Ana Sayfa » Dernekler
Bursa'da Giresunlular İstanbul'u Örnek Aldı
21 Mayıs 2013 Salı 16:34
Geçtiğimiz ay yapılan Genel Kurul ile Gemlik Giresunlular Derneğinin başkanlığına seçilen Hasan Okumuş ve ekibine hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

BURSA’DA GİRESUN DAYANIŞMASI

Geçtiğimiz ay yapılan Genel Kurul ile Gemlik Giresunlular Derneğinin başkanlığına seçilen Hasan Okumuş ve ekibine hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Gemlik’deki yerel yöneticilerin akınına uğrayan Gemlik Giresunlular derneğinin dün akşamki misafirleri de Bursa Giresunlular Derneği yönetimi ve beraber hareket halinde oldukları Giresun’lu ilçe ve köy derneklerinin başkanları oldu.

Gemlik Giresunlular derneğinin yönetimi tam kadro gelen misafirleri ağırlarken ziyarete Bursa Giresunlular Derneği başkanı Üzeyir Aktaş ve yönetimi, Tirebolu ve Güceliler derneği yönetim kurulu başkanı Metin Güneş, Yağlıdere derneği başkanı Naci Özbay, Şebinkarahisar Derneği Başkanı Asım Özen, Espiyeliler derneği başkanı Necmettin Aktaş, Ak Parti Osmangazi İlçesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Güce Sarıyar ve Fırınlı köyü derneği başkanı Erol Kaya, Espiye Seydiköyü ve Gümüşdere köyü derneği başkanı Kemal Topal, Espiye Ericek köyü derneği başkanı Yusuf Kurt, ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa Giresunlular Derneği başkanı Üzeyir Aktaş, Giresunlular derneği yönetim kurulu üyesi Hasan Okumuş’un Gemlik Giresunlular derneğinin başkanlığına seçilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtirken “ Hasan başkanımıza oluşturduğu yeni yönetim ile görevinde başarılar dilerim. İnşallah Gemlikde güzel işler olacaktır. Bu süreçte Gemlik’de yaşayan Giresunlu hemşerilerimizin yüzü gülecektir.” dedi.

ÖNEMLİ SINAVLARI BAŞARI İLE GEÇTİK

Son dönemlerde Bursa’daki Giresunlular olarak büyük bir sınavdan başarı ile geçtiklerini belirten Aktaş “Birlik beraberliğimizi bozacak eylemlerden ortamlardan kaçınacak dönemlerin içerisindeyiz. Artık Bursa’daki Giresunlular olarak ticari ve bürokratik anlamda kabuğumuzu kırmış bulunuyoruz. Ancak siyasi anlamda Giresunlular olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Bursa’da varlığımız ekonomik, bürokratik ve siyasi anlamda ispatlamak gerekiyor. İnşallah bu üçlemi Gemlik’deki hemşerlerimiz derneklerimiz ile yapacaktır. Bu konudan dolayı da Bursadaki hemşerileriniz olarak hem maddi hem de manevi anlamda her zaman desteğe hazırız.” Açıklamasında bulundu.

5-6-7 TEMMUZ BURSA OTÇU GÖÇÜ DÖNÜM NOKTASI

Bursa ve çevresinde yaşayan Giresunluların katılımıyla gerçekleştirilen ve bu yılda 05-06-07 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan Otçu Göçü Yayla Şenliğinin Bursa’da Giresunluların dönüm noktası olacağını söyleyen Aktaş “Bursa’da her yıl yayla festivali yapıyoruz. Yıllardır birbirini görmeyen akrabaların görüştüğü bu Şenliğimize her hemşerimizin gücü ölcüsünde maddi manevi katkı sağlaması konusunda desteğini istiyoruz. Çünkü bu festivalimiz Bursa’daki Giresunluların siyasi ve bürokratik anlamda dönem noktası olacaktır. ” dedi.

MANZARA KARŞISINDA GURUR DUYDUM

Gemlik’de gerçekleştirilen ziyaret de Giresunlu ilçe ve köy dernek başkanlarının hazır bulunması Gemlik Giresunluların tecrübeli başkanı Hasan Okumuş’un duygulanmasına neden olurken “ Sizler ile ne kadar iftihar etsem azdır. Bunu gerçekten yürekten söylüyorum. Bizleri bu yolda yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

KİMSENİN SIRTIMIZA BASMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bu zamana kadar gerek Gemlik’de gerekse Bursa’da büyük zorluklar çektiklerini söyleyen Okumuş “Bizler çok zor görevlere talibiz. Ama biz zoru başaran toplumlarız. Topraklarına düşman çizmesi basmayan ecdadın torunlarıyız. Bizim toprağımıza düşman çizmesi basmadıysa, başımıza da basmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bizler bu şehrin, bu toplumun birer dinamitleriyiz. Birer mozaik taşlarız.”

BÜYÜK GÜÇ OLDUK ve HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Gemlik’de 400 üyesi ve 2 milyon sermayeli GİRSİYAD AŞ. bunun yanında, 550 lisanslı futbolcusu Gemlik Çotanak spor ile Gemlik’de büyük güç olduklarını belirten Hasan Okumuş “Bizlersiz bu şehir olmaz. Siyasi olarak istediğimiz yerde değiliz. Siyasetin içerisinde yer alan hemşerilerimize destek olmak bizim görevimizdir. Artık Gemlik’de başarı yakalamak isteyen Siyasi partiler, aday olan hemşerilerimiz bu derneğin görüşünü ve fikrini alarak hareket etmelidirler. Aksi takdirde başarı elde etmeleri çok zor olacaktır”

BURSA GİRESUNLULAR DERNEĞİ ANA DERNEĞİMİZDİR

Gemlik’de Giresunlular derneği abilik misyonu üstlendiklerini belirten Hasan Okumuş “Bizimde abi derneğimiz Bursa Giresunlular derneğidir. Tabiki de Gemlik Giresun derneğimiz, ilçe derneklerimiz, köy derneklerimiz hepsi bizimdir. Ama bizim ana en büyük derneğimiz Sn.Üzeyir Aktaş başkanım nezhindeki Bursa Giresunlular derneğidir. Biz onun vereceği görevler doğrultusunda her zaman asker gibi çalışmaya hazırız. Bu doğrultuda tüm ilçe ve köy dernek başkanlarımdan da bu konuda öz veri istiyorum. Yolumuz uzun, görevimiz baya ağar, ama biz ele ele verirsek yapamayacağız bir şey yoktur. İyi ki varsınız, iyi ki bir aradayız.” açıklamasında bulundu.

HEPİMİZ KARDEŞİZ

3-7 Haziran tarihlerinde Gemlik Belediyesi’nin her yıl organize ettiği , Gemlik’de bulunan 18 farklı kültürel derneğin iştirakiyle geleneksel "Biz Gemlik’iz, Hepimiz Kardeşiz Hemşeri Dernekleri Şenliği" de dernek olarak katılacaklarını belirten Okumuş tüm hemşerilerimizi kültürü yaşamak ve tanıtmak üzere buraya davet etti.

Erdal Avcı / www.giresunhavadis.net



Etiketler : Bursa'da, Giresunlular, İstanbul'u, Örnek, Aldı,


Bu Haber Toplam 15704 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: