Ana Sayfa
CHP Giresun HAYIR'ı Anlattı
02 Ağustos 2010 Pazartesi 10:35
Giresun CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş yaptığı Basın Toplantısında önemli 3 konuya değindi.

CHP İl Başkanı Gezmiş Neden Hayır Diyoruz!

Giresun CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş yaptığı Basın Toplantısında önemli 3 konuya değindi.

Gezmiş birinci konuda Fiskobirlik Başkanını bundan bir ay önce ya ayın 15’ ine kadar piyasaya gir, ya da istifa et demiştik, artık onun zamanı gelmiştir, dedi.

Gezmiş özetle şunları söyledi.” Fiskobirlik yönetim kuruluna bundan bir ay önce ya ayın 15’ ine kadar piyasaya girin, yada istifa edin demiştik. Bu gün o süre dolmuştur. Bir takım kuru sözlerle üreticileri oyalama peşindeler. Fiskobirlik Yönetim kurulunu birkaç gün için de ya somut bir şeyler açıklamaya, ya da istifa etmeye davet ediyoruz. Çünkü fındık pazara inmiştir.3,7 liradan satılmaktadır.2005 yılında 7.5 lira olan fındık bu gün bu fiyatlara düşmüş ise bu AKP Hükümetinin bir ayıbıdır, bir utancıdır.

 

 
2005 yılında fındık 7.5 liradan satılırken kim bu işten zarar etti? Üretici kar etti, Devlet milyar dolar ihracat yaparak kar etti. Şimdi ne oldu bu fiyatlar geriye geldi?

Başbakan bir konuşması ile fındık fiyatını 4 Tl’ye ve bir konuşması ile de 2.5 liraya düşürmüştür ve hala fiyatlar o hızla gitmektedir.,”.

 
İkinci Konumuz MİLDA Konusu

CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş açıklamasına şöyle devam etti.” Biliyorsunuz Cuma ve Cumartesi günleri büyük gazetelerimizde bir yazı dizisi oldu.

Bu yazı dizisindeki konuyu biz daha önce gündeme taşımıştık. Bu görüyorsunuz ki ne kadar haklı bir konuya parmak bastığımızı gözler önüne seriyoruz.

İşte geçtiğimiz günlerde gazetelerde MİLDA’ nın paravan şirket olduğunu Adresinin bile bulunmadığını, tabelasının bir kâğıtta yazılı olduğunu ve bu yazı dizisi çıktığı gün gerçek tabelasının asıldığını ortaya çıkardı.

 

 
MİLDA’nın bir paravan şirket olduğunu, Sayın Necmettin Erbakan’ın damadının şirketi olduğunu. Mehmet Altınözün tam yetkili olduğunu ulusal basından öğrenmiş olduk.

Peki ulusal basına bu olay nasıl geldi. Biliyorsunuz bir kayıp Trilyon davası var. Giresun Milletvekili Ali Temür’ün de yargılandığı ve hapis cezasının kesinleştiği bu davada Temur milletvekilliği bittiği anda’da cezasını çekecek.

Nedir bu dava? Devletin siyasi partilere yaptığı yardımın ortadan kayıp olması. Bu bir sahtekârlıktır. Kayıp trilyon davası bir hırsızlıktır. Yani Sayın Necmettin Erbakan başta olmak üzere Ali Temuru’nda dahil olduğu bir çok milletvekili, Cumhur Başkanı da  dahil, bu hırsızlıktan yargılanmışlar ve ceza almışlardır. Yani devletin parasını çalmışlar ve yakalanarak ceza almışlardır.

 

 
Sayın Necmettin Erbakan’ı habise göndermeyecek anlaşma ne zaman imzalanmıştır. 15 gün önce imzalanmıştır.15 gün önce 14 trilyon liraya borç bağlanmıştır. Bu borç vadiye yayılmıştır.1 milyon lirası peşin ödenmiştir.13 milyon lirası da bundan sonra 2 bin 400 bir lira taksitlerle MİLDA’ nın kefaletinde ödenecektir. Yani Sayın Erbakan hocamızın damadı olan, Mehmet Altın Öz’e ayni zaman da biliyorsunuz Seka Aksu Kağıt Fabrikası da peşkeş çekilmiştir.

Bunu buraya kadar niye anlatıyorum. MİLDA bir paravan şirkettir ve 23 milyon dolar devlete borcu var. Şimdi normal bir vatandaş bir kredi kartının bir taksitini ödemezse onu kefilliğe kabul etmiyorlar. Ama her hikmetse devlete 23 milyon dolar borcu olan bir kişinin kefilliği kabul olunuyor.

Bilemiyorum. Bir Referandum da bir diyet borcumudur? Bu bir referandum rüşvetimidir? Bu konular da aklımıza soru işaretleri gelmektedir.

Kısacası.1970 yılında 32 milyon dolara Giresunluların emeğiyle ve arsayı bağışlamasıyla kurulmuş olan fabrikası, Giresun’dan çalınmıştır,”.

Neden Hayır Diyoruz, Neye Hayır Diyoruz

İl Başkanı Aykut Gezmiş Basın toplantısının sonun da ‘Neden Hayır Diyoruz, Neye Hayır Diyoruz kitapçıkları basına tanıttı ve bazı maddelerden bazı bölümleri okudu.

 

 
Gezmiş özetle şunları söyledi. “ AKP’ nin tek parti darbesine Hayır,AKP’ nin sekiz yıllık yalan ve talan düzenine Hayır,AKP’ nin aldatma ve kandırma düzenine,” Ben yargıcı seçeyim,yargıç beni aklasın” düzenine hayır,Kul hakkı yiyen iktidara Hayır,AKP’ nin tek başına yazdığı Anayasaya Hayır,Memura Grevsiz, Göstermelik Toplu Sözleşme Hakkına Hayır,AKP’ nin 12 Eylül Tüccarlığına Hayır,AKP Darbesine Hayır,AKP’ nin tek parti darbesine Hayır,AKP’nin sekiz yıllık yalan ve talan düzenine Hayır,AKP’ nin kandırma düzenine Hayır,”.

HAYIR, HAYIR, HAYIR!



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : CHP, Giresun, HAYIR'ı, Anlattı,


Bu Haber Toplam 6415 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: