Ana Sayfa
Bulancak İskelesi Yeniden Yapılmalı
11 Temmuz 2010 Pazar 21:38
Bulancak İl Genel Meclisi Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na bir önerge sundu.

   D.L.H’ye ait deniz yapılarının (Liman, balıkçı barınakları, çekek yeri, iskele) ve Bulancak İskelesi’nin uzatılması için İl Genel Meclisi’ne önerge veren Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:  “Karadeniz Sahil yolu Piraziz – Sarp arasındaki karayolu güzergâhı içinde kalan yol yapımını engelleyen veya yol yapımı nedeniyle etkilenen D.L.H’ya ait deniz yapılarının (Liman, balıkçı barınakları, çekek yeri, iskele ve diğer yapılar) kısmi ve tamamen etkilenen kısımlarının aynı fonksiyonunu yerine getirecek şekilde yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü ile D.L.H. İnşaatı Genel Müdürlüğü arasında protokol yapılmıştır.

   Yapılan bu protokole göre 38 yer tespit edilmiştir. Bulancak İskelesi de bunların içindedir. Yol yapım aşamasında Bulancak iskelesinin 125 mt.’lik kısmı güzergâhın içinde kalmıştır. Balıkçı motorlarının, yük şileplerinin yaklaştığı ilçe esnafına ekonomik katkı sağlayan Bulancak’ın simgesi durumunda olan iskelenin eski durumuna getirilmesi için gerekli olan araştırmanın yapılarak gereğinin yapılmasını arz ederim.”


Kaynak: kerasushaber Etiketler : Bulancak, İskelesi, Yeniden, Yapılmalı,


Bu Haber Toplam 6451 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: