Ana Sayfa
Bursa Giresun'da Nöbet Değişimi
20 Nisan 2010 Salı 19:57
Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Av.Murat Toker Başkanlığı Orman Mühendisi Üzeyir Aktaş'a bıraktı.

40 yıldır Giresunluların gurbette örgütlenmesinde büyük rol oynayan, bıkmadan usanmadan Giresunların kahrını çeken Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Av.Murat Toker artık emekliliğinin geldiğini belirterek yönetim kurulu başkanlığı görevini yapılan oylama ile Orman Mühendisi Üzeyir Aktaş’a devir etti.

Av. Murat Toker önceki akşam yapılan yönetim kurulu toplantısın da dönemi boyunca yapılan organizasyonları değerlendirerek kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Toker yapmış olduğu konuşmada şunlara değindi.  

“Okumak için Giresun’dan çıktım çıkalı Giresun adına faaliyetler de bulunuyoruz. Çoğu zaman yalnızlıktan yana dert çeksek de bu işlerden yılmadık. 23 yıl önce Gurbetçi Giresun adı ile Giresun Dergisini çıkararak bölgemizin gelişimine büyük katkı sağladık. Bu Gurbetçi Giresun Dergisi ile Sis Dağında, Karaovacık’ta, Kazıkbeli’nde yapmış olduğumuz şenlikler ile Otçu Göçünün aslına uygun olarak yapılmasında ve bu yol ile bölgede turizm adına kalıcı bir şeyler bıraktık.İstanbul’da ve İzmit’te yapılan Giresun Geceleri ile sadece Bursa’da değil Gurbette Giresunluların siyasette etkin rol almalarını sağladık. Afyon’da bulunan Giresunlular Şehitliğine resmi törenlerden 1 gün önce giderek atalarımızın o sevincine ortak olduk. Gazi Topal Osman Ağamızın anma törenleri eskiden 15-20 kişi ile gerçekleşirken şimdilerde ise yoğun bir kalabalık ile gerçekleşmesine katkı sağladığımız için mutluyuz” dedi.

Ayrıca Bursa Keles Kocayayla’da yapılan Otçu Göçü Şenliğinin artık geleneksel olduğunu ve Bursa’daki Giresunluların vazgeçilmesi olduğunu belirterek bundan sonra da yapılacak olan Otçu göçü şenliklerinin aslına uygun olarak yapılması konusunda yeni yönetim kuruluna elinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Borç batağında aldıkları derneğin şu anda düzlüğe çıktığını hatta bankada bir miktar parasının ve 150.000 TL değerinde bir arsasının olduğunu söyleyen Toker, bu arsanın alınma amacının Osman Ağa Kültür Merkezi olduğunu belirterek “amacı dışında kullanacak olan kişiler direk beni karşısında bulur” dedi.   

Yeni Yönetim Kurulu Başkanı  Orman Mühendisi Üzeyir Aktaş'a başarı dileklerinde bulunan Toker, “böylesine genç bir arkadaşımızın dernek başkanı olması önümüzün hep açık olduğunun göstergesidir” dedi.

Yeni Başkan Üzeyir Aktaş da yapmış olduğu kısa konuşmada “bana verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Önümüzde 19-20 Haziran’da yapacak olduğumuz bir Kocayayla Otçu Göçü Şenliğimiz var. Birlik ve beraberliğimizi tüm Bursa kamuoyuna göstermek için şenlik hazırlıklarımıza şimdiden başlayacağız” dedi.



Kaynak: Erdal Avcı Etiketler : Bursa, Giresun'da, Nöbet, Değişimi,


Bu Haber Toplam 6589 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: