Ana Sayfa » GİRESUN
YÜCEL ; Bölgede Okul Açarak Çözüme Destek oluyoruz
24 Eylül 2013 Salı 19:19
Piraziz'li ve aynı zamanda Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel Star Gazetesinden Erdinç Akkoyunlu' ya çok önemli açıklamalarda bulundu.

 YÜCEL ; Bölgede Okul Açarak Çözüme Destek oluyoruz

 

Piraziz'li ve aynı zamanda Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel Star Gazetesinden Erdinç Akkoyunlu' ya çok önemli açıklamalarda bulundu.
 
Yücel ;Barış sürecine katkı sunacağına inandığım için bölgede okul açıyorum. Sorunların köküne inince cehaleti görüyoruz. Eline kalem alanın silah alacağını düşünmüyorum.

Çözüm sürecine ilişkin gözler Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağı ‘Demokrasi Paketi’ne çevrilmişken Güneydoğu’da barışı gelecek kuşaklara taşıyacak eğitimin modernleşmesine dair önemli gelişmeler yaşandı. Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 20 Eylül Cuma günü Bahçeşehir Diyarbakır Anaokulu ve Bahçeşehir Şanlıurfa İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Bölge halkının ‘Üniversite de aç’ çağrılarıyla karşılandığı Güneydoğu açılış turunda STAR’a konuşan Yücel, “İnsanımız artık gerçekleri görmeye başladı eğitimle fakirliğinin yok olacağını düşünüyor. Çözüme katkı için Güneydoğu’da okul açıyoruz. Eline kalem alanın silah alacağını eğitimci olarak düşünmüyorum.  Zamanında eğitim anlayışı bugünkü gibi olsaydı, bu acıları yaşamazdık” dedi.
 
Halk eğitimi önemsiyor
Şanlıurfa’daki okul daha temeli atılmadan kontenjanı doldu. İnsanımız artık gerçekleri görmeye başladı. Eğitimle fakirliğinin yok olacağını, çocuğunun iyi bir işe sahip olacağını düşünüyor. Gerek özel okullara olan talep gerekse üniversiteye olan talep Doğu ve Güneydoğu’da çılgın şekilde arttı. Bu, çok önemli bir gelişme. Hem Türkiye hem de bölgedeki insanlar için güzel bir şey. Eğitimin önemine inanmış durumdalar. 20 yıl önce de söylediğim şuydu: Doğu ve Güneydoğu’nun fabrikadan da önceliği, çocukların sıcak bir eğitim yuvasına kavuşmasıydı. Bu yapılabilseydi, bu savaş olmayabilirdi. Yine de geç kalınmış değil. Anaokulundan itibaren, 4-5 yaşından itibaren çocuklarımızı eğitime almak lazım. Aynı zamanda bölgede kadınların, açılan bu okullarda istihdam edilmesine yönelik de çalışmamız lazım. Diyarbakır’daki açılan okulda 200, Şanlıurfa’daki okulda da en az 300 kişi istihdam olacak. Diyarbakır’a bir okul yetmedi ikincisini açtık. Urfa’da ‘Üniversite aç’ diye yoğun istek geldi. Bölgenin en önemli isteği kaliteli eğitim...”
 
Bizimle rekabete girsinler
“Doğu ve Güneydoğu’ya klasik anlamda özel okul açalım, parası olan insanların çocuklarını eğitelim mantığıyla olaya bakmıyorum. Açılım süreci denilen bölgedeki barış sürecine katkı olsun istiyorum. Ama bunun için bugün değil 6 yıl önce yola çıkıp yatırımı yaptık. Anaokulumuz, ilk, orta ve liselerimiz var. Nerede bir olay ve sorun varsa, bunun köküne inince cehaleti görüyoruz. Eğitimsizliği görüyoruz. Kaliteli ve iyi eğitimi çocuklarımıza verirsek, çok iyi olur. Eline kalem alanın silah alacağını eğitimci olarak düşünmüyorum. Yıllar öncesinden bunu yapabilseydik, bölgedeki durum daha farklı olurdu. Güneydoğu’da da eğitimciler gelsin benimle İstanbul, Ankara’daki gibi gelsin rekabet etsinler diyorum.”
 
Okul kalitesi artırılmalı
“MEB her okula yıllardır aynı müfredatı uyguluyor bu da doğrudur. Ancak okullardaki eğitim kalitesinin iyileşmesinin eşit hale gelmesi lazım. Sınavlar tartışılıyor ama sınavın kalitesini düzeltmemiz lazım. Sınavın sayısı da etkilidir ama içeriği önemlidir. Ucu açık sorulara geçilmesini tartışmak lazım. Ülke olarak buna nasıl geçebiliriz sınavların öğretme kültürünü geliştirmemiz lazım.Kaliteli büyümenin şartı kaliteli eğitimden geçer. Kaliteli eğitimi yapınca ona göre bilim üreten, teknoloji üreten insanımız olacaktır. İletişim ve birlikte yaşama kültürünü vermemiz lazım.
 


Kaynak: erdinç akkoyunlu star Etiketler : Piraziz'li, ve, aynı, zamanda, Bahçeşehir, ve, Uğur, Eğitim, Kurumları, Mütevelli, Heyeti, Başkanı, Enver, Yücel, Star, Gazetesinden, Erdinç, Akkoyunlu', ya, çok, önemli, açıklamalarda, bulundu,


Bu Haber Toplam 11389 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: