İstanbul'da Yağlıdere Zirvesi

İstanbul'da yaşayan ve önemli görevlerde bulunan Yağlıdereliler sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Teklifini Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Günaydın’ın yaptığı toplantının Organizasyonunu Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük gerçekleştirdi. Toplantıya; Doğa Kolejleri Ataşehir Kampüs Müdürü Adnan Özdemir, Süreyya Paşa Hastanesi, Göğüs Cerrahisi doktorlarından Doç. Dr. Altan Kır, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Bölük, Giresun Dernekleri Birliği Başkanı Halil Kütük , İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Günaydın, İMKB Başkan Yardımcısı Murat Bolat, Uğur Dershaneleri Koordinatörü Mustafa Çakır, Jinemed Hastanesi Kadın-Doğum Doktoru Mustafa Kır, İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Müdürü Mustafa Kuruca ve Ömer Faruk Kahyaoğlu katıldılar.

 

Koç Holding eski Mali İşler Koordinatörü, Yüksel Denetim Müşavirlik Firması Sahibi Abbas Yüksel, İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi Fahri Biçer, Yağlıdere ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ayaz, İstanbul dışında olduklarından toplantıya katılamadılar.

 

Çok samimi bir havada geçen toplantıda, 20, 30 yıldır birbirlerini görmeyenler bile bir araya geldi. Öğrencilik yıllarından bahsedildi, eski anılar tazelendi.

 

Yağlıdere ilçemiz ve insanımız için nelerin yapılması gerektiği, bölgeye ne gibi hizmetlerin getirilebileceği enine boyuna tartışıldı. Toplantı sonucunda iki konu ön plana çıktı. HES Projeleri ve Öğrenci Bursları. Toplantı sonuç bildirisi şu şekilde tespit edildi.

 

HES Projeleri gelecekte ilçemizde ekolojik dengeyi müthiş bir şekilde değiştirecek ve canlı yaşamını çok olumsuz etkileyecektir. Hatta yüksek gerilim hattının geçtiği yerlerde kanser vakalarının artışına sebep olacaktır. HES Projeleri bulunduğu bölgelerde manyetik alanlar oluşturuyor. Manyetik alanların oluşması, hem insan sağlığına zarar veriyor hem de doğanın dengesini bozuyor.

 

Giresun ilimize HES Projeleri ile 1 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bölgemizin kaynaklarını kullanan bu firmaların, bölgemiz insanına ne faydası var. Parayı kazanan firmalar, zarar gören bizim insanımız ve tabii yok olan güzelliklerimiz. HES Projelerinin uygulandığı her ilçede, bu projelere ilçe belediyeleri de ortak edilmeliydi. Böylece en azından ilçelerimize maddi kaynak temin edilmiş olurdu.

 

HES Projeleri bölgeye çok hızlı bir şekilde girdi. İnsanlar neler olup bittiğini anlamadan faaliyetler başladı. Önemli olan bundan sonra ne yapılabilir onu düşünmeliyiz. En azından bundan sonra açılacak ihalelere engel olunabilir mi? Kapasitelerin zorlanmasına müsaade edilmemeli. Normal şartlarda Yağlıdere Vadisine 7 proje düşünülüyorsa, 3’ten fazlasına izin verilmemeli.

 

Yapılacak olan her türlü çalışmanın Yağlıdere ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üzerinden yapılması, bu anlamda ilk olarak derneğin öğrenci bursları ile ilgili çalışmalarına destek verilmesi kararlaştırıldı.

sitesinden 25.11.2024 tarihinde yazdırılmıştır.