Ana Sayfa » Siyaset
“GİRESUN’DA YURT SORUNU TARİH OLUYOR”
21 Kasım 2017 Salı 23:37


                                                                                                         

“GİRESUN’DA YURT SORUNU TARİH OLUYOR”

AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun İlinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında barınma sorunun tarihe karışacağını kaydetti.

Giresun’da yapımı devam eden ve büyük oranda tamamlanan yurtların inşaat çalışmalarını Giresun KYK Müdürü Fethi Elmas ile birlikte inceleyen Sabri Öztürk, çalışmaların sorunsuz ve hızlı bir şekilde ilerliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Giresun’da 9 yurt müdürlüğünde yeni eğitim öğretim yılı itibarıyla 5256 toplam kapasiteyle öğrencilere hizmet verildiğini hatırlatan Sabri Öztürk, Ekim 2017’den sonra ise yurtlarda toplam doluluk oranının yüzde 90’lara ulaştığını kaydetti.

YENİ YURTLARDA GERİ SAYIM BAŞLADI

Güre Bölgesinde 1000 kişilik kız öğrenci yurdu ve Teyyaredüzü Mevkiinde 1264 kişilik erkek öğrenci yurdu için inşaat çalışmalarının devam etmekte olduğu ifade eden AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, bu yurtların kısa sürede öğrencilere hizmet verebilecek duruma geleceğini aktardı.

Elginkan Vakfı ile Kredi Yurtlar Kurumu’nun yine Teyyaredüzü Mevkiinde 300 kişi kapasiteli bir kız öğrenci yurdu yapımı için protokol imzaladığını belirten Öztürk, açılması planlanan bu üç yurtla birlikte Giresun Merkezdeki öğrenci kapasitesinin 2564 kişi artarak 5253 öğrenci kapasitesine ulaşacağını kaydetti.

Sabri Öztürk, şunları söyledi :” Böylelikle Giresun genelinde toplam 5256 olan öğrenci kapasitemiz 7820 olacak. Yeni açılacak yurtlarla birlikte toplam öğrenci kapasitemizde yüzde 49’luk artış sağlanacak. Bu artışla birlikte il merkezimizde eğitim gören öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanma oranı yüzde 16’dan yüzde 29’a çıkarılmış olacak.”

Kredi Yurtlar kurumunun sadece öğrencilerin barınma ihtiyacının değil sosyal ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Giresun Milletvekili Öztürk, 2016-2017 öğretim yılında bu yurtlarda 309 faaliyetin gerçekleştirildiğini ve bu faaliyetlere toplam 15003 öğrencinin katıldığını belirtti.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI UNUTULMADI

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında anne ve babasını kaybetmiş şehit ve gazi çocuklarının ücretsiz barınma imkanına kavuştuğunu hatırlatan Sabri Öztürk, devlet koruması altındaki öğrencilere ücretsiz barınma imkanının yanı sıra beslenme yardımı yapıldığını da anlattı.

AK PARTİ Giresun Milletvekili Öztürk, tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da öğrencilerin mağdur edilmemesi için var gücüyle çalışan bir hükümet olduğunu anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkür etmeyi de unutmadı.

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5995 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: