Ana Sayfa
Bursa Güce İlit Köyü Derneği Kuruldu
11 Mart 2010 Perşembe 08:43
Bursa, Giresun, Güce İlçesi, İlit Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Kuruldu.

Uzun süredir çalışmalarına devam eden ve son olarak geçtiğimiz ay resmileşerek Giresun İli Güce İlçesi İlit Köyü derneğini kuran Bursa’ daki  İlit köylü hemşerilerimiz Bursa Emek, Topal Osman Ağa caddesinde dernek binalarını hizmete açtı.

            Açılış törenine Bursa Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Bşk.Av.Murat TOKER, Bursa İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin GÜVENDİ, Osmangazi Belediyesi Meclis üyesi Muzaffer KARADENİZ, Gurbetçi Çotanaklar Yönetim Kurulu Bşk. İsmail AKDOĞAN’ ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılış’ ta kısa bir konuşma yapan İlit Köyü dernek başkanı Metin BULAT; böylesine bir derneğin kurulması için Bursa’ daki köyümüzün gençlerinden yoğun istek aldık, onların bu cağrısına sessiz kalmayarak derneğimizin lokalini bugün sizlerinde katılımı ile hizmete acıyoruz. Artık bu gençlerimiz ile daha ileriya gitmek için buradayız dedi. Dernek olarak amaclarının hemşerilerimiz ile üyelerimiz arasında sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve Bursa’ da yaşayan diğer fertler gibi toplumsal sürece gerekli duyarlılığımızı sağlayarak katılımlarını sağlamaktadır’’ olduğunu söyleyen BULAT;

Konuşmasının devamında Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği ile sürekli iştiare içinde bulunarak bir bütünlük halinde  faaliyetlerini  sürdüreceklerini altını cizen BULAT;  2 Nisan’ da Topal Osman Ağamızın huzuruna hep beraber gideceklerini söyledi.

        Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu başkanı Av.Murat TOKER’ de yapmış olduğu açıklamada birlikten ve beraberlik den yana olacak olan İlit Köyü derneğine yapacak oldukları çalışmalarda başarılar diledi.

Haber : Erdal AVCI



Etiketler : Bursa, Güce, İlit, Köyü, Derneği, Kuruldu,


Bu Haber Toplam 11906 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: