Ana Sayfa
Elifçe'ye Haksızlık mı Yapılıyor
26 Nisan 2010 Pazartesi 19:56
Giresun'un yetiştirdiği bayan sanatçılarımızdan Elifçe'nin yeterince değerinin bilinmemesi bazı hemşerilerimizi rahatsız ediyor.

Giresunlunun Sanatçısına
Bakış Açısı!

*Başkan’a beş,Elifçe’ye bir lira….
*Volkan’a,Türüt’e onbeş,Olgun’a,Ömercan’a iki lira…
*Fıkraya,Sohbet’e beş kat,müziğe bir kat değer!


   Başkalarına beş,bizimkilere bir.El insaf!Sanatçılarımıza verilen değerden söz ediyoruz.
İstanbul’da 400’ün üzerinde Giresunlu ses ve müzik sanatçısı,yöre müziğimizi yaşatmaya çalışırken,Giresunlu STÖ başkanları,Giresunlu işadamları,Giresunlu belediye başkanlarının  sanatçılarımızı yaşatmaya çalışır bir davranış içinde olmadığı ortaya çıktı.
   400 sanatçı içinde Giresunlu bayan THM sanatçısı sadece Elifçe ortalarda görülürken,komşu il sanatçıları ile sahne aldığı Giresun gecelerinden Elifçe’ye hiçte değer verilmediği anlaşıldı.
   Gazetemize açıklamalarda bulunan Elifçe,sahne aldıkları Giresun gecelerinde bunca emeğe,bunca Giresun sevgisine,bunca Giresun’a hizmete rağmen yakışır bir ücret alamadıklarını ifade ederek,"Hele de yurt dışı Giresun gecelerinde Giresunlu THM sanatçıları ile Trabzon ve Rizeli THM sanatçıları arasında uçurumlar var"ifadesini kullandı
   Bu arada;Giresun dışı sanatçıların,izleyiciler tarafından Giresun yöresine has müzik kültürünü yansıtamamalarına  ve aynı zamanda sahnede zamanın  çoğunu sohbet ve fıkra ile geçirdiklerini bilmeyen olmadığı halde,fıkraya beş,müziğe bir lira değer verilmesi de eleştiri konusu oluyor.
   Tüm Giresunluların yakından tanıdığı Elifçe’nin yurt içi ve yurt dışı sahne performansını bilmeyen yok.İzleyenler ile kusursuz iletişim kurarak,hanım hanımcık davranışları ile Giresunlu’nun gönlünde taht kuran Elifçe’nin gönlünde de taht kurmak gerekmez mi ?  Giresun’un kaç tane Elifçe’si var?Giresun’u ömür boyu sırtında taşıyan,müzik kültürümüzü yaşatan bu değerlerimize sahip çıkılması gerektiğinin önemli olduğunu söylüyoruz.

   Doğu’da Eynesil,Batı’da Piraziz’den öte geçemeyen THM sanatçılarımızın Giresunlular tarafından korunmasını bekliyoruz.Bize göre Elifçe kızımızın,komşu bayan THM sanatçılarını ona katladığını da beraberce oldukları sahnelerde buralardan görüyoruz.

 



Kaynak: Zeki AL Etiketler : Elifçe'ye, Haksızlık, , Yapılıyor, ,


Bu Haber Toplam 14667 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: