Ana Sayfa » Dernekler
Espiye Çepniköy Dernek Kuruyor
08 Şubat 2013 Cuma 12:11
Espiye Çepni Köyü dernek kurma çalışmalarına kahvaltı ve dualarla başladı. İlk toplantı Küçükçekmece Tüm Giresunlular derneğinde gerçekleşti.

Espiye'de bir deneği olan Çepni köyü yıllar önce geldikleri gurbet elde dernekleşmeye karar verdiler
Toplantı Çepni köylü genç hafız Özgür kayanın kuran ziyafeti hacı Ahmet usta hocanın duasıyla başladı
Açılış konuşmasını Mevlüt usta yaparken birlik ve beraberlik vurgusu yaptı .


Giresun federasyonu idare amiri olan aynı zamanda Çepni köylü olan Aydın kömürcüde bu dernek mutlaka kurulmalı hatta geç kalınmış bir durum olarak görüyorum derken Tuzla Giresunlular derneği kurucu başkanı,Mustafa Bekçi de bu dernek gurbet elde yaşayan Çepni köylüleri bir araya getirecektir diye söyledi.


Misafirler arasında bulunan Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu da yaptığı konuşma adeta ders verir gibiydi dernekçiliğin
Toplum üzerinde ki önemini vurgularken birlik ve beraberlik çok önemli bir kavram .köyünüze ve derneğinize sahip çıkın Giresun bir Çepni yurdudur bu ismi de sizler taşıdığınız için şanlısınız köyünüz ismi Çepni köy buna sahip çıkın buna sahip çıkmak içinde birlikte hareket etmeniz gerek başka bir yolu yok deyip kurulacak dernek şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim dedi .

 



Espiye dernek başkanı Temel Kahveci yaptığı konuşmada Çepni köyün Espiye de ayrı bir yeri olduğunu dernekleşme çalışmalarına sevindiğini bu çalımalar dan doğacak iyi neticeler Espiye dernekçiliğine bir ivme daha kazandıracağını .aynı zamanda Giresun federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Kahveci üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız diye söyledi .


Kahvaltıya Giresun federasyonu yönetim kurulu üyesi Temel Bilecen . Küçükçekmece belediyesi meclis üyesi Temel Kara . Keşap Hisar üstü köyü derneğinden Bayram Gülsu. Bulancak İnece köyü derneğinden Gökalp Akbulut . Dereli derneklerinden Gürsel Kaya . Küçükçekmece tüm Giresunlular dernek başkanı Yalçın Kaya Böber .
Espiye Gebelli dernek başkanı İsmail Portakal . Göresun pidenin sahip i Görele li İbrahim Kodal (usta) Tirebolu Eymür köyünden Adem Vıcıl .ve Çepni köylüler katıldılar.

Haber: Bora Akgün www.memleketgiresun.com



Etiketler : Espiye, Çepniköy, Dernek, Kuruyor,


Bu Haber Toplam 11403 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: