Ana Sayfa
Aydınların Yürüyüşüne İlgi Yoktu
21 Temmuz 2010 Çarşamba 08:58
Fındık işçilerine ambargo uygulanmamasını isteyen bir grup Debboy'dan Atapark'a yürüyüş yaparak, halka özgürlük istedi.

Aydınların Yürüyüşüne Giresunlular İlgi Göstermedi.

Kürt kimliklerinden dolayı işçilere yönelik ambargo uygulanacağı endişesi düşüncesiyle Giresun’da bu gün Debboydan Atapark’a kadar isimlerini aydınlar olarak açıklayan bir gurup yürüyüş yaparak, halka özgürlük istediler.

Gazi caddesinde yürüyen gurup halka özgürlük diye bağırırken kaldırımda yürüyen Giresunlularda orada bağırmak kolay, gelin fındık bahçesinin altında sizleri görelim, dediler.

Aralarında Fuat Saka, Şevval Sam, Nejat Yavaşoğulları, Efkan Şeşen gibi sanatçıların bulunduğu grup insanın çalışma ve seyahat özgürlüğü konusuna vurgu yaptılar.

 

Gerekçesi ne olursa olsun, insanların çalışma hakkı ve seyahat özgürlüğünün engellenmesi, insanlık onurunu aşağılayan uygulamalardır diyen aydınlar, “ Oluşturulmaya çalışılan bu düşmanlık havası Karadeniz'in kardeşlik ruhuna aykırıdır. Karadeniz coğrafyası farklı kültürleri ve kimlikleriyle bir kültürler mozaiğidir. Türk, Gürcü, Laz, Çerkez, Ermeni, Hemşinli, Rum... Yeşilin ve mavinin her tonu olmuşuz biz, Karadeniz misali. Hiç kimseye, hiçbir kültüre yabancı olmamış topraklarımız. O yüzdendir ki; Kürt, Türk, Laz her kim olursa olsun ya da hangi dil ve dinden olursa olsun; insanların onuru, emeği ve ekmeğiyle oynanmasını asla kabul edemeyiz,” dediler.

 

 
Gazi caddesinde yürüyen aydınlar gurubunu izleyen Giresunlar,” Bu tavır sorunu çözmez, aksine kapanan yarayı açar. Çünkü Giresun’ a bu yıla kadar kürt kökenli çok sayıda vatandaşlarımız gelerek sürekli fındık toplamışlardır. Yani bu güne kadar onlara hiç kimse fındık toplamaya gelmeyin dememiştir. Bize göre bu yapılan yürüyüşün altında başka bir amaç olsa gerek” diye konuştular.


Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Aydınların, Yürüyüşüne, İlgi, Yoktu,


Bu Haber Toplam 6407 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: