Ana Sayfa » Dernekler
BEYKOZLU GİRESUNLULAR DERNEĞİ 15 OLAĞAN GENEL KURU
18 Nisan 2018 Çarşamba 21:52


 

Beykozlu Giresunlular Derneğinin 15. Olağan Genel Kurulu Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde kahvaltılı olarak gerçekleştirildi.

 

Olağan Genel kurul öncesinde Beykozlu Giresunlular Derneği tarafından hazırlanan 30. Yıl belgeseli gösterildi.

 

Divan Başkanlığı'nı Mustafa Öztürk yaptığı kongre, başta ülkemizi kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Giresunlular Derneği'nin 15. Olağan Kongresi öncesinde başkanlığa 2 yıl daha devam edeceğini belirten Ali Bilir, yönetim kurulu ve Beykoz’daki stk temsilcileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde 15 kişilik yönetim kurulu üyesinin 9’unda değişikliğe gitti. Derneğin yönetim kadrosunda bulunan Mustafa Tahmaz, Salim Öztürk ve Fuat Kuş gibi isimler yeni listede yer almadı.

 

Yönetim Kurulu faaliyet raporunu sinevizyon gösterisi ile anlatan Ali Bilir’in konuşmasından önemli başlıklar

 

Yönetim Kurulu’nu Gençleştiriyoruz.

Her bir Giresunlunun katkısına ihtiyaç duyduklarını ve bu katkıları önemsediklerini belirten Bilir, “Derneğimizin geleceği için yönetim kurulumuzda genç arkadaşlarımıza ağırlık vermeye özen gösterdik. Zamanı geldiğinde bu gençlerimize başrağı teslim edeceğiz.” dedi.

 

750 Günde 150 Faaliyet

2017 yılında Beykozlu Giresunlular Derneğinin kuruluşunun 30. Yılını kutladıklarını belirten Bilir “Nerede bir hemşerimiz var ise irtibat kurup iyi gününde kötü gününde yanında olmaya çalıştık. İki yılık yönetimimizde 150 tane toplantı ve etkinlik yaptık. Bu da şunu gösteriyor. Haftada bir gün dernek yönetimi olarak etkinlik düzenlemişiz. Bunun yanında özel günlerde dernek yönetimi kurulu başkanı olarak gerek ise yönetimde bulunan arkadaşlarımız bu toplantılara katılıp derneğimiz en iyi şekilde temsil etmiştir.” dedi.

 

Yine Bir İlke İmza Attık

Yerel bir gazetenin düzenlediği Beykoz’un En’lerinde iki kez En İyi Sivili Toplum Kuruluşu seçilmelerinin tesadüf olmadığını beliren Ali Bilir, “Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla Beykoz’dan yola çıkarak Giresun ve tüm ilçelerindeki yerel yönetimler ve kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettik. Böyle bir çalışmayı yapan ilk dernek olarak da tarihteki yerimizi aldık.” dedi.

 

 

Derneğimizi Belgeselleştirdik

Yapmış oldukları etkinlikler ve ziyaretleri kalıcı kılmak, derneğin kuruluşundan 30. Yılına kadar geçen süreci ve derneğin faaliyetlerini üyelerine anlatabilmek için dijital bir arşiv oluşturduklarını belirten Bilir, “Yaklaşık 800 dakikalık bir çekimin ardından derneğimizi anlatan bir belgesele imza attık. 40 dakikalık bir belgesel olarak bu videoyu insanlarımızın izleyebilmesi için youtube yükledik. Bu çalışmalarımızda önemli bir emeğe sahip, şu anda da fotoğraflarımızı çekmeye devam eden yönetim kurulu üyemiz A. Öner Meral’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kiradan Kurtulacağız

Yeni dönemde derneğin yapacağı çalışmalardan söz eden Bilir, “Beykoz ilçemizde derneğimiz bu güne kadar kiralık binalarda faaliyet gösterdi. Bizden önceki arkadaşlar ilçemizde bir yer almışlardı bizde bu alınan arazide hafriyat çalışmalarına başladık. Yasal prosedür biraz yavaş ilerliyor. Bu proje ile derneğimizin kendine ait bir binası olacak. Bunun müjdesini şimdiden buradan vereyim. Daha önceki yapmış olduğumuz.”

 

Gelenekselleşen Etkinliklerimiz Devam Edecek

Bilir, 30. yılını tamamlayan derneğin sadece iki kez ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle yapılamayan Kaymakdonduran Yayla Şenliği’nin ve Kavacık Meydanı’na kurulan iftar çadırının, Giresun Federasyonu ile birlikte Afyon Giresunlular Şehitliği’ne ziyaretlerin de devam edeceğini belirti. Ayrıca gerek Beykoz gerekse Giresun’daki kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar yapılan ziyaretlerin de devam edeceğini söyledi.

 

 

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir, SP İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, Yeni seçilen Başakşehir Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Kayas birer teşekkür konuşması yaptı.

 

 

Ak Parti adına söz alan Beykozlu Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Salim Öztürk “Yıllardır Beykoz'da Giresunluların siyasette var oluş çalışmaları vardır. Dönem dönem bu çalışmaların meyvelerini almıştır. Önümüzdeki önemli seçimde benim Giresunlu hemşerilerim bugüne kadar yaptığı gibi seçimi en doğru bir şekilde yapacaktır. Beykozlu Giresunlular Derneği 1987 yılında kurulmuş ve Beykoz’a çok şeyler katmış bir dernektir. Dernekçiliğin Kaymakdonduran yada bir Afyon şehitliği ziyareti olmadığını belgeselde de izlediniz.  Ali başkan bahsetti 7 günde bir etkinlik yapmış Beykozlu Giresunlular. Bunun semeresini de Beykoz’un enlerinde bulmuş karşılığınıda almıştır.

1987 yılından bugüne kadar yapılanlara baktığınızda nereye geldiğimiz ortadadır. O yüzden bizim hemşerilerimiz kendi bulunduğu toplumda sadece Giresun’da değil Beykoz’da yaşadığı her yerde de topluma önderlik etmiştir ve öncülük eden ekibin içerisinde her zaman yer almıştır. Bizler yönetim kuruluna girmemekle geri çekilmiyor, gençlerimizin önünü açıyoruz. Her zaan yanlarında olacağız"dedi.

 

Olağan Genel Kurulu’na Dernek Başkanı Ali Bilir, Giresunlular Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kuğu, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz,  Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir, SP İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, Başakşehir Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Kayas, STK temsilcileri, Federasyon temsilcileri, muhtarlar ve Beykozlu Giresunlular katıldı.

 

 

Beykozlu Giresunlular Derneğinin Yeni yönetim kurulu aşağıdaki gibi oluştu:

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

1. Ali Bilir

2. Ali Kuğu

3. Ayşe Kınalı

4. Çoşkun Türk

5. Demet Yeşilbaş

6. Fatma Nur Miniç

7. Gökhan Taneri Vural

8. Hasan Karakaya

9. Hayrullah Usta

10. Hurşit Ak

11. İbrahim Eğe

12. Mehmet Akif Kılıç

13. Nuray Karadayı

14. Şare Emanet

15. Şükrü Yavuz

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

1-Metin Karaddeniz

2-Ahmet Okumuş

3-Mustafa Öztürk

4-Hatice Öztürk Çebeçi

5-Pınar Karamehmetoğlu

6-Hilal Aydın

7-Hacer Ay

8-İbrahim Çıtlak

9-Ali Fuat Gül

10-Hüseyin İşçi

11-Rıfat Köçek

12-Erol Karadeniz

13-Şakir Küçük

14-Ömer Faruk Öztürk

15-Ahmet Dural

 

Denetim Kurulu Asil Üyeler

1.Bekir Sağır

2. Hayrullah Turan

3. Nevzat Oral

 

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

1-Tahsin Torun

2-Yahya İpek

3-Zafer Sağır

 HABER : ABDULLAH ÖNER MERAL



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5452 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: