Ana Sayfa
Akbaşlı Fındığınızı 5.25 e Vermeyin
21 Temmuz 2010 Çarşamba 09:45
Karadeniz insanının vazgeçilmezi olan fındık, Kaçkar TV'de denine boyuna anlatıldı.

*Kaçkar TV’de Bu Kez

  Fındık Konu Edildi!

*Gazeteci Ufuk Kekül sordu,

GZO Başkanı Özer Akbaşlı anlattı!

*Alivreci  üreticiye sormadan,

3.25 TL’den bağlantı yapmış.

   Karadeniz insanının vazgeçilmezi olan fındık, Kaçkar TV’de denine boyuna anlatıldı. Dünü, bugünü ve yarını masaya yatırılan fındık hakkında Akbaşlı her yönü ile vatandaşı bilgilendirdi. Dışarıdan katılımcıların sorularını da cevaplayan Akbaşlı 3 saat ekranda kaldı.

   Son günlerde tartışma konusu olan fındık geçici işçileri hakkında da açıklama yapan Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Karadeniz’de bu kadar sorun varken fındık işçilerinin gündeme getirilmesini anlamadığını, konunun çok sıkıcı olduğunu ve gündemde tutulacak konu olmadığını belirtti.

   Avrupa fındık hasat işini çözmüş. Bahçelerde fındığı %90 makine topluyor. Karadeniz doğal yapısı itibarı ile fındığını insanlara toplatmak zorunda. Bu işi de yıllardır ‘Fındık toplama Derneklerinin’ Giresun’a, Karadeniz’e getirdiği geçici işçiler yapıyor” dedi.

   Rekolteden, Fiskobirlik’ten, alivreciden, yurtiçi ve yurtdışı fındık piyasasından, Ziraat Odası’ndan, fındığın işlenişi  ile gelmiş geçmiş fındık politikalarından uzun uzadıya söz eden Akbaşlı; fındık üreticilerinden kendilerine güvenilmesini istedi.

   Alivrecilerin üreticiye sormadan önümüzdeki yeni mahsulü de sattığını da belirten Akbaşlı;” Alivreci fındık üreticisine sormadan kentali 430 Dolar’dan yurtdışı bağlantığı yaptığı söyleniyor. Şimdi üreticilerden 3.35 TL’ye fındık almaya bakacak. Fındığınızı 5.25 TL’ye de vermeyin çağrısı yaptı.



Kaynak: Zeki AL Etiketler : Akbaşlı, Fındığınızı, 5.25, e, Vermeyin,


Bu Haber Toplam 8054 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: