Ana Sayfa
Çanakkale'de Giresun Gecesi
28 Kasım 2010 Pazar 11:42
Çanakkale Giresunlular Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü tertiplenen dayanışma gecesi büyük bir katılımla gerçekleşti.

Çanakkale Giresunlular Derneği yaptığı organizasyonlar ile takdir toplamaya devam ederken Giresun Valiliği tarafından düzenlenen gece için gönderilen GİFSAD (Giresun Folklor Sanat Gençlik ve Spor Kulübü) Çanakkale merkezinde yaptığı gösteriler ile Giresun’un tanıtılmasına katkı sağladı.

 
Çanakkale Giresunlular Derneğinin düzenlediği gece ünlü sunucu Musa Ada’nın şiirleri ile başladı, geceye Çanakkale Vali Yardımcısı ve eski Bulancak Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Giresun Valiliği Özel kalem Müdürü Halil Cansız, Araştırmacı, Tarihçi Yazar Teoman Alpaslan, Truva Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kılıç, Gazeteci Ethem Bakar, İş Adamı Zeki Gülmüş, İş Adamı Ruhi Kavraz, İş Adamı Hasan Şahin, İş Adamı Ertuğrul Öztürk ve bölgeden tayini çıkmasına rağmen eski bölge komutanlarından Necmettin Sarı katıldılar.
 
 
Gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Çanakkale 18 mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Selçuk İpek yaptı. Selçuk İpek kısa konuşmasında şunlara değindi.
Çanakkale de geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl dördüncüsünü tertip ettiğimiz Giresunlular dayanışma gecesine hoş geldiniz, Çanakkale Giresunlular derneği herhangi bir dernekle ondan daha iyi olayım mücadelesi olmayan sadece adında ve unvanında bulunan kültür kelimesinden de anlaşılacağı üzere Giresun kültür sanat ve folklorunu bölgeye tanıtmaktır, bu amaçla çıktığımız yolda bizlere yardımcı olan Giresun Valimiz Sayın Mustafa Yaman ve Valilik Özel Kalem Müdürü Halil Cansız beye dernek yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorm.” Dedi.
 
 
 
Daha sonra söz alan Çanakkale Vali Yardımcısı  ve Eski Bulancak Kaymakamı Hüseyin Kulözü “ 30 senelik meslek yaşantımda 9 ayrı ilde görev yaptım bunlardan en rahat çalıştığım ve hala aklımdan çıkmayan Giresun’dur, sizler burada olduğunuz için söylemiyorum, samimi duygularla içimden geçtiği gibi konuşuyorum, burada görev yapan Giresunlu hemşerilerimin de şanslı olduklarını düşünüyorum, çünkü Çanakkale de Giresun gibi bir sahil kenti.” Dedi.
 

Gece’de Giresunlulara Şehit ailesi sürprizi; Geçen yıl Giresun’un Dereli İlçesinde hain terör örgütü tarafından şehit edilen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz’ın ailesi Giresunlular dayanışma gecesine katılarak gönülleri fethetti.

Aslen Çanakkale Kepezli olan aile biz Giresunluyuz bir yarımızı orda kaybettik diyerek geceye katıldı.

Şehidin eşi Tülay Eryılmaz, Kızı Ecem Eryılmaz,  Kayınpederi Selahattin Korkmaz gecenin onur konuğu oldular. Şehidimizin kayınpederi olan Çanakkale İli Kepez ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selahattin Korkmaz şehit ailesi adına geceden yapılan davete teşekkür etti.
 
 
Bir sürpriz de Araştırmacı Yazar Teoman Alpaslan’dan Teoman Alpaslan İğneli Pembe anısı ile sahneye çıktı. “ İğneli Pembe tarihteki yerini almalıdır, yıl 1921 ordularımız  Eskişehir’de yenilmiştir, hızla Sakarya nehrinin doğusuna çekilmiş buradan Ankara’ya doğru kaçış başlamıştır, Mustafa Kemal Atatürk Ankara’da kara düşünceler içindeyken bütün yurttan destek ve asker sevkiyatı başlamıştır bunlar arasında en anlamlısı ise 42-47 Giresun gönüllü alaylarıdır, bu alayların içinde bir tabur var ki bu taburun başında Giresun yiğidi bir hanım İğneli Pembe, Mustafa Kemal bu hanımefendiyi görünce alayların başındaki komutanlara sorar bu hanımın orda işi ne, alay komutanı cevap verir bu hanım’ın ismi İğneli Pembe eşini ve oğlunu bir başka cepheye gönderdi kendide durmadı bizimle geldi yanıtını alır, ve İğneli Pembe çeşitli cephelerde çarpışır sağ salim Giresun’a döner kendisine gelen bütün insanlara vatan müdafaası için yapılmış işlerdi der, ve 1950 yılında Giresun’da ölmüştür, sizlere Çanakkale’de böyle bir atmosfer’de bunları anlatmak istedim. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi
 
 
 

Gece GİFSAD İmece halk oyunları gösterileri, Sanatçılar Gökhan Gül, Murat Muhçu, Serkan Yıldız, Şerif Pir ve Tuncay Uzun sahne aldılar.

 
 
Geceye katılan hemşerilerimiz gönüllerince eğlenirken Gifsad Folklor ekibi sahnennin arkasından hemşerilerimizle birlikte karşılamayı sahnede hep birlikte oynadı.
 
 
Geceye yaptığı katkı nedeniyle Giresun Valisi Mustafa Yaman’a ulaştırılmak üzere dernek tarafından düzenlenen plaket Giresun Valiliği Özel Kalem Müdürü Halil Cansız’a derneğin en yaşlı yönetim kurulu üyesi Cemal Amca tarafından takdim edildi.


Kaynak: gurbetcigiresun Etiketler : Çanakkale'de, Giresun, Gecesi,


Bu Haber Toplam 9072 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: