Ana Sayfa
Cemal Levent, Giresun'u Terket
19 Ağustos 2010 Perşembe 04:35
GESOB Başkanı Ali Kara, Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent'in Giresun'dan ayrılması gerektiğini söyledi.

   Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (GESOB) Ali Kara, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Erzurum’da 89. ve 94. Giresun Alayları ve Sarıkamış Şehitleri anısına yaptırılan anıtların açılışına katılmak için 31 Temmuz 2010 tarihinde Giresun’dan giden 35 minibüsün “S ve M plakalı araçların ticari olarak il dışına çıkması yasaktır” gerekçesiyle çıkışının engellenmek istediğini ileri sürdü.

   Giresun’da görev yapan tüm kamu görevlilerinin kanunlar çerçevesinde Giresun’un milli değerlerine ve hassasiyetlerine saygı göstermek, saygının ötesinde destek olmak zorunda olduğunu ifade eden GESOB Başkanı Kara, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent’in bu zorunluluğa aykırı davrandığını ima eden açıklamalarda bulundu.

   Giresun İl Emniyet Müdürlüğü’nün bütün engellemelerine rağmen Erzurum’da 89. ve 94. Giresun Alayları ve Sarıkamış Şehitleri anısına yaptırılan anıtların açılışına 35 minibüs, iki otobüs ile 850 kişilik bir kafileyle gittiklerini kaydeden Kara “Giresun İl Emniyet Müdürlüğü yola çıkacağımız son anda minibüslerin ‘S ve M plakalı araçların il dışına çıkması ticari olarak yasak’ gerekçesiyle engellemeye kalkmasına rağmen yola çıktık. Yol boyunca her ilde Emniyet Teşkilatları eskortlarla yardımcı oldular. Bizler için ne yapılması gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalıştılar” dedi.

   “LEVENT, GÖREVDE KALMAYA DEVAM MI EDECEK?”

GESOB Başkanı Kara yaptığı açıklamada, “Anıtların açılış törenine katılmak için ulaşımın ücretsiz olacağı belirtilmiş ve de bu husus davetiye, afiş, broşür ile ilan edilmişken, kanunlar insaf ölçülerini fazlasıyla aşan bir şekilde yanlış yorumlanmıştır. İki yıldır her türlü izni alarak büyük emek sarf edilen anıtların yapımları gerçekleştirilmiştir.

   Açılış programlanmış Valilik Makamı’na arz edilen dilekçe ile gerekçeleri açıklanarak gerekli izin alınmıştır. Ancak sivil girişimin kanunların özüne aykırı yorumlarla engellenmeye çalışılması Giresun insanını ziyadesiyle üzmüştür. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından S ve M plakalı araçların ticari olarak il dışına çıkması yasaktır gerekçesiyle çıkış izni vermemeye çalışırken kamu yararına gidilebileceği göz önünde tutulmamıştır.

    Bu tavır milli değerlerin kötülendiği son günlerde birilerine şirin gözükmek adına ve bu kapsamda da gelecek tepkileri önlemek adına mı yapılmıştır? Bu tavrı koyan İl Emniyet Müdürü’nden çevre illerin Emniyet Müdürlerinin gösterdiği destek ve hassasiyetin asgarisini beklemek iki gönüllü alayı için dikilen anıtların açılışına katılmak isteyen Giresunluların hakkı değil midir? Bu tavrı gösteren ve görev yaptığı ilin milli değerlerine kayıtsız kalan kamu görevlisi halen görevde kalmaya devam mı edecektir? Tüm bu soruların ve haklı tepkimizin cevabı bizlerin ve Giresun kamuoyunun takibinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

   “GİRESUN’UN SORUNLARINDAN BİHABER”

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sergilenen bu tavırla ilgili gerekli yerlere dosya göndereceğini de kaydeden Kara “Emniyet Müdürünün görevi nedir? Giresun’un sorunlarından bihaber olan İl Emniyet Müdürü Giresun’a daha fazla zarar vermemek için gitmelidir. Gerek yaşadığımız son olayla ilgili gerekse Giresun’un sorunlarını kendisine iletmekte zorlandığımız için Başbakan’a, İçişleri Bakanlığı’na ve Valiliğe bir dosya göndereceğiz. Bu dosyada Emniyet Müdürü’nün ne kadar ulaşılmaz olduğunu Giresun’un milli değerlerine ne kadar kayıtsız kaldığını ve Giresun’un sorunlarından bihaber olduğunu ifade edeceğiz” şeklinde konuştu.

   İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise GESOB tarafından ortaya atılan iddiada olduğu gibi engellemenin söz konusu olmadığı belirtildi.

   İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Giresun İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, kendilerine yapılan suçlamalarla ilgili olarak ise “Herhangi bir engelleme söz konusu değildir. Erzurum’da düzenlenecek olan şehitlik anıtının açılış törenine katılacakları taşıyacak araçlarla ilgili Valilik kanalıyla gönderilen dilekçeyle ilgili bilgi verildi. Dilekçeye cevaben 34 araçtan 20 tanesinin şehir içi yolcu taşıma yetki belgesi olduğu, şehirlerarasına çıkarsa cezai işleme tabi tutulabilecekleri konusunda bilgi verildi.

   Zaten biz araçlar şehir içerisinde bulunduğundan ceza yazma gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Sadece şehir dışına çıktıklarında cezai işleme maruz kalabilecekleri yönünde uyarı tebligatı gönderdik. Herhangi bir engelleme durumu söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

********************

Emniyet müdürü Cemal Levent ;

"Görevden alınmamı isteyenler neyi imzaladıklarını biliyorlar mı" dedi.

   GESOB önderliğinde Erzurum'daki Giresun şehitliği anıtının açılışı öncesi STK'lar ile Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent arasında başlayan gerginlik, Levent'in açıklamaları ile yeni bir boyut kazandı.

   Emniyet Müdürü Levent, yaptığı açıklamada STK temsilcileri suçladı ve “Görevden alınmam için Başbakan ve İçişleri Bakanlarına gönderilecek dilekçeleri imzalayan 45  STK temsilcisi bunları görerek ve ne olduğunu bilerek mi imzaladı” dedi. Emniyet Müdürü'nün dünkü Haber Türk Gazetesi'nde çıkan beyanatında kendisi ile görüşme talebinde bulunmak isteyenler için ise” Ne görüşecekler ki. Benden talepleri tasallut ve tayin, torpil gibi şeyler oluyor. Ben işimi yapıyorum.

   Giresun'un menfaatlerine olan konularda konuşmam gerekirse görüşürüm" diye cevap vermesi dikkat çekti. Giresun'da bir süre önce GESOB önderliğinde Erzurum Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Giresunlu askerlerin anısına yaptırılan anıtların açılış töreni öncesinde ilden Erzurum'a gidilmesi sırasında Giresun Emniyeti ile gidecekler arasında yaşanan gerginlik ve bu gerginliğin ardından GESOB Başkanı Ali Kara ile 45 STK örgütünün Emniyet müdürü Cemal Levent'in görevden alınmasını istemesi müdür Levent'in açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı.
   Emniyet Müdürü Levent, engellemenin olmadığını belirtmişti. Levent'in dünkü Habertürk Gazetesindeki açıklamaları ise Giresun'da STK larla emniyet arasındaki ipleri tam anlamı ile koparacak gibi gözüküyor.
       “NEYİ İMZALADIKLARINI BİLMİYORLAR”
Giresun İl Emniyet müdürü Cemal Levent 45 demokratik kitle örgütünün kendisinin görevden alınması için imzaladıkları ve Başbakan Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a gönderilen dilekçe için ise, “Ben görevimi yaptım. O 45 kişi acaba o dilekçeyi görerek ve neye imza atacaklarını bilerek mi imzaladılar. Bunu öğrenmek isterim" sözleriyle değerlendirdi.

   Kendinin iddia edildiği gibi başarısız olmadığını söyleyen Emniyet Müdürü Levent, "Vatandaş dişi ağrısa bizi arıyor. Suç için değil. Kayıtlar ortada. 1 yıl içinde 155'i 9 bine yakın kişi aramış. Halkımız bize güveniyor. Suç ve suçluyla mücadelede de başarılıyız. Gerisi önemli değil. O konuşan kişi ve imza atanlar bulundukları makamda ne kadar başarılı. Bu kente katkıları ne onu ölçsünler" diye konuştu.
                 "TORPİL TALEP EDİYORLAR"
Kuruluşların 'telefonlarımıza çıkmıyor, bizimle görüşmüyor" iddialarını değerlendiren Cemal Levent, şunları söyledi: " Ne görüşecekler ki. Benden talepleri tasallut ve tayin, torpil gibi şeyler oluyor. Ben işimi yapıyorum. Giresun'un menfaatlerine olan konularda görüşmem gerekirse görüşürüm"

********************

Kara, "Biz diyeceğimizi dedik"

   Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun İl Emniyet Müdürü Cemal Levent'in kendisini istifaya çağıran Giresun'daki STK'larla ilgili sözleri için, "Biz diyeceğimizi kamuoyuna dedik, göndereceğimiz dosyaları da gerekli makamlara gönderdik.

   Bizim Giresun Emniyeti ile herhangi bir alıp veremediğimiz yoktur. Biz tüm devlet kuruluşlarına saygılıyız. Söylemek istediklerimizin değerli kamuoyunca çok iyi anlaşıldığını sanıyoruz.”dedi.

********************

STK'lardan Cevap;

Giresun İl Emniyet Müdürü Cemal Levent'in, "Neyi ne için imzaladıklarını bilmiyorlar" diye suçladığı STK'lar Emniyet Müdürü Levent'in alınması için Giresun Valiliği, İçişleri Bakanlığı ile Başbakan'a dosya sunacaklarını belirten STK'lar gerekçelerini şöyle dile getirmişlerdi:

İşte Levent'i istemeyen STK'lar ve açıklamaları;

   Emniyet Müdürü göreve geldiği günden bu güne Giresunlu ve Sivil Toplum kuruluşları ile hiçbir sosyal ve beşeri ilişkisi bulunmamakta mesleki konularla ilgili yapılan görüşme tekliflerinin hiç birini kabul etmemekte ve kendisi ile diyalog kapılarını tamamen kapatarak Giresun'a zarar vermektedir.

   Bu tavrı gösteren ve görev yaptığı ilin manevi değerlerine kayıtsız kalan kamu görevlisi halen dahi görevde kalmaya devam edecek midir? Ve Giresun'un yiğit insanlarının şahadetlerini gelecek kuşaklara aktarmaya çalışan sivil toplum kuruluşları “terörist” muamelesi görmek zorunda mıdır?” Emniyet Müdürü Levent 'in görevden alınması için imza koyan STK lar şunlar:

   Ali Kara(GESOB), Cevdet Turan (Toplum destekli Güvcenlik Güçlerini Geliştirme Derneği), Ahmet Coşkun( Lozan Mübadilleri Derneği), Mehmet Memiş (Türk Dünyası Aydınlar Ocağı), Erdem Mert (Belediye İş Sendikası), İbrahim Çeltik( Şoförler Odası), Ahmet Yılmazdemir ( Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı), Regaip Aksoy( Madeni Sanatkarlar Odası), Uğur Karaibrahimoğlu (Çev. Korm.), Eyüp Çiftçi (Giresun Dernekler Federasyonu), Uğur Köse ( Giresun Baro Başkan Yrd.), Salih Özkan ( Kuyumcular Odası), Mehmet Yüksel (Müzik Dostları Derneği), Faik Karakılıç (Giresun Eğitim ve Kültür Vakfı), Özer Akbaşlı (Giresun Ziraat Odası), Cevdet Turan (Trafik Cezalarını Önleme Derneği  Şube Başkanı), Serdar Demirkan ( Mimarlar Odası), Muzaffer Aydın (Ticaret borsası), Arzu Topuz (İnşaat Mühendisileri Odeası), Ercan Ayhan ( Kahveciler Odası), Namık Kemal Altınbaş (Marangozlar Odası), Murat Öksüz (Berberler Odası), Sinan Koç (Ayakkabıcılar Odası), İbrahim Ekiz ( Türk Sağlık sen), Hasan Elifoğlu ( Esnaf Kredi Keflat Kooperatifi), Mustafa Halilbeyoğlu (Ticaret ve Sanayi Odası), Hilmi Akgüre ( Fırıncılar Odası), Mustafa Kaplan (Terziler Odası), Ali Alemdar ( Tarımsal Üretim Geliştirme Derneği Genel Başkanı), Bekir Bayram (Gazeteciler Derneği), Av.Murat Turan( Batlamalılar Derneği), Nihat Yayla (Giresun Anadolu Engelliler Derneği), Fikri Çalcalı (Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası), Rahman Çakır ( Hayat boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği), Osman Şen ( Bakkallar Odası), Timur Ay ( SES Giresun Tem. Başkanı), Giresun Engelliler Spor Kulübü, Gürsel Kaya (Elektrikçiler Odası), Mustafa Yılmaz ( Giresun Müteahhitler Derneği),



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Cemal, Levent,, Giresun'u, Terket,


Bu Haber Toplam 11612 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: