezmiş,AKP'nin, Yaptığı, Yanlıştır,


Bu Haber Toplam 15080 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: