Ana Sayfa » Dernekler
Eynesil'de Festivale Kimler Engel Oldu
01 Ağustos 2013 Perşembe 03:46
Eynesil Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları tarafından yapılması planlanan Festivale izin verilmedi.

Eynesil'de Festival Yapılması Engellendi 
 
Eynesil Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları;  aylar öncesinden gerek ilçenin tanıtımına gerekse ilçe  esnafına  ekonomik yönde olumlu katkı sunması beklenen bir çalışma neticesinde Eynesil'de Festival  düzenlemek için girişimlere başlamıştı.
 
Gurbetçilerin Eynesil'de yoğun olarak bulunduğu" Ramazan Bayramı Tatili" içerisinde bir tarihte  düzenlenerek, hem gurbetçilerin hem de sılada yaşayan Eynesillileri buluşturması arzu edilen Festival organizasyonu, başta  Eynesil Kaymakamlığı, iktidar - muhalefet (AKP -CHP -MHP) olmak üzere tüm siyasi parti ilçe başkanları, İl genel meclis üyeleri,  Belediye Başkan Adayları, Eynesilli iş adamları,  basın kuruluşları, esnaf ve geniş halk kitlesinin desteğini almış olmasına rağmen, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun SOMUNCUOĞLU'nun "İlçede düzenlenecek olan bu festivale karşı olduğunu ve kesinlikle yer gösterim iznini vermeyeceğini açıklaması" şaşkınlık yarattı.
 
 
 
SOMUNCUOĞLU; Gurbette Yaşayan Eynesilli Gençlerin İlçe İçin Hevesini Kırdı..
 
Eynesil Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları; konuyla ilgili yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
Eynesil'de 10 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenmeyi planladığımız Festival organizasyonu ile hem ilçemiz Eynesil'in  kültürel zenginliklerinin tanıtımı, hem sosyal hem de ilçe ekonomisine  katkı sunacağına inandığımız düşünceler ışığında aylar öncesinden Eynesil Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları olarak bu yönde çalışmalar başlatmıştık.
Ve de bu hedefler doğrultusunda Gurbette yaşayan Eynesilli  genç arkadaşlarımızın tamamen "ilçe adına"  bir şeyler yapma hevesiyle yoğun mesai ve zaman harcadıklarına  tanık olduk.
 
Gurbetçilerin Eynesil'de yoğun olarak bulunduğu" Ramazan Bayramı Tatili" içerisinde bir tarihte  düzenlenerek, hem gurbetçilerin hem de sılada yaşayan Eynesillileri buluşturması arzu edilen Festival organizasyonu  başta Eynesil Kaymakamlığı, AK Parti - CHP - MHP olmak üzere tüm siyasi parti ilçe başkanları, İl genel meclis üyeleri, Eynesil Belediye Meclis Üyeleri,  Belediye Başkan Adayları, Eynesilli iş adamları,  Televizyon -Basın kuruluşları, esnaf ve geniş halk kitlesinin desteğini almış olmasına rağmen, Eynesil Belediye Başkanı Sn.Coşkun SOMUNCUOĞLU'nun " İlçede düzenlenecek olan bu festivale    karşı olduğunu ve kesinlikle yer gösterim iznini vermeyeceğini açıklaması" bizleri oldukça şaşırttı.
 
Değerli Belediye Başkanımız Sn. Coşkun SOMUNCUOĞLU'nun ilçe adına gerçekleştirilecek bu çalışmada daha da fazla  yanımızda görmeyi umarken, Festivale karşı bir duruş sergilemesi bizi derinden üzmüştür.
 
Eynesilli Gençler olarak belki de şuan biz , geleceği okuyamayan  idarecilerimiz sayesende , kendi memleketimizde kalmak yerine neden  gurbete çıkmak durumunda olduğumuzu şimdi  daha iyi anlıyoruz
.
Bugün Eynesil adına kaybedilen sadece bir Festivaldi, yarın bir gün ilçe adına başka büyük bir çalışma yada yatırım söz konusu olduğunda başına aynı akıbetin gelmesi muhtemeldir.
 
Bu süreç içinde Festival çalışmamıza başından bu yana destek veren tüm kişi, kurum ve paydaşlarımıza ve de Eynesil halkına tek tek teşekkür ediyoruz.
 
10 Ağustos 2013 günü kendi memleketimiz Eynesil'de gerçekleştiremediğimiz "EYNESİL FESTİVALİ"aynı isimle  ileri bir tarihte Eynesil dışında  (Marmara Bölgesi'nde) gerçekleştirmemiz muhtemeldir. Çeşitli kurum Belediye- Kaymakamlıklar'dan ilk etapta şimdiden olumlu cevaplar alınmıştır. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.
                            Saygılarımızla..
 
Eynesil Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları
                         Yönetim Kurulu 



Etiketler : Eynesil'de, Festivale, Kimler, Engel, Oldu,


Bu Haber Toplam 8341 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: