Ali Aydın'ın Çevre Melekleri Projesi

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü hemşerimiz Ali Aydın, çevreye katkı sağlamak ve doğayı tahrip etmemek için geri dönüşüm konusunda Çevre Melekleri'ni devreye soktuklarını belirtti.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Çevre Melekleri”  projesi kapsamında, Çevre Melekleri ilk eğitim seminerini verdi.

Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi’nde (ESAYDAM) düzenlenen seminere Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Aydın ile çok sayıda kadın katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Aydın, çevreye katkı sağlamak ve doğayı tahrip etmemek için geri dönüşüm konusunda Çevre Melekleri’ni devreye soktuklarını belirtti.

 

 

Geri dönüşüm konusunda seminere katılan dinleyicilere bilgi veren Aydın, çevre meleklerini Esenlerlilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Aydın, "Çevre Melekleri proje kapsamında Esenler’deki 130 bin aileyi tek tek ziyaret edip aileleri geri dönüşüm, geri dönüşümle elde edilen kazançlar, geri dönüşümü kaynağından ayrıştırma, çöp günleri, şehirlilik bilinci gibi konular hakkında bilgilendirecekler" dedi.

Aydın’ın konuşmasının ardından Çevre mühendisi Tuba Harputlu, barkovizyon gösterisi eşliğinde çevre ve geri dönüşüm konusunda sunum yaptı.  

Kâğıt atıkların geri dönüşümüyle milli ekonomiye katkı

   Program, Çevre Melekleri’nin kâğıt, plastik, metal, pil, bitkisel atık yağ ve cam gibi geri dönüşümü olabilecek materyaller hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Çevre meleklerinden Merve Karatekin, kâğıt atıklarla ilgili yaptığı konuşmasında, kâğıt atıklarının geri dönüşümü sayesinde millî ekonomiye katkı sağlandığını belirterek, yüzde 50 daha az enerji kullanımı ve yüzde 95 oranında hava kirliliğinin azalacağını söyledi.

 
           

Güzel bir doğa için piller atık kutusuna

   Metal atıklar konusunda açıklama yapan bir başka çevre meleği Ebru Ballı ise metal atıkların geri dönüşümü yoluyla doğanın, su ve hava kirliliğinin yüzde 25 oranında azalabileceğini ve doğal kaynakların korunacağını belirtti.  

   Atık pillerin geri dönüşümü sayesinde ise doğanın ciddi bir tahribattan kurtulacağını belirten diğer bir çevre meleği Melisa Yeğen, çöpe atılan pillerin doğaya zarar verdiğini söyledi. Atık pilleri ne yapmak gerektiğini söyleyen Yeğen, “Pilleri kutuda, poşetlerde ya da cam şişelerde biriktirip atık pil kutularına bırakmalıyız. Böylece gelecekteki çocuklarımıza güzel bir doğa bırakmış oluruz.” dedi.

   Çevre meleği Hatice Çelik ise; bitkisel atıklar içinde yer alan yağların geri dönüşümünün önemini anlatarak kadınları atık yağları şişelerde toplayıp, geri dönüşüm araçlarına vermeleri konusunda uyardı.

Program, dinleyicilerin sorduğu soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

sitesinden 22.11.2024 tarihinde yazdırılmıştır.