Ana Sayfa » Duyurular
Zeki AL, Canikli'ye Neleri Sordu
02 Nisan 2011 Cumartesi 10:42
Gazeteci Zeki AL, Ak Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'ye bazı sorular sorarak cevap bulmaya çalıştı.

İşte Zeki AL'ın son yazısı;

 

Sn.Canikli, Giresun’a tek çivi çakmadan, arkasında bir eser bırakmadan 8 yılı tamamladı.

     Giresun’un çöp sorununa çare için Çavuşlu’yu bile, Trabzon Milletvekili Sn. Faruk Özak işaret etti. Sele-suya karışan Giresun’a İzmir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi yardıma koştu!

      Geçmişte, yanlarında çalıştığı Albayraklara yakınlığını, Başbakana da yakın zannedenlerin gözünde kapısını aşındıranlara, sorunu olan Giresunlulara, ”Nurettin Canikli çözer” önerilerinde bulunanlar arttıkça arttı. Ankara’da koltukta oturan Giresunlu bürokratlar bile her sorunu olan vatandaşa, Sn.Nurettin Canikli’yi işaret ettiler. Sn.Ali Temür ile H.Hasan Sönmez’i es geçtiler....Sn.Canikli,  “Giresun’un her sorununu ben çözerim” pozlarında olunca, yükü daha da arttı. Etkisizleşen diğer vekil arkadaşlarının da bu durumu kabullenmesi ile Giresun çevre illere göre alabileceği hizmetlerden yoksun kaldı.

      Bırakın Giresun’da düşünülen projelerin, mega projelerin hayata geçmesini, vatandaşın zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamadılar. İşte bugün köy yollarında kendi yolunu kendi yapan insanlar.. İşte ilçeler arasındaki yol çalışmaları…İşte projesiz başlatılan ve sonradan proje alınmasında zaman kaybedilen Yağlıdere-Alucra yolunun, Kurtbeli’nin hali….

      8 yılda Rize’ye 23 kez, Trabzon’a 16 kez, Ordu’ya 7 kez gelen Başbakan Erdoğan’ı, biri gece olmak üzere ancak üç kez getirebilirken, ben öyle söylendiği gibi Sn.Canikli’nin  Başbakanımıza o kadar yakın olduğuna da inanmıyorum.

     Sn. Nurettin Canikli son dört yılda Giresun sorunları adına Yüce Meclis’te  soru önergesi vermezken, soru önergesi veren muhalefet parti Giresun milletvekillerini de eleştirmekten geri kalmadı.Bu durumu, Giresun sorunlarını önemsemez  gibi gözükmesize neden oldu!

     Seçimlere ramak kala Giresun’da AK Parti milletvekili aday belirlemesinde görev aldığını duyuyoruz. Eğer doğru ise, Giresun’un önündeki 5 yılı da kaybedilmiş olarak görmede sakınca yoktur.

     Giresun halkının zaruri ihtiyaçlarını, öteki hükümetler gibi karşılayamayan, zaruri ihtiyaçları bir plan dahilinde sıraya koyamayıp, sağlığından-eğitimine, ulaşımından-turizmine, elektriğinden-suyuna kadar Giresunlunun ihtiyacına cevap vermede yetersiz kalan ve     Giresunluların vekilliğinde yetersiz kalan Canikli’ye, AK Parti Genel Merkezi’nce aday belirlemede görev  verilmesine de anlamış değilim.

     AK Parti Hükümetinin Giresun’a tayin ettiği valiler ile kırgınlık yaşayan ya da Giresun AK Parti teşkilatında valiler ile dargın olanları barıştıramayan, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ile geçinemediğini Cihan-ı Alem’in bildiği, Giresun AK Parti Teşkilatı kurucularını birer birer partiden uzaklaştırılmasına göz yuman Sn.Canikli’nin,  aday belirlemesinde görev almamasının sakıncaları için yeterli delildir. Bu kırgınlıklar ve anlaşmazlıklar  sonucu 8 yılda Rize 5 vali, Ordu 4 vali, Trabzon 4 vali, Gümüşhane 3 vali, Samsun 3 vali değiştirirken Giresun 11 kez vali değiştirmiştir.  

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rüzgarı ile Giresun’dan oy alıp, tesadüfen Giresun halkının vekili olanlar, verilen görevi yeterince yapamamışlar, TBMM’de Giresun’u yeterince temsil edememişlerdir. Bunda diğer vekillerin suçu olmayıp, her işi çözerim havasına giren Nurettin Canikli’nin kurbanı olmuşlardır.

      Giresun’un gelecekteki kaderi hakkında söz sahibi olmaya talip olan Sn.Nurettin Canikli’ye, Giresun halkı adına cevaplamasını beklediğim sorularım var.

      1-Sn.Canikli; OR-Gİ Havaalanının hizmete girmesi için merak ettiğiniz Giresun’daki ekonomik sirkülasyondan memnun musunuz? OR-Gİ için beklediğiniz arz-talep şu an yeterli hale geldi mi?

      2- Beş yıl önce binlerce Giresunlunun gözü önünde TV’de Sn.Murat Özkan’ın Eğribel Tüneli Projesini beğenmeyerek yerlere fırlatmıştınız..Sizin o,  çok methiye düzdüğünüz Eğribel Tüneli projeniz şimdi nerede?

     3-Koçkayası tesisleri sizlerden önce yapılmıştı.Giresun’da AK Parti döneminde turizm adına 8 yılda kaç tane tesis yapıldı?

     4-SEKA’yı satarken yada satılmasına göz yumarken, SEKA’nın fabrika olarak çalışmasını mı şart koşmadınız mı?

     5-Çalışmadığı halde, Giresun’da teşvikten yararlanan kurumlarda, tesislerde ve  iş yerlerinde sigortalı yapılan kaç kişi var? Bunların kaç tanesi Giresun dışında yaşıyor? Sigorta parasını kaç kişi cebinden ödüyor.

     6-Yanılmıyorsam yaptığınız bir açıklamada, 2010 bütçesinde kullanılmayan ve geri gönderilmek üzereyken Giresun Üniversitesi’nin 15 milyon Türk Lirası ile Fiskobirlik’ten arsa alınmasına aracı olduğunuzu söylemiştiniz. Bu para geldiğinde, kasada duracağına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan Giresun Üniversitesi öğrencilerinin ihtiyacı olan Giresun Tıp Fakültesi için  harcanamaz mıydı? Sizin de zaman zaman gururla anlattığınız, Giresun’da binası olmayan Tıp Fakültesi’nin neyi ile gurur duyuyorsunuz?

     7- 2006 yılında verdiğiniz bir röportajda, 2008 yılı sonu tamamlanacağını belirttiğiniz Çamoluk’ta tüm köy yolları asfaltlandı mı? Çamoluk  modern bir Sağlık Ocağına kavuştu mu? Geçim kaynağı hayvancılık ve her türlü ürünün yetiştirildiği tarım olan Çamoluk’ta Tarım Kredi Kooperatifi’ne ne oldu? Çamoluk ilçesinde kaç banka var?

     8-Bundan 3  ay önce  yaptığınız açıklamada  –ki inşallah Çamoluk’a verilen sözlere benzemez-  2011 yılı içinde Alucra’ya gelecek hizmetleri müjdelemiştiniz.Alucra Sanayi Sitesi, Alucra Otogarı, Alucra Belediye Sarayı, Call Center, Alucra İtfaiye Teşkilatı, Kurtbeli Geçidi ve 500 Toki konutu..Benim öğrenmek istediğim;Toki konutları ev olarak mı hizmet verecek? Yoksa öğrenci yurdu mu olacak?

    9- Giresun Valisi ilimizden sessiz-sedasız ayrılırken, yeni Valimiz Dursun Ali Şahin’e yapılan  karşılama töreni,  8 yıl içinde ilimizde görev yapan  11 validen hangisine yapıldı?

    10-Cumhurbaşkanımızın dahi içine sindiremediği 89 Öğretim Görevlisinden 88’in “olmaz” dediği ve 2 oy alan birinin GÜ’ne Rektör vekili olmasını sizler içinize sindirebiliyor musunuz?

    11- Giresun’daki öğrenci yurtlarındaki yatak sayısının, 15 öğrenciye 1 bir yatak düşecek kadar yetersiz olduğu doğru mu?

    12- Yedi yıl önce yönetimini elinize geçiremediğiniz ve o günler 7500 kişiye istihdam sağlayan  FKB’nin başına gelenleri sormaya gerek yok! Sn.Canikli; 8 yıl içinde fındık adına Giresun’a yatırım yapsın diye kaç Giresunlu iş adamının kapısını aşındırdınız, rica da bulundunuz?

    13-Giresunspor’a kalıcı gelir için, 8 yıl içinde kaç girişiminiz oldu?



Etiketler : Zeki, AL,, Canikli'ye, Neleri, Sordu,


Bu Haber Toplam 7294 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: