Ana Sayfa » Güncel
YURTDIŞINDA GİRESUN DERNEĞİ
28 Aralık 2016 Çarşamba 23:51


 YURTDIŞINDA GİRESUN DERNEĞİ KÜLTÜR EVİNE İLK ÇİVİYİ ÇAKTI

 

Giresun’un yurtdışında kurulan ilk hemşeri derneği olan Yurtdışında Giresun Derneği (YUGİDER) Almanya’da Giresun Kültür Evi gibi çok önemli bir ilki başarmak için düzenlediği dayanışma gecesi Duisburg-Oberhausen arasında salon 2000’de yüksek bir katılım ile gerçekleşti.

Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden gelerek bu geceye katılan Giresunlular ve Karadeniz dostları bu önemli amaç için salonu doldurdular.

Geceyi Türkiye’den gelen ünlü sunucu Musa Ada sundu, gecenin konukları arasında Karadeniz Giresunlular Bw Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öksüz, Werdhol Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Özer, Avrupa Giresun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çoban, Duisburg Giresunlu Akademisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Maraş, Kempten Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Pirdal, Gurbeti Giresun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ethem Bakar, Magazin Habercisi Star Tv Eski Magazin Müdürü Nahit Altıparmak’da vardı.

Gece şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı, Yugider Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül’ün açılış konuşması’nda ” Bizden önce bu derneği kuran bizlere emanet eden bütün büyüklerimin hayatını kaybedenleri rahmet ve minnet sağ olanlara da uzun sağlıklı bir ömür diliyorum. Değerli konuklar uzaktan yakından gecemize teşrif eden değerli mevkidaşım dernek yöneticileri bu gece bizim için önemli olduğu kadar Giresun içinde o kadar önemli çünkü bu gecede Giresun kültür evinin temellerini atacağız. Hepinizden bu önemli amaca yardım etmenizi diliyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum. İnşallah buraya uzak yada yakından gelen bütün misafirlerimiz sağ sağlim evlerine ulaşsınlar.” dedi.

Gecede bir birinden kıymetli sanatçılar sahne aldılar. Özellikle TRT sanatçıları Selma Geçer ve Volkan Arslan sahne performansları ile göz doldururken Giresun’un yetiştirdiği beyefendi sanatçı Serkan Özer hemşerilerinin memleket hasretlerine tercüman oldu. Kemençede Cengiz Topal salonu horana doyurdu. Final Sahnesi Gizem Kara’nın oldu bir birinden güzel parçalar ile salon uzun saatler Giresun ve Karadeniz ezgileri dinledi.

Gece hemşerilerin bir kez daha memleketten binlerce kilometre uzakta bir birinin hasret dertleşmeleri ile son buldu.

Haber: İhsan İncekara/Gurbetci Giresun Gazetesi NRW Temsilcisi

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6169 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: