GİRESUN Türkiyenin Kapadokyası olacak

   

JOLLY TUR; ‘’GİRESUN TÜRKİYE’NİN YENİ KAPADOKYA’SI OLACAK’’....
***Giresun, tarihi dokusu ve coğrafi güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasına girmeyi hedefliyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en büyük turizm firmalarından Dünya markası Jolly tur kültür turları müdürü Kerem Gökçe, Giresun Kültür turizmi ile ilgili yaptığı değerlendirmede müşteri memnuniyetinin çok iyi olduğunu, özel ve kamu sektörü ile halkın büyük destek verdiğini bu açıdan 12 ay süreli yeni tur organizasyonları başlattıklarını belirterek şunları söyledi;
‘’ Haftalık olarak yapacağımız bu kültür turları 12 boyunca devam edecek, çıkış noktası Akdeniz bölgesi, Ankara, Kayseri ve İstanbul ile diğer bölgelerden başlattığımız Orta Karadeniz ve Karadeniz turu ile ilk gün Amasya yaptıktan sonra Şebinkarahisar’a gelip yemek molası ve merkezi gezdikten sonra Tamzara mahallesinde tarihi mekânları gezdikten sonra Kümbet yaylasında konaklama yapılacak. Konaklama ve yayla gezisi sonrasında Giresun’a giderek belirlediğimiz tarihi ve doğal güzellikleri ünlü mekânlar ve Ada gezilecek. Bu tur Ordu-Giresun karışımı olduğu için akşam konaklaması Ordu’da olacak. Bu turu isteyenler Ordu-Giresun havaalanı üzerinden geri dönecek. Bu tür kısa turlar Karadeniz’de yapılmıyordu. Bir gece yaylada konaklama yapılıyor, bu çok önemli, ayrıca bu sene Kümbet ve Şebinkarahisar’a çok turist gönderdik, çünkü oralara ilgiyi alakayı daha da artırmak istiyoruz. Türkiye’nin en meşhur yeri turistler ve turlar için Kapadokya, buraları Kapadokya gibi yapmayı düşünüyoruz, çünkü o potansiyel burada var, bu bölgedeki doğal ve tarihi zenginlikler, el değmemiş özgün mirastır.
Sayın Giresun Valisi Hasan Karahan ve Turizm alt yapı hizmetleri müdürü Tamer Uzuner beye konuşmamızda Büyükşehirlerde bulunan STK’lar ve bölge halkı bu turlara ilgi gösterirse Kapadokya gibi tur ürünleri olur. Vali Hasan Karahan ve Turizm alt yapı hizmetleri müdürü Tamer Uzuner  büyük destek oluyorlar, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum’’
KARADENİZ’İN DİĞER YÜZÜ GİRESUN
‘’Bu sene Kümbet yaylasında çok konaklama yaptık, önümüzdeki sene Giresun’a çok ciddi tur programı hazırlıyoruz. Çünkü müşteri memnuniyeti ile beraber Giresun turları verimli oluyor. Amacımız Kapadokya turuna gidenleri Giresun ve Ordu’ya kaydırmaktır.
Kaliteli iş yapmaya çalışıyoruz, bu anlamda Giresun Valisi Hasan Karahan, Turizm müdürlüğü idarecileri büyük destek oluyorlar. Şu an Karadeniz’de Turizme destek veren tek il Giresun, turların büyük çoğunluğunu Giresun’da para harcamasını istiyoruz.
Önümüzdeki yılda yaylalarda 3 gece konaklamalı turlar düzenlemek istiyoruz.
Böylece bölgeye büyük bir canlılık katmak istiyoruz. Karadeniz demek Uzungöl ve Ayder demek değildir, Karadeniz’in diğer yüzü Giresun ve Şebinkarahisar, bu anlamda buralara daha çok ilgi ve alaka göstereceğiz’, dedi.
JOLLY TUR WEB SİTESİNDE GİRESUN TANITIMI BİLGİLERİ
Giresun Keşfedilmeyi bekleyen bir cennet
Kirazın anavatanı Fındığın başkenti yaylaların efendisi
İnsan ömrünün en uzun olduğu şehir 
Eski çağlarda Kerasus ismiyle bilinen ve turizm bakımından yıpratılmamış ve aslında turizmin markalarına karşı son yıllarda atağa geçmiş bir şehirdir. Doğu Karadeniz’de üzerinde yaşam olmuş tek adaya sahip. Valiliğin büyük gayretleriyle tekne turları da yapılabiliyor. Karabatak ve martıların doğal yaşam alanı olan Giresun adası hava şartlarının müsait olmasına bağlı olarak gezilebilen bir yer. Malum Karadeniz’in dalgaları her zaman müsaade etmez deniz seferlerine.
Hazır yeri gelmişken Karadeniz olarak adlandırmamızın sebebinin Türklerde yön algısının renklerle ifade edilmesi ve Kuzey ifadesini ”kara” kelimesinin karşıladığını biliyor muydunuz? Kuzeyden esen rüzgâra karayel denmesi de bu yüzdendir diyelim. Bu dipnotu bir kenara bırakıp Giresun’dan bahsedelim:
Şehzadeler şehri Amasya’nın tarihi ve doğa güzelliklerini gezdikten sonra rotamızı dokumalarıyla ünlü Tamzara’ya ve yemyeşil Kümbet Yaylası’na çevireceğiz. eski ismiyle Şark-i Karahisar bugünkü ismi ile Şebinkarahisar’dan geçerek eski Ermeni yerleşimi olan ve adını bir halk oyununa da veren Tamzara‘ya geçeceğiz. El değmemiş bu yerleşimde rehberimizin belirleyeceği sürede serbest zamanının olacak. Bu süre içerisinde Tamzara dokumalarını inceleyip alışveriş yapabilirsiniz. Tamzara’daki Dilek Çeşmesinde dileklerinizi dileyip akıl suyundan içip serinleyeceğiz. Tamzara’daki keyifli gezimize Eğribel Geçidinden geçip yeşilin bin bir tonuyla ruhunuza huzur katacak Kümbet Yaylasıyla devam edeceğiz. Karadeniz’i doyasıya yaşayabilmek için akşam Kümbet Yaylasında konaklayacağız. Akşam yemeğimizi de otelimizde yiyeceğiz.
Sonrasında Orta Karadeniz’i ince ince gezmeye fındığın ve kirazın başkenti Giresun ile devam edeceğiz. Oradan da yemyeşil Ordu ve Fatsa geçiş rotalarımız olacak. Son olarak da Bandırma Vapurunun daimi mekanı Samsun’un tarihi güzellikleriyle Orta Karadeniz gezimizi noktalayacağız.
Giresun ve Doğası
Yıllar yılı şarkılara türkülere konaklarıyla kendini konu ettirmiş bir şehirden bahsediyoruz. Bugün Giresun Üniversitesi rektörlük binası bu konukların en güzel örneklerinden birisi aslında ve tam da Giresun Kalesinde yer alır. Kaleye dair çok bir şey kalmamış olsa da çay bahçesinden manzarayı seyretmek oldukça keyifliŞehir bütün Karadeniz’de olduğu gibi sahilden ibaret değil. Asıl hayat dağlarda… Yaylaları doğal güzellikleri serinliği ve Giresun’un güzel insanları bu şehri çok ama çok özel kılıyor. Kuzalan Şelalesini, Kumbet, Kulakkaya, Bektas Yaylalarını görüp Kök Evinde hamaklarda keyif yaparak bütün bir yılın stresini atabilirsiniz. Tertemiz havası el değmemiş doğası ve insanı her daim zinde tutan fındığı, Giresunlulara uzun bir ömür sunan buz gibi sularıyla. Şehir kendine has yemekleriyle de insanı kendine çeken bir şehirdir. Fasulye diblesi, muhlama, hamsi pilavı dışında sokak lezzetlerinden simidi ve macunlu pasta da bir efsanedir. Bu yemekleri denemeden Giresun’u gördüm demeyin.
SADİ TOYGAR

 

sitesinden 21.11.2024 tarihinde yazdırılmıştır.