Ana Sayfa » Duyurular
Zeki AL, Giresun'u Yorumladı
11 Nisan 2011 Pazartesi 19:58
Sıralama Karaahmetoğlu 1, Gezmiş 2, Bektaşoğlu 3. sırada ise bence CHP Giresun'da tarih yazar .Tabii şartlarım var dedi ve....

Sıralama dediği gibi oldu, şimdi gözler Giresun'da. Bakalım Zeki AL, bu kadar iddialı konuşmasının sonucunda nasıl bir tablo ile karşılaşacak.

CHP'nin Giresun'da 3 Milletvekilliği Garanti! 

 Zeki AL  zekial2828@hotmail.com

     Sıralama Karaahmetoğlu 1, Gezmiş 2,  Bektaşoğlu 3. sırada ise bence CHP Giresun’da tarih yazar ..Tabii şartlarım var…

     AK Parti’nin de Nurettin Canikli’yi Giresun’da 1. sırada göstermesi ilk şartım…

     İkinci şartım; Özal dönemi ANAVATAN Partisi teşkilatı gibi Giresun’da CHP teşkilatında bulunanlar el ele, kol kola gezmekten kaçınmayacaklar…

    Gelelim bu sıralamanın avantajlarına…

    Aykut Gezmiş yaz, internete gir.

    Gazetelerde Giresun CHP aday adayı Aykut Gezmiş dışında kim var?

    Hiç biri..

    Yüzlerce Aykut Gezmiş haberi….

    Gezmiş’in söyledikleri belli, projeleri belli…Basın yanında, yazılanlara bakınca Giresun’dan ilk sıra onun gibi…Ama ikinci sırada…

    Demek ki yazılıp-çizilenler hava…Aday adaylığı döneminde siyaset sahnesinde yapılan reklamlar da bir işe yaramıyor…Basını ve yazılanları ciddiye alan da yok…TV tanıtımları ile ilgilenen yok!

    CHP Genel Merkezi, Giresun’dan iki milletvekili çıkarmanın zor olduğunu bilmiyor mu?

    Neden defalarca anket yaptırarak, Giresun’dan adaylarını belirlemez.?   

    22 Temmuz seçimlerinde birinci sıradaki Eşref Karaibrahim ile birlikte yaklaşık  39 bin oy alabilen Karaahmetoğlu'nun 12 Haziran için ilk sırada yer alması AKP tabanında büyük heyecan yarattı.

    Günlerdir Aykut Gezmiş’i ilk sırada görmek isteyen İstanbullu gurbetçi Giresunlular, CHP   Genel Merkezi’ne ne kadar baskı yaptılar bilinmez ama Aykut Gezmiş aleyhine Giresun’dan CHP Genel Merkez’e fakslar çekildiği de konuşulanlar arasında…

    Her ne kadar, Bülent Bektaşoğlu’nun seçilebilir yerde olması da CHP’nin  lehine olduğunu  düşünenler yanı sıra, Selahattin Karaahmetoğlu’nun Giresun’un Doğu yakasından Tirebolu, Görele ve Eynesil’den getireceği önemli ölçüde CHP oyları ile tavan yaptıracağını da söyleyenler  var.

    Karaahmetoğlu’nun nitelikli biri olması ve CHP’den daha önceki adaylıkları göz önüne alınırsa, CHP adına önemli yol kat ettiğini de inkar etmemek lazım.

    Görele’de, ynesil’de Selahattin Karaahmetoğlu sevenleri, Tirebolu’da CHP Belediyesi Keşap’ta ve Merkezde Aykut Gezmiş sevenleri, Merkezde CHP Belediyesi avantajı, Bulancak’ta Eşref  Karaibrahim taraftarları ile hala CHP seçmenlerinin morali bozuk ise başka şeyler konuşmak lazım. AK Parti’nin oy deposu Giresun’un ova ilçeleri göç nedeniyle zaten boş…

   CHP belki de Giresun’da ilk kez başarılı olacağı bir sıralamayı yakaladı..

   Bu sıralama sonunda, “AK Parti  Giresun’da 4-0 yapar” diyen CHP seçmeninin, kendine gelip moralli şekilde partisine sahip çıkmasıyla,  CHP’nin  Giresun’da beklenen milletvekillerini çıkarması o kadar da zor değil.

   Doğu ilçelerinden gelecek oylar, Giresun Merkez’in CHP Belediyesi olması, CHP’nin lehine görülüyor…

   Hele Nurettin Canikli Giresun’da ilk sırada gösterilirse, işler daha da kolaylaşarak, CHP Giresun’da 3-1 yapar…

   Önemli olan iç çekişmeleri bırakıp, mevcut listeyi kabullenerek, seçime hazırlanmak.

   Aslında AK Parti gibi Giresun’da CHP’nin de iç çekişme adına sıkıntıları var..

   Hala CHP’nin doğasında olan biri birlerini sevmesini öğrenemediler…

   Toparlayıcı liderlerin hala ortaya çıkmaması ile hem muhalefet hem de İktidar partileri adına Giresun’a zarar verdiğini artık görmek lazım!

*******************

Nurettin Canikli neden ikinci,

   Üçüncü, dördüncü sırada değil!

 Zeki AL
  
zekial2828@hotmail.com

     Sıralamalar belli oldu…Partiler ve sevenlerini bir telaştır aldı gidiyor..

     Giresun’da gönlünde her zaman yeri olan CHP, yine milletvekili ve milletvekilleri  çıkaracak gözüküyor..Ak Parti sıralamasını  gören CHP’liler, iki milletvekiline garanti gözü ile bakarken, acaba üç olur mu hesaplarını yapmaya başladı bile…

     Bektaşoğlu’nun gönlünü almak lazım. Kaç dönemdir birinci sırayı bekleyen Bülent Bektaşoğlu’nun kırgın olması normal. Karaibrahimoğlu, Gezmiş, Bektaşoğlu, Aksu, Karaahmet el ele verirlerse, CHP’nin Giresun’da tarih yazması olası..

     MHP Giresun’da, karada-havada her zaman bir milletvekili çıkardı.

     Ak Parti, her zaman olduğu gibi Giresun dağ beli ve ova ilçelerinin gözdesi Canikli kokan bir liste ile Giresunluların karşısına  çıktı..

     Fıkra ile anlatılan adaylar,  yine iş başında ve sıralamada..Sıralamaya girenler yanında, yeni yüzler, yeni hevesler,  Giresun’un ufkunu açacak, güçlü ve kaliteli Aday Adayları da yok sayılmış..

     İktidar partisi, fındık alanı Giresun sahillerini yine sahipsiz bırakarak, seçilebilir yerde Giresunlu bir adaya yer vermeyerek, en büyük kötülüğü kendilerine yaptıklarının farkında olsalar gerek…“Giresunlu” diyorum,! Giresun adına görev alıp, Giresun’un komşuları arasında küçülmesine göz yumanları Giresunlu sayamıyorum. Giresunlu, elindeki  5 milletvekilini 4 milletvekiline indirse bile, eski sayıya çıkması için uğraş verir!..

    Adem Tatlı milletvekili olduğu yıllarda fındığa yapılanlar karşısında,  kılını kıpırdatmadığını bildiğim için, Bulancak’tan Kadir Başat Çolak, Köksal Çamaltı ya da Nafi Gürsel Karaibrahim gibi yeni yüzlerden birinin Aday gösterilmesi ile Ak Parti’nin işleri daha kolaydı.. 8.5 yıldır Giresun’da AK Parti’nin her kademesinde gecesini gündüzüne katarak hizmet veren ve temayülde birinci sırada çıkan Şengül Şahin’e de yazık olmuş.

    Tecrübesinden, birikiminden, gücünden Giresun adına düşündüğü projelerinden yararlanılmak istenilmeyen Halil İbrahim Şengün’ü bir tarafa bırakalım,  Dereli’den 22.dönem Hasan Aydın,  Ak Parti’den milletvekili olmuştu. Dereli’den yine  Aday gösterilmiş. Tirebolu’dan İrfan Güvendi, Giresun’un ikinci büyük ilçesi Espiye’den  Serkan Özdemir ile Yakup Akın, Yağlıdere’den Yüksel Bölük ile  Mustafa Pul düşünülmeyerek, ilçe sıralamaları da şaşmış. 9 yıllık dönemde bu ilçelerin gönlü alınabilirdi. Kurulduğu günden bu yana milletvekili olmayan ilçelerdeki noksanlık giderilebilirdi.

    Aday Adayı olup, Aday olamayan bürokratlara göre hava hoş. Milletvekili olmasalar da eski makamlarının bir basamak üzerine çıkmak hedefleriydi. Kayıpları yok! Bürokratların, Aday Adaylıkları  sırasında beş kuruş masrafları bile olmadı.. 

    Giresunluya verdikleri sözü yerine getiremeyenlerin tekrar aday olduklarını gören Giresunlu içine  sindiremiyor..8 yıldır hükümet olan bir partide  hatırı sayılır yeri ve ortamı olan Nurettin Canikli, Giresun’a, Giresunluya  verdiği sözleri yerine getirememişse, bundan sonra Giresun’a ne faydası olacak ki hala birinci sırada yer buluyor? Başka bir ilden de Aday gösterilip, Giresun’un önü açılabilirdi! Hangi özelliği Canikli’nin Giresun’da birinci sırada olmasını gerektiriyor?  Nurettin Canikli neden Giresun’da ikinci, üçüncü, dördüncü sırada değil de birinci sırada? Demek ki o da, AK Parti’nin Giresun’da iki milletvekili çıkaramayacağı korkusunu yaşıyor..8.5 yıldır Giresun’da baş köşeyi kapan Nurettin    Canikli’ye, Giresunlular adına sorularımız her zaman ve her ortamda olacak!

    Milletvekili adaylarının seçildiklerinde, Giresun’da yararlı işlere imza atması dileğiyle…



Etiketler : Zeki, AL,, Giresun'u, Yorumladı,


Bu Haber Toplam 9026 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: