Ana Sayfa
Canikli,Giresun Bize İnandı
14 Eylül 2010 Salı 11:38
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, referandum sonrası ülke ve Giresun sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

   AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, referandum sonrası ülke ve Giresun sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

   Giresun’daki referandum sonucunun Ankara’da kendilerine son derece büyük bir destek ve onur kaynağı olduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, “Giresun’da çok güzel bir çalışma dönemi geçirdik. 241 Sivil Toplum Kuruluşumuzun katkısı büyük oldu.

   Milletimizin darbe anayasasından kurtulma kararı ortaya çıkmış oldu. Milletimiz ‘bu değişimi, dönüşümü istiyoruz’ diye güçlü bir şekilde haykırmıştır. Giresun’da farklı tahminler söz konusuydu .Özellikle CHP’nin beklentileri gerçekleşmedi. CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun Giresun’a ayrı bir önem verdiğini söylemişlerdi.

   Giresun merkezde partizanca bir politika yürütülmüştü. Muhtarlar üzerinde baskı kurulmuştu. Buna rağmen Giresun halkı onlara değil bize inandı ve güvendi. Bizde Giresunlular’ı hiçbir zaman yanıltmadık. Giresun Ankara’da bizim onur ve gurur kaynağımız oldu” dedi.

   Referandum öncesi Giresun’da AK Parti’nin evet oyunun yüksek olduğu ilçelerde teşvik uygulayacağı yönündeki açıklamaları da değerlendiren Canikli “Referandum öncesi il başkanlığımız tarafından teşvik amacıyla böyle bir karar alınmış. Teşvikte yarış vardır. İl Başkanlığımız oylarını yükselten ilçelerimize kendi imkanlarıyla teşvik vermeyi taahhüt etmiştir.

   Bu sembolik bir ödül olacaktır ve İl Başkanlığımız kendi imkanlarıyla karşılayacaktır. Diğer taraftan ise belediyelerimizde ve köylerimizde altyapı projeleri başta olmak üzere 100 bin TL’yi geçmeyecek şekilde destek verilecektir. Biz de bu sözümüzü yerine getireceğiz” diye konuştu.

   Ülke genelinde referandum sonucunu da değerlendiren AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, “Sivil Anayasa’ya olan açlık, referandumla birlikte ortaya çıkmıştır.Bu ülkemiz için dönüm noktalarından biridir.Toplumun verdiği mesajlardan biri de artık darbenin tarihe karışmasıdır.Halkımız darbecilere kırmızı ışık yakmıştır.

   Geçmişte yargılanmayan darbeciler, kendinden sonrakilere cesaret vermekteydi. Artık darbecilerin yargılanmasının önü açılmıştır. Darbecilerin yargılanması, darbe anayasasının kaldırılması için halkın önüne bir şey verilmesi gerekiyordu. Siyasiler olarak biz bunu yaptık. Halkımızda özgür iradesini sandığa yansıtmışlardır” şeklinde konuştu.

   Muhalefetin referandumu güven oylamasına çevirdiğini de hatırlatan Canikli, “Her şeyden önce muhalefet referandumu bir güven oylamasına çevirmişti. Referandumu güven oylamasına çeviren, bizleri yaptıklarımızla değerlendirmek isteyenlerin bakış açısıyla değerlendirmek gerekirse çıkan sonuç göstermektedir ki AK Parti doğru yerde doğru işler ve hizmetler yapmaktadır. Ancak biz bu referandumu güven oylaması olarak görmüyor ve değerlendirmiyoruz” ifadelerini kullandı.

   Güneydoğu’da halkın sandığa gitme oranını da değerlendiren Canikli, “Güneydoğu illerimizde terörün onca baskısına, tehdidine rağmen halk büyük bir çoğunlukla sandığa gitmiştir.Bu küçümsenemeyecek kadar önemli bir konudur.Özellikle Diyarbakır gibi büyük illerde halkın sandığa gitme oranı daha yüksekken, küçük illerde daha düşüktür” dedi.

   MHP’nin kalesi gibi görünen bir çok illerde evet oyunun yüksek çıkmasını MHP’nin tabanı ile tavanı arasında çatışma olduğu şeklinde yorumlayan Canikli, “CHP özellikle kalesi gibi gördüğü kurumların ve kuruluşların elinden çıkmaması için politika yürütüyordu.

   Ancak MHP için böyle bir şey söz konusu değildi. MHP tabanı MHP’nin, CHP’nin peşine takılarak onun çıkarlarına hizmet ettiğinin farkına vardı. Anayasa Değişiklik Paketi MHP için uygun bir değişimdi. MHP tavanı maalesef tabanını dinlemedi” diye konuştu.



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Canikli,Giresun, Bize, İnandı, ,


Bu Haber Toplam 7052 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: