Ana Sayfa
Eğribel Tüneli'nin Temeli Atıldı
26 Temmuz 2010 Pazartesi 07:01
Giresun, Ankara, İstanbul ve Bursa'da bulunan 22 sivil toplum örgütü, Eğribel Tüneli'nin yapımına dikkat çekmek için temsili temel atma töreni düzenledi.

   Eğribel Geçidi yakınında yapılan törene  Giresun Belediye Başkan Yardımcısı ömer Cinel, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

   Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı , yıllardır Eğribel Tüneli'nin yapımını beklediklerini söyledi. Kendilerine birçok kez tünelin yapım sözü verildiğini dile getiren Yılancı, "Yıllardır, Giresun ve Şebinkarahisar ilçesi için büyük hayal olan tünelin yapımının gerçekleşmemesi bizleri üzmekte. En kısa zamanda tünelin yapımını istiyoruz." dedi.

   Konuşmaların ardından sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sembolik olarak kazmalarla Eğribel tünelinin yapımı için temel attı.

   Eğribel Geçidi, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolu üzerinde yeralıyor. Giresun'un, iç kesimlerindeki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas'la olan karayolu üzerindeki 2200 rakımlı Eğribel Geçidi özellikle kış dönemlerinde ulaşımda adeta çile oluyor. Kış dönemlerinde karayolu, kar ve tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyor.

 



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : Eğribel, Tüneli'nin, Temeli, Atıldı,


Bu Haber Toplam 7649 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: